onsdag 26 februari 2014

26/2 från Bangkok


Jag och Shoppe trivs bra här i Bangkok. Vi forsätter att äta gott, spela kort, lyxa med kaffe, åka tuk-tuk genom staden, pruta på marknader och turista lite (dvs Grand
Palace som faktiskt var över förväntan). Några favoriter har varit att strosa runt i Chinatown, att gå ut med Diego och Maddy här på Kohsan Road och en rooftop bar som det tog oss två taxiturer, massa gång utan att veta var vi var, en timmes väntan och hiss 59 våningar, för att komma upp till. Det vi drack var dyrt och äckligt men utsikten var faktiskt jäkligt häftig.

Kvar väntas en sista middag, klockan 6 imorgon bitti åker vi till flygplatsen.

Tack Asien, detta var över alla tänkbara förväntningar. Tack Ellinor och Klara som ville hänga med oss i fem veckor, vad kul vi haft. Tack Johanna!!! Du underbara människa. #nowords

Ses på lördag venner

<3

Frida

måndag 24 februari 2014

Det här är första helgen på länge som jag inte har arbetat. Har liksom bara varit hemma och kunnat göra precis det jag vill. Första delen av helgen var underbar. Då tittade jag på film tillsammans med Olle och Linus och fick sedan vakna upp till bästa tänkbara frukost på lördagen. Mamma hade bakat bröd och gjort smoothies och sådan lyx till oss två. Dagen spenderade jag ihop med Maja och Olle, vi gick på second hand-rundor, drack kaffe och åt semlor. Mycket fint. På kvällen gick vi på Urbn Arts vernissage men vid halv tolv ringde jag min kompis för hämtning. Vet inte riktigt vad som hände men ibland växer någon ilska upp från ingenstans och då får han allt för ofta lyssna på utbrott från mig. Vi körde runt i två timmar innan han släppte av mig hemma hos mig och jag fick somna lugnt. Och söndagen var mestadels en lång dimmig dag. Förutom en till liten biltur med samma person från kvällen innan.

Idag är det måndag. Jag börjar jobba klockan fyra. Känner mig fortfarande seg, men har i alla fall lyckats städa nedervåningen (ok halvt) och lagat matlådor. Nu vill jag mest att två efterlängtade kompisar kommer hem och skänker mig trygghet och umgänge. Hjärtat skriker lite.

Clara

lördag 22 februari 2014

22/2 från Koh Tao

Situation: Sitter på ett café, bakisness råder. Vi väntar på en bil som ska ta oss till en båt som ska ta oss till en buss som ska ta oss till ett tåg som ska ta oss till Bangkok.

Igår var sista kvällen med Klara och Ellinor. På grund av tillståndet så har jag svårt att uttrycka mig men hur som helst: jag är extremt tacksam att  ha gått resa med dessa människor, att jag fått två nya vänner jag redan nu längtar till att få hänga med igen.

Och så är jag taggad på att knyta ihop hela det här kalaset i en storstad med Jorran, min eminenta  resekamrat.

Väldigt taggad på lite minusgrader också. Även semlor, kaffe, en normal dusch, Claring & alla de andra vennerna.

All kärlek,
Frida

torsdag 20 februari 2014

Idag när mamma sa "herregud du åker ju snart!" fick jag ett anfall och ville spy. Det börjar kännas aningen sinnessjukt att jag faktiskt på RIKTIGT lämnar Östersund för att 1) flytta hemifrån för första gången och 2) söka ett jobb för första gången för att 3) kunna klara mig på egen hand för första gången. Och den känslan blir inte direkt mindre av att jag flyttar runt halva jordklotet. Shit pommes ba. Jag veeet jag har skrivit det här förut men det är inte så himla lätt att tänka på någonting annat. Jag ligger i timmar och söker efter hus att bo i, fastän jag vet att jag inte kommer sluta upp i något av dem (eftersom de söker folk som flyttar in omedelbart). Det blir ju så pirrigt när en inte har någon aning om vad som kommer att hända. 

