torsdag 31 januari 2013

Här är en film från alla tre dagar, dvs. min och Olles 19-årsdag, Claras 20-årsdag och lördagen. Det är så jäkla underbart att ens bästa vän går så bra ihop med ens bror. Vi är ju som syskon alla tre då allt faller sig så naturligt och jag älskar att alla fyller år inom loppet av en vecka. Ett nyårslöfte är nämligen att fira mer och då är ju födelsedagar en bra start på året. Och så är det skönt att ha saker att se fram emot under årets längsta månad. Låt: Florence + The Machine – Dog Days Are Over




/Frida



I lördags var det dags för sista delen födelsedagsfirande. Eftersom att jag, Olle och Clara jobbar med att flippa burgare så bjöd vi in några vänner på just det. Sen ramlade fler och fler in, hjälpte oss att sätta upp lite ballonger, och så hade vi det himla trevligt.

Om ni vill se exakt alla bilder så finns de, som vanligt, här.

Födelsedagsfest-12 Födelsedagsfest-12 Födelsedagsfest-12 Födelsedagsfest-12 Födelsedagsfest-12 Födelsedagsfest-12 Födelsedagsfest-12 Födelsedagsfest-12 Födelsedagsfest-12 Födelsedagsfest-12 Födelsedagsfest-12 Födelsedagsfest-12 Födelsedagsfest-12 Födelsedagsfest-12 Födelsedagsfest-12 Födelsedagsfest-12 Födelsedagsfest-12 Födelsedagsfest-12 Födelsedagsfest-12 Födelsedagsfest-12 /Frida

onsdag 30 januari 2013

Idag är jag glad över att min nya tröja från Stylein har kommit. Och älskar den redan bara för att den är så underbart mjuk att ha på sig.

/c
För ett år sen kände jag såhär:
Någonting fult har slagit rot inuti mig. Jag är lättstött, svartsjuk, gnällig och lite taskig. Det är så längesen jag sist behövde genomlida den här delen av mig själv, så längesen att jag nästan trott att den blivit fullständigt tillintetgjord, men nu finns den inuti mig. Igen. Det känns som om jag förgiftar allt jag tar i. 

Jag hade träffat någon jag inte alls hade planerat att börja tycka om och ville slå emot, kämpa emot, men föll ändå. Och jag var så rädd för att han aldrig skulle tycka om mig lika mycket, att han skulle vilja ha någon annan.

Aldrig är jag fulare än då. När hela kroppen bara utsöndrar svartsjuka för varenda blick han låter vila på någon annan. Och det är en av de värsta känslorna jag vet, ändå är det så svårt att låta bli att känna så ibland. 

Men det blev bra ändå tillslut. Det fula gick över. 

/clara

"All negativ energi som jag sänder ut slår hål på mig invärtes. "

Jag läser gamla blogginlägg från när jag var yngre. Det får mig att förstå varför jag aldrig, aldrig skulle vilja gå på högstadiet igen. Det är på många sätt den värsta tiden i mitt liv hittills. Alla var så taskiga mot varandra, speciellt jag. Och taskiga mot sig själva. Det enda jag pratade om var mörkret, ensamheten och hur jävligt allting var. Är så glad för att den tiden i mitt liv aldrig kommer att komma tillbaka. Jag passade inte som ung tonåring. Jag hatade livet alldeles för mycket, hatade mig själv. Det sista lilla stycket i detta inlägg är från när jag just börjat ettan.

"man kan inte bara vara tom och kall nej någonting mer måste finnas. men jag är bra på att dölja det för jag vill ju inte att någon ska se jag vill ju bara att alla ska ge sig av" 

"såhär skrev jag i sexan:
händelser som format mig till den jag är idag
tom och kall men som låtsas vara varm" 


"jag vill bara gråta; livet är meningslöst, för ingenting förändras och jag fastnar alltid i all skit. "

"och hur ska någon kunna se något i mig, hos mig, någonsin igen? det kommer aldrig att hända. jag brände alla chanser, kastade bort varenda en" 

"All negativ energi som jag sänder ut slår hål på mig invärtes. "

"För det var ju sån jag var. Sån jag blev den hösten och vintern. Men jag var ledsen så länge att det inte längre fanns någon ledsamhet kvar. Men ingenting annat fanns heller kvar, jag var ju bara tom." 

"Undrar varför inga armar är öppna för mig men vet ju om att jag alltid vill ha någonting annat än det jag får så det spelar väl ändå ingen roll att jag är ensam. jag kommer nog alltid att vara ensam." 

