lördag 30 april 2011

en promenad:












/Frida
Ja det är lördag men det känns som en söndag för min del. Och det är Valborg men det känns som vilken annan dag som helst. Jag befinner mig i min stuga nu. I 'Uppsala ungefär' som jag alltid säger. Men här är egentligen ingenting likt Uppsala, speciellt inte på Valborg. Här är det som vilken annan fin dag som helst. Om man tittar ut genom fönstret ser det ut som att det är varmt men jag har hört att det blåser kallt så jag stannar nog inne. Här inne kan man nämligen sitta med shorts och låtsas som att det är sommar.

Jag vaknade klockan 8 med solen i ögonen. Det var om det kungliga bröllopet i England på tven så mamma tyckte att jag skulle komma ner och titta på det med henne.



Mitt rum är väldigt litet så jag har nästan bara plats för min säng. Sen så är det nästan alltid stökigt också, precis som hemma. Mamma tycker att det är väldigt irriterande och jag har fortfarande svårt att förstå varför det ska vara ett problem för henne. Jag trivs ju

Ostmackor

Där ute jobbar alla förutom jag. Jag slipper för jag "måste plugga". Och ja, jag måste plugga. Men jag har som ingen lust.


Men här sitter jag och försöker få någonting gjort. Det går inte så snabbt men jag har läst några fler sidor i boken och räknat några fler tal.

/Frida

ja du är nog den yngsta tant jag känner

Det är lördagsmorgon och den här dagen verkar innehålla picknick med Diego och människor jag inte träffat förut, middag med Bridie, Faizee och Tom, utgång med dem, Alicia, Victor och Mietta och sen sleepover hos Faizee. Jag tror att det här kommer att bli en bra dag, fastän jag vaknade upp med en konstig känsla i kroppen. 

Nu ska jag duscha, lyssna lite mer på Fleet Foxes nya skiva som är en av tre skivor jag har på min iPhone (jag är så himla lat, min bror har fixat så att det är jättelätt för mig att ladda ner från en sida där all hans musik som han har på sin dator finns, men jag har inte gjort det än). Min bror sa igår "du är nog den yngsta tant jag känner" till mig. 
Fast det gör ingenting att min ena bror kallar mig för apjävel (men han säger det med mycket kärlek i rösten så det är inte lika hemskt som det låter) eller lillstintan eller att min andra tycker att jag beter mig som en pensionerad tant, jag saknar dem ändå så himla mycket. Fina storebröder. 

/Clara

Berlin dag 2

Det var jättefint väder och när dagen var slut kändes det som att vi varit runt i hela Berlin. Jag borde ha lyssnat på mammas råd om rejäla skor för efter några timmar så ville jag bara sätta mig ner och gråta för att jag hade så ont i fötterna. Men det var bara att fortsätta gå och sluta klaga. Dagen efter gick jag runt med mina rosa gympaskor och med kameran på magen så såg jag ut och kände mig som en äkta svensk turist.

Vi var på massvis med second hand-butiker som pappa hade kollat upp för min skull. Hittade dock ingenting. Det blir nog lätt så när man är trött och hungrig på stora butiker. Bästa stunden på dagen var nog när vi åt billig pizza i skuggan, som var hur god som helst. Tack Claro för att du lärde mig att äta salami.

Dagen såg ut lite såhär:





hej


















/Frida

fredag 29 april 2011

Berlin dag 1



Såhär såg det ut utanför mitt fönster när jag vaknade:

Åkte från Sverige vid två tiden. Gjorde nästan lite ont att åka härifrån för det var så himla fint väder.
Men i Berlin var det varmt på kvällen också så det kändes inte så fel när vi väl var framme.


Första kvällen hann vi bra gå runt lite där vi bor, 



äta middag,


och sen var klockan helt plötsligt tolv så vi gick tillbaka till hotellet

/Frida
Har alltid älskat att springa så det var det första jag gjorde när jag kom hem till Sverige igen. Sprang längst grusvägen här i Bol, bort till skylten där jag alltid vänder och så sprang jag tillbaka. Sprang på ett lyckorus som jag byggt upp den här veckan. Det blir aldrig samma sak att springa hemma bland rashus och på asfalt. Visst det har sin charm och jag gillar att möta människor men det är bättre här. Här möts man av en traktor då och då, man kan se rådjur borta vid skogskanterna och ibland bestämmer sig kossorna för att spring bredvid en tills inhägnaden tar slut. 