Jag har blivit inbjuden till mitt första event jag faktiskt KAN attenda till. Min kompis fyller 21 och den femte maj har hon födelsedagsfest hemma hos henne med nittio (!) personer inbjudna. Skrev "yeah I'll come" och haHHAHHAHAAHaaaHH *hysterisk tjej* jag kommer fucking vara där! (Skrattar alltid när jag blir nervös och konstig). 

Det bästa med allt är att jag har någon att dela den här peppen med, det känns så betryggande. Mamma är liksom lika glad, om inte gladare, över att jag ska tillbaka. Som om hon får återuppleva staden igen genom mig. 

Puss
claros

onsdag 19 februari 2014

19/2 om Chiang Mai


Hej vänner,


Situation: ligger på en strand på ön Koh Tao. Klara ligger bredvid och läser, Elle the Bell och Johanna är på hostlet. Bakisness råder.

Med tanke på hur få dagar vi har i Thailand så är det ju en ganska idiotiskt ide att först åka enda upp till Chiang Mai i norr, sen förbi Bangkok ner till öar i söder och tillsist åka tillbaka till Bangkok. Men så fick det bli och tack vare mina eminenta reskamrater som delar inställningen "det blir säkert bra" trots långa bussresor/nätter sovandes på en diverse olika obekväma platser, så gör är det ingenting.

Vi älskade att vara i Chiang Mai också. Vi startade upp stadskamp i kortspel, åt lyxfrukost (dvs det vi brukar äta + kaffe), gick runt bland tempel marknader och affärer, intervjuade munkar om deras liv ovh så var vi ju på en tur. Turen innehöll två dagar med vandring, en tur på en elefant jag själv döpt till Pellefant, kanske den mäktigaste utsikten jag någonsin skådat (massvis med berg, massvis med nyanser av blått), resans mest välförtjänta öl, en bra guide och en grupp som bland annat bestod av ett gäng barnsliga / roliga / snälla 27-åriga fransoser.


Nu ska jag packa ihop mina grejer, gå tillbaka till hostlet, hitta en resturang som verkar ha bra hamburgare och sedan återta ledningen i stadskampen.

Vi ses snart!! Saknar min kudde och vennerna<3

Kramar från Frida

tisdag 18 februari 2014

Vad har du på dig? Just nu har jag dragit av mig alla kläder och ligger i trosor och tshirt i min säng innan jobbet. Men innan dess hade jag på mig mina svarta clown-jeans (hehe kallar dem så pga fula) + svart tshirt + svart kofta + blå halsduk från acne + svart kappa från hope (viktigt att nämna märken mhmm). 
Hur mår du? Ganska så bra faktiskt. Är glad, det är vårfeeling och känner att livet fixar sig. 
Vad önskar du just nu? Att jag hade lagat något att äta ikväll på jobbet...
Vem saknar du? Jag saknar massa kompisar, både folk i ösd samt utanför.  
Vad har du ätit idag? Åt en äggmacka + grapefruit till frukost och sen drack jag en kopp kaffe och åt en semla från wedan ihop med min lilla mormor. 
Vad ska du göra imorrn? Jobba, kanske laga lite mat, kanske dricka kaffe med kompis typ. 
Och på fredag? Jag vet inte men är ledig hela helgen så jag är peppad på häng. 
Senaste köp? Mina bästa nya pjucks från Vagabond!! Så taggad på använda dom i Melbz. 
Vad är du rädd för? Hmm har blivit lite mörkrädd på senare år faktiskt. Att allting ska skita sig.  
Vad skrattade du senast åt? Det var nog när jag chattade med Filip igår pga roliga samtalsämnen. 
Vad grät du senast åt? Fällde en tår eller två när jag tittade på Mannen Som Kunde Tala Med Hästar igår hehe..he. Underbart att titta på hästfilmer. 
Vem sov du med senast? Anna i gbg tror jag. 
Vad läser du just nu? Expeditionen - min kärlekshistoria av Bea Uusma. Så fin!! 
Senast sedda film? Ja som sagt, hästfilmen. Är ju svag för sådant.. 
Vilken är din favoritfrukt? Hmm är lite dålig på att äta frukt pga allergier och sådant. Citrusfrukter I guess. 
En person du tycker är snygg? Maja Bergström. 
Din favoritkaraktär ur en serie? Khaleesi i Game of Thrones, så jävla mycket power. 