"Men jag var inte kall, jag kunde känna någonting för en annan människa. Jag hade trott att jag förlorat den förmågan" 

"Varför stannar jag hemma? Jag letar ju bara efter alla hål inuti mig och blir ledsen varje gång jag hittar dem, jag trodde ju att de läkt. Men det har de ju aldrig" 

"LIVET BLIR VAD DU GÖR DET TILL och jag gjorde mitt till en mardröm MEN NU TÄNKER JAG BÖRJA OM" 

"Livet är en storm. Antingen bygger man ett stadigt hus som kan trotsa vinden, eller så flyger man med. Jag släpper därav taget, befriar mig ifrån mina rötter och hamnar där vinden tar mig" 

"det känns som om jag är på väg ut ur ett kapitel, som egentligen tagit slut för längesen, och in i ett nytt. Jag är bara inte redo att släppa taget riktigt än. Och då blir det såhär. Men jag är van vid att vara kaotisk, så vad spelar det för roll. Jag lever ju. Jag lever. Märker ni skillnaden på mig? Hör ni hur mitt skratt har förändrats, att allt börjar bli annorlunda?" 

/clara

tisdag 29 januari 2013

Är så glad över en ny person i mitt liv. Denna höst och vinter har hon gått från att vara någon jag skulle vilja lära känna till att bli min vän. Är alltid så fascinerad över hur känslor kan vara besvarade, hur man kan ty sig till varandra. Att sådant bara kan uppstå från ingenstans. Att man helt plötsligt har internskämt och alltid vill sitta bredvid varandra i skolbänkar trots att man tidigare aldrig delat ett enda minne ihop. Vill alltid vara hennes vän. 

/clara
Tre saker som gör mig oerhört stressad:
1. Att vänta på bussen. Vet aldrig om jag har missat den, om jag har kollat på fel dag i tidtabellen eller om det helt enkelt är den som är sen. 
2. Att stå själv i en långsam kö. Finns inget tråkigare.
3. Badbollen som snurrar runt på skärmen när program hakar upp sig på mac-datorer. 

Och nu har den där badbollen snurrat i flera timmar då jag försökt slutföra filmen från alla födelsedagsfirande och jag har mått så dåligt. MEN äntligen har den försvunnit och om 35 minuter kan jag publicera filmen här. Under tiden då ni väntar (i alla fall Clara och Hanna) så vill jag bjuda på vår vän Anna: https://vimeo.com/58459053

Vad jag saknar henne!!

/Frida

måndag 28 januari 2013

Denna vecka har jag somnat tillsammans med frida fem utav sju dagar. Men har knappt tänkt på det, är så naturligt bara att vara med henne. Det känns som om vi växer ihop mer och mer för vartenda år som går. Vilket är en väldigt trevlig känsla/tanke.

Andra trevliga saker är fina människor i min omgivning, bubbel och personer som åker från Norge för att vara med och fira mig, Olle och Frida. Plus alla andra fantastiska människor som också befann sig under tvillingarnas tak i lördags. Det kändes härligt att samlas igen, denna gång med en del nya ansikten också. Det fanns några som fattades, såklart, men det blev bra ändå.

Men det finns mycket som är väldigt jobbigt också. Allt är sammankopplat med skolan. Ångesten biter tag i mig, förlamar mig. Men det är uthärdligt och går lite lättare bara på grund av dessa kompisar jag har lyckats skaffa under åren. Och mjuka ord och fingrar i hår.

/Clara

clarings födelsedag

i onsdags så fyllde Clara 20 så jag var med och sjöng för henne på morgonen, drack öl med vänner efter skolan/jobbet, åt hummer (vilket var fantastiskt gott) till födelsedagsmiddag och åt tårta med henne och Edvin. Slutade med att Edvin och jag missade bussarna hem så vi blev kvar över natten. Och så var ännu en bra födelsedag slut för den här gången.

Claring fyller 20. Claring fyller 20. Claring fyller 20. Claring fyller 20. Claring fyller 20. Claring fyller 20. Claring fyller 20. Claring fyller 20. Claring fyller 20. Claring fyller 20. Claring fyller 20. Claring fyller 20. Claring fyller 20. Claring fyller 20. Claring fyller 20. Claring fyller 20. Claring fyller 20.

Alla bilder finns här /Frida

torsdag 24 januari 2013



"Om man skulle sätta ord på det tillstånd jag befinner mig i skulle det nog vara kär. Å andra sidan är jag inte så mycket för att sätta ord på någonting som handlar om oss" 

Tack mig själv för att du inte känner sådär idag. FÖR DET HAR DU INTE TID MED.

/Clara

Att fylla tjugo var en väldigt bra sak. Fick spendera den i fina vänners lag och blev så överraskad av gulliga presenter jag fick. Speciellt en skrivbok av Anna där jag ska skriva om boyz och bärs. Blev tårögd där i lyan när hon räckte fram den. Av Olle och Frida fick jag en middag på jazzköket vilket jag ännu en gång blev tårögd av. Fina vänner ♥ 

Frida fotade massa under dagen så hennes bilder kommer upp senare. Somnade med två av mina bästa vänner och vi låg uppe och pratade länge, länge. Finaste ni. 