Juste, har alltid tänkt att jag ska länka den här låten (som nästan alla säkert redan hört) för det är en av de finaste låtarna jag vet. Speciellt slutet. Där vid 3 minuter. Håkan Hellström – Min Huckleberry Vän

/Frida
Alltså det kanske är efter fyra månader det kommer, saknad och sånt där, för idag har jag hunnit med att sakna tjejerna i min klass och min andre storebror.
Nu drömmer jag om en fin frisyr. Jag klippte Alicia idag. Jag vet inte varför jag gjorde det eller varför hon valde att lita på mig, men det blev ändå ganska okej fastän lite ojämnt bakifrån (men de vet ju inte om hon eftersom hon inte kan se det). Jag ångrar alla tankar jag någonsin haft om en pannlugg och önskar att mitt hår kunde växa lika snabbt som alla andras, för nu vill jag bara få en frisyr och slippa mitt fågelbo. 

/Clara

Eftersom jag har så tråkigt

Just nu tänker jag på hur det var att bli pollenallergiker när jag var tretton och på hur morgondagen kommer att bli
När jag vaknar på morgonen är jag halvt död, speciellt när jag sovit för länge
Min mobiltelefon är repig, behandlar den inte med lika mycket kärlek som den förtjänar
Imorgon kommer jag tydligen dricka alkohol i en park på dagen och sen gå ut och fira min och Faizees födelsedag. Att vi ska fira min födelsedag också är det jag som har bestämt, de andra förstår inte varför vi ska göra det eftersom jag fyllde år i januari dock.. 
Ikväll skall jag sitta hemma och kanske läsa en sida ur psykologiboken 
När jag bakar blir det sällan som jag tänkt mig. kladdkaka=muffin 
Sist jag grät var dagen efter vi bestämde oss för att det inte längre gick att vara tillsammans
Kärlek är vad hela mitt 2010 år bestod av 
I somras var jag lycklig, i Grekland, på festival, hos mina favoriter i Västerås, hemma hos honom mest hela tiden
Jag pratar ibland alldeles för högt och med en jobbig röst
Jag lyssnar på sorglig musik för det mesta
Jag är sämst på att dricka öl sakta, säga nej till roligheter, plugga, ha kontroll över mina pengar
Jag är bäst på att dricka öl fort, tycka om hästar<3, dansa på spikisfester 
Den bästa känslan är när man är full och inte kan sluta skratta, när man ligger i sängen med den man tycker så himla mycket om, när man får träffa någon igen som man inte sett på länge, när man får lov och inte behöver oroa sig för någonting och har bara massa roliga saker planerade och när man får se en fin häst<3 
Jag är rädd för alla possums och flygande rävar som förföljer mig och bor på universitet 
När jag lagar mat blir det rätt ofta pasta eller korvstroganof 
Jag blir störd  människor som är jobbiga
Jag brukar få komplimanger alltså jag vet inte riktigt, mitt hår kanske även fast det ser ut som en risbuske, min rumpa av de som sett den i trosor hehee
Jag glömmer aldrig när jag fick reda på att jag skulle flytta till Australien via ett sms och bara var helt tyst i fem minuter, visade sen smset för Frida och började sen gråta tyst
Jag vill ha morgondagen, längre än så tänker jag inte riktigt. Fast det ska ju bli himla fint att Anna och Frida kommer hit, men det betyder ju också att tiden har gått och att jag har färre månader kvar här. 

torsdag 28 april 2011

Jag tror jag måste radera det förra inlägget. Jag vill inte att alla ska veta hur gay jag är.

/Clara

X stycken saker jag kom att tänka på och som jag tycker om



- Min äldsta storebror, han heter Pontus och sexton år äldre än mig. Han är väldigt allmänbildad, rolig, äventyrlig, smart, omtänksam, dålig på att komma ihåg min födelsedag men väldigt fin på både in- och utsida. 

- Katter, fastän jag är lite rädd för dem också. De tycker liksom inte om mig fastän jag tycker om dem. Jag tror att det är det som är problemet, de vill inte ha mig eftersom det är så tydligt hur mycket jag vill klappa och mysa med dem. 