Vilket språk hade du velat lära dig? Har alltid velat lära mig franska, men nu tror jag att jag säger spanska ändå, skulle vara coolt att kunna prata det obehindrat. 
Vart vill du åka just nu? Jag ska ju snart till San Francisco och sen Melbourne, men utöver det vill jag åka till Mexico och hänga med Mietta! 
Vad önskar du dig i födelsedagspresent? Jag fyllde nyss år, önskar mig en Iphone 5S. Nästa födelsedag kommer jag nog önska mig upplevelser och en fin dag i allmänhet. 

Vad ska du göra nu? Jag skall ta på mig mina kläder och åka till jöbbet. Lite tråkigt fast får jobba med Amanda i två timmar, det blir kul i alla fall. 

Snart blir vi förresten färre i detta hushåll, min mormor ska ta sitt pick och pack och flytta till min moster nu. Hennes lägenhet är totalt vattenskadad för er som undrar varför hon inte bor hemma hos sig. Så nu blir det mest jag och mamma som bor här, pappa är bara hemma under helgerna just nu. 

Nu ser jag fram emot att klockan blir nio och jag får sluta för dagen! Puss. 

C
Vilka känslostormar det kommer emellanåt. Satt på jobbet med ansiktet tungt lutandes på mina händer och undrade hur det här ska gå egentligen. Är det så himla smart att flytta ensam till en annan kontinent ändå? Och jag vet. Jag är inte ensam, jag har redan vänner som bor där. Människor jag litar på och saknar och tycker om. Men ingen i min situation, ingen som ska leta boende och något jobb som kan försörja mitt leverne. Alla mina vänner där bor hemma och pluggar på universitet. Så emellanåt känns hela grejen så himla läskig och jag undrar vad jag har gett mig in på. Jag som i dagsläget handlar mat på ett ICAkort som inte tillhör mig. Som aldrig bott utan mina föräldrar.

Men sedan tänker jag att på något sätt ska det väl gå. Jag har ju inte mycket till val, egentligen. Här kan jag ju inte stanna hela livet. Och ingen annan plan har jag heller. Så jag får helt enkelt bara göra det här. Försöka ignorera min rädsla, packa ihop och dra.

Det händer bara så himla snabbt och samtidigt så långsamt. För några dagar sen skrev jag "februari, du är årets kortaste månad men du tråkar ut mig. Kan du inte snälla bara svepa förbi och ge mig mars?" och nu känner jag bara SHIT JAG BEHÖVER MER TID. Jag behöver arbeta ihop mer pengar, jag behöver hänga mer med mina älsklingspersoner och behöver mer tid åt min familj.

Men tiden, den bara går. Snart kommer i alla fall Frida och Johanna hem. Livet är så knäppt.

Clara

torsdag 13 februari 2014

Idag fick jag ett mail. Det var så vackert skrivet från början och slutet var så himla äventyrslystet. En av de personer jag beundrar mest har flyttat till Mexico. Hon är en sådan fantastisk person. Hon är alla goda egenskaper komprimerad i en personlighet. Runt henne finns livet liksom. Och på något sätt drar hon ur detsamma ur mig, hon har nog ingen aning om hur mycket hon får mig att vilja. Längtan efter det nya, det oupptäckta ba sets me on fire. 

Önskar att alla hade en som hon i sitt liv, allt blir så mycket roligare och mindre läskigt då. 

C

söndag 9 februari 2014

Hjärtegrynen mina. Det är min sista kväll här i gbg. Jag har misshandlat min kropp till den grad att det känns som om jag faktiskt vill börja träna när jag kommer hem?? Då förstår nog alla att det har gått ganska långt. Men det har varit värt det trots allt. Har fått spendera min tid tillsammans med två personer jag tycker om att vistas runt. Jag och Anna ska titta på en serie och äta glass nu, eftersom jag bestämde i fredags att söndagen skulle spenderas så. Det är inte direkt så att vi är jättesugna på glass, men en plan är en plan och den ska genomföras. 

Idag har vi endast legat ned i lägenheten. Ätit lite mat och några chips. Försökt få vattnet att smaka mer än bara vatten genom att desperat pressa ned lite lime i det. Men det är skönt. Att ha vänner man kan göra absolut ingenting med utan att det känns tråkigt för det. 

Gbg har bjudit på det sämsta av skitväder men det har inte stoppat oss från att dricka öl och flänga runt. Anna, du är en trogen vän som jag är så stolt över att få ha. 

Kram 
puss 

och lite piss 

clara

fredag 7 februari 2014

Syns det hur nöjd jag är över gbg??? Behöver ingen jävla strand för att vara glad! Regn och rusk och bra personer räcker mer än nog **diss frida och johanna diss**!  Nu är dock proseccon slut och därför ska vi släpa våra komfortabla rumpor till något nytt häng. Tänk om livet alltid var såhär va. Har gått på AW med Anna och Simon fastän en inte jobbar, handlat med Anna och lagat middag tillsammans henne. Maten avnjöt vi i trosor och en öl i vår hand. Älskar detta. Kanske ska bli student ändå.

Puss

CCCCC
Idag är en ypperlig dag att vakna till fastän regnet smattrar på fönsterrutan. Jag är nämligen i Göteborg liggandes i Annas sköna säng och hela den här situationen gör mig så glad. Igår åt vi tacos och drack rödvin och pratade i timmar. När vi sedan tittade på klockan var den bara nio... vilket betyder att vi alltså måste ha korkat upp runt fyra. Och hon går igenom precis samma sak som jag gick igenom när jag flyttade till Australien, därför känns det extra bra att det är just jag som kommer hit och skänker lite trygghet. Precis som hon och Frida gjorde för mig, då när jag trodde att jag skulle gå under.

Nu är jag bara här i fyra dagar, de var där i tre veckor. Men alltså dessa dagar, den här Anna. <3 Detta är nog det bästa beslutet jag hittills har tagit under år 14.

Puss

c

onsdag 5 februari 2014

5/2 om Sihanoukville


De senaste dagarna har spenderades i Sihanoukville. Jag har varit helt dagavill men det var varit skönt. Dagarna har inpincip bestått av tre mål mat och strand.

När vi var i Vietnam tipsade en tysk kille oss att följa med turistbåten ut till Bamboo Island och istället för att åka hem, som alla andra, stanna kvar en natt. Ön var extremt liten och hade inte speciellt mycket elektricitet. Bungalowen som vi bokat var tydligen upptagen så innan vår båt skulle åka tillbaka gick vi över till andra sidan för att se om det fanns där. Det fanns det och på väg till vår sprang vi in i Maddy Gigg! Jag träffade henne när jag och Anna hälsade på Clara var i Australien, hon är tvilling med Bridie och dom två hälsade på i Sverige för två år sedan. Hon reste med massa kompisar, några som jag träffat förut. Lite senare sprang jag även i i Diego!!! En kille som vi tyckte väldigt mycket om när vi var där. En av Claras bästa vänner i Melbourne.

Helt jävla sjukt ändå. Visst att det är många australiensare i Kambodja men samma ö, samma sida av ön, EN kväll. Detta och det faktum att det blev strömavbrott så det enda man såg var det elden lyste upp och stjärnhimlen gjorde ju kvällen ganska magisk.

Och så var den historien slut!

Nu sitter vi på en buss till Siem Reap. Imorgon cyklar vi kanske runt i Ankor Wat.

Om vi orkar.

Puss
Frida

måndag 3 februari 2014

En härlig lista en måndag som denna!! Kul va!!! Nähä. Här kommer den i alla fall xD

HAR DU NÅGONSIN:

Varit medvetslös: Den enda gånger jag minns tydligt är när jag råkade svimma när jag rökte vattenpipa!! Väldigt skrämmande för Adam och Sofia som var med mig. Vi satt nere vid sjön en kall sommardag när vi gick i åttan och helt plötsligt bara försvann jag. Det var ganska roligt en stund efteråt. För vem svimmar av att röka vattenpipa? 