- Första gången jag drack mig riktigt full. Det var bara jag och två av mina bästa vänner i en stuga och vi (jag) drack alldeles för mycket men vi hade ändå så jävla roligt den natten. Fast när jag tänker tillbaka på den natten så tänker jag mest på när vi sjöng "Macaron" och på någonting grönt. Det gröna var alkoholen. 

- Köpa sin första BH men inte vilja ha en snobben eftersom det var lite för töntigt för min smak. Istället lyckades jag köpa mig en riktig slampig en, och jag skämdes lite över den när jag gick på disco senare samma vecka... 

- Kärleksprat. Jag har haft väldigt mycket sådant på sistone, det tycker jag hemskt mycket om, speciellt att få höra en kompis vara så himla lycklig som man är i början. Nykär. 

Bombay Bicycle Club det är bara någonting speciellt med dem. 



- Jonas Gardell. Jag älskar honom, hans böcker och jag mådde så himla bra när jag såg honom på Storsjöteatern förra hösten. Jag rös. 

- Då man får snusa in sig i någons ansikte, nacke, hals. Det är bland det bästa jag vet. 



- Skägg. Alltså åh. 

Svenska sommarnätter när solen aldrig verkar gå ner och man kan vara ute precis så länge man vill. 

- Knäppta skjortor. Jag har alltid mina skjortor knäppta till den överste knappen och tycker det är så himla fint på pojkar också. 

- Secondhandla. Ett fult verb som jag fick höra av min kompis Josefin, men ganska bra. Men ja, second hand, det är nog det bästa sättet att handla kläder på för då kan man ju köpa mycket mer. Och det gillar ju jag, för ju mer desto gladare blir jag (oftast). 

- Att vara tretton år och vara så kär som man någonsin kommer att kunna bli. 

- Att äta svenska pannkakor med grädde och hallonsylt. Jag undrar hur många gånger Felix var tvungen att göra det till mig i somras, men det var ju så himla gott så jag var tvungen att ha det flera dagar i rad. Men det var ju sommar så vad kunde passa bättre tänkte jag. 

- Hästar för det är det finaste djuret i världen. Och hela min barndom bestod ju av dem. 





Jaa jag är en hästnörd och alla bilder är från weheartit. Puss

/Clara

från Berlin

Hej! Igår köpte jag ett par dr.martens för 200 kr. Därför känns det som att jag har sparat 1200 kr och kan köpa exakt vad jag vill nu. Fint va! Jag har det bra i Berlin och vill inte åka hem. Dock skulle jag gärna stanna här på rummet lite längre. Får så jäkla ont i fötterna när vi går så långt, kör nog på rosa gympaskor idag igen. Gympaskor och kamera på magen, en äkta turist, hoho.

Mina vänner åker till Turkiet idag och jag ska inte följa med. Hoppas ni får det bra och hälsa EMD från mig om dom är där. Och  Hanna, lova att ställa upp för Nadia när hon vill sjunga karaoke. Hon har förlorat mig, Anna, Frida och Danne nu. Sen har jag hört att din sångröst är ganska lik min. Om det är en komplimang eller inte får man avgöra själv.

Puss /Frida

En del träd tappar löv andra tappar sin bark

Idag är jag officiellt en elev på University High School för idag har jag fått min skoltröja. Det kändes ju himla bra fastän alla klagade på att det bara stod "Clara" på ryggen och inte "Sweden" eller "The swede". Men jag kände ju ingen när jag skulle komma på mitt smeknamn så jag ville inte välja något sånt namn ifall jag inte fick några kompisar, haha.....sorgligt.  Tur att jag fick kompisar.
Idag har vi kramats massor, legat i solen, svettats (det är ju fortfarande så himla varma dagar ibland fastän det är höst) ätit pasta, haft håltimmar och druckit kaffe. En vanlig dag men ändå ganska så bra. Imorgon är det ju redan fredag och då ska vi kanske ut och fira Faizee! Hon åkte ju bort förut så vi har inte kunnat göra det. Och med vi menar jag mig eftersom alla andra var på hennes födelsedagsmiddag men jag var ju i Sydney då. Hursom, solen skiner och jag är glad. Och här nedanför är två kompisar som tränade på att tacklas eftersom vi ska tydligen vara med i fotbollsturnering... FÖRSTÅR NI? Frida, Anna, Frida, eran dröm går i uppfyllelse. Jag ska vara med i en fotbollsturnering och tävla mot andra skolor. Jag vill dö.



/Clara