Hånglat med nån riktigt ful: Det har jag säkerligen gjort! Fast just då tyckte jag (förhoppningsvis) inte att personen i fråga var särskilt ful. Såhär i efterhand kan jag ju dock ifrågasätta min killsmak i yngre år. 

Hånglat med fler än 50 pers: Ja det har jag nog garanterat. Och det är väl härligt eftersom hångel är härligt. 

Hånglat med fler än 2 pers på en kväll? Yes. 

Gjort något riktigt dumt? Har gjort så sjukt mycket dumt. Förhoppningsvis gör det mig lite visare och lättare kan ungdå att göra dumma saker när jag blir äldre, då det kanske spelar ännu mer roll. 

Gjort något du verkligen ångrar? Ja. 

Åkt ambulans? Yes men bara som lillclaris. Svepte lite lampolja och höll på att dö som ettåring.
 
Åkt polisbil? Ja, faktiskt. Men inte för att jag gjort någonting dumt, vår bil blev kvaddad när en person körde in i oss. Då fick de skjutsa hem oss till Östersund igen. 

Gjort nåt olagligt? Ja men det är ju inte särskilt mycket en behöver göra för att det ska vara olagligt. 

Fått din mamma att gråta? Det har jag nog, har dock inte bevittnat det. Har inte sett henne gråta särskilt många gånger. 

Slagit ner någon? Nej men varit i många slagsmål som barn. Men det är ju mer brottning än slag. 

Skämts över dina föräldrar? Japp. Det pinigaste jag visste som barn var när mamma och pappa dansade. Hur konstigt är inte det? Minns speciellt en nyårsafton i Thailand och de dansade. Höll på att dö. Var åtta år. Cool. 

Sagt jag älskar dig och menat det? Många gånger som tur är. 

Tar du droger? Who knows :P 

Dricker du? Ja jag tycker det är en kul och trevlig grej. 

Vilka kläder sover du i? I trosor oftast. Älskar ju lena lakan mot kröppen. 

Vad hatar du verkligen? Det finns så många saker. Frida har tänkt börja på en lista där hon radar upp allt jag tycker är "det värsta jag vet". 

Varit kär? Ja, har ganska nära till känslor dessutom. Har varit kär många gånger. 

Är du ensam nu? Min mormor är hemma. Jag är inte ensam-ensam heller. Fast jag saknar mina vapendragare. 

Vill du gifta dig? Jag tror det! 

Vill du ha barn? En vacker dag, om många år, vill jag ha barn. 




SENASTE PERSONEN SOM:
Sov i din säng? Jag och min bror hehe. Har delat rum med honom nu när han varit hemma i helgen. 

Såg dig gråta? Det minns jag inte riktigt. Kanske en kille en sen natt då morgonen precis tagit vid. 

Fick dig att gråta? Det var ingen särskild person, snarare ett tillstånd en person var i. 

Du delade en dricka med? Caroline och Frida i lördags. 

Du gick på bio med? Ett litet kompisgäng, vi gick på den andra Hunger Gamesfilmen. Det var kul. 

Skällde på dig? Jag får inte skäll särskilt ofta så jag minns inte riktigt. Men en vän gjorde mig medveten om hur jag agerat vilket var bra, det klassar inte in som skäll men lite konstruktiv kritik kanske? 

Sa någonting till dig och vad var det? Mormor som informerade mig om att jag borde hålla mig borta då hon fått vinterkräksjukan....... Hjälp. Jag har absolut inte tid att bli sjuk! 




DE SENASTE 48 TIMMARNA HAR DU:
Gråtit? Fällde några tårar i lördags pga härlig hjärtkramp för att man bryr sig så mycket om sina vänner. 

Kramat någon? Ja, fint va. 

Pussat någon? Ja. 

Köpt någonting? Gick ut och åt på Brunkullan i lördags och sen drack jag några öl! 

Sjungit? Jag nynnar mest hela tiden på jöbbe. 

Saknat någon? Har saknat Frida och Johanna jättemycket! Det är så tråkigt att vara på jobbet bakis en söndag utan dem. Saknade dom så mycket att jag kände mig tvungen att skriva ned det på ett kvitto tillsammans med massa andra ord. 

Clara