/clara

onsdag 23 januari 2013

IDAG FYLLER JAG ÅR!!!!!!!!

Jag älskar födelsedagsmorgnar då familjen kommer och sjunger för en. Idag var det ju extra fint eftersom Frida var med. En sån tur att min säng fick plats för både henne, mormor och mamma. Vi äter alltid frukost i sängen och öppnar paket i lugn och ro.

Är glad!!!!! Och nu är jag tjugo!!!! Min mamma gråter för att jag inte längre är hennes tonåring. 

/clara





tisdag 22 januari 2013


Jag snodde en lista från karin kaka 

1. Vad heter du?
clara manna emilia jonsson. över internet heter jag clar0s medan mamma och pappa kallar mig för clara bella och clara b 
2. Hur lång är du?på ett ungefär 156 cm. alldeles förträffligt samtidigt alldeles för kort. 
 3. Vad har du på dig just nu?min bästa polo från filippa k 
4. Vilken tid gick du upp idag?alldeles, alldeles för tidigt. är ingen morgonmänniska överhuvudtaget. gillar sena nätter. 
5. Vad var det senaste som fick dig att skratta?tror inte att jag skrattat sen skolan. skrattar jämt med majkz 
6. Vad jobbar du med/pluggar du? går samhälle media text som jag har kommit underfund med är den sämsta linjen ändå. älskar att skriva men hatar det i skolan, speciellt journalistik anpassad till lokaltidningar. utöver det jobbar jag helger ibland på bylla, vilket jag har en extrem hat-kärlek till. mest kärlek dock.

7. När flyttade du senast? 
flyttade ju till australien vilket var bäst och sen flyttade jag hem igen. packade upp alla tusen flyttkartonger som stått på vinden och frusit. men det var fint att få komma hem med. 
8. Vad är du beroende av?kaffe, nikotin, närhet. socialisera, blir så fruktansvärt deppig och inåtstängd om jag är ensam för länge. skäggiga män.

9. Vill du bli känd?
det känns läskigt att vara känd, att folk ska granska allt man gör och analysera saker man slängt ur sig. men det hade varit ganska underbart att vara en känd författare eller så.

10. Vilken färg har din jacka?
jag gillar ju inga av mina jackor. men idag var den grå.

11. Vad är du bra på?
hmm. jag är ganska bra på att tagga, få med andra liksom. vara lite överdriven i känslor. och spara på ögonblick känslor och ha kvar dem i mig. ibland lyckas jag skriva nåt bra också. 
12. Har du gått från en stil till en annan?haha ja. när jag var mindre älskade jag baggy byxor och adidaströjor. fast nu har jag ingen stil, hatar i princip alla mina kläder. är en mästare på att köpa grejer jag inte kan använda. typ skor å malene birger klänning jag aldrig använt. 

13. Vad tycker du om att göra? 
kan inte komma ifrån att jag ÄLSKAR att festa. ha roligt, vara ute och träffa nytt folk. tycker om att skriva, läsa (fast det gör jag alldeles för sällan nu för tiden), bara dricka kaffe å hänga. resa!! men det gör man ju inte jämt. tyvärr. tycker också om musik, gå på små gigs och alla andra bra grejer man kunde göra i australien. 
14. Vad kan du absolut inte göra? 
förut kunde jag inte sitta hemma på fredagar, det har jag tyvärr lärt mig att göra nu. kan inte fejka känslor särskilt väl. 
15. Var fick du dina senaste pengar ifrån? 
mitt jobb och studiebidraget. senaste lönen var dock väldigt fjuttig.. 
16. Bästa känslan? 
att få hångla med någon man spanat in eller tycker om, fuldansa bland alla ens vänner, frihet, bad i svenska sjöar (helst nakendopp på natten). och massa saker, så himla svårt att bestämma sig för vad som är bästa känslan. när jag mår bra och känner mig LÄTT. 
17. Vad ser du fram emot?
Våren. för det betyder dans, alldeles för mycket billigt vin och sjukt mycket tid med de roliga som finns i min skola. och så ser jag fram emot att åka till new york med hela min familj. 
18. Vad är du rädd för? att livet inte ska bli lika fantastiskt som jag tänkt det. att jag inte blir någonting speciellt utan fastnar i någon liten stad där allt bara är vanligt och på rutin. jag är rädd för att jag aldrig ska få barn, att jag kommer skilja mig tusen gånger och att jag aldrig ska bli nöjd. fast mest rädd är jag nog över skola. och att livet ska börja, att man måste kämpa. vill så gärna ge bort hjärtat fullt ut men är rädd för att bli krossad. bortglömd. att jag ska tillintetgöra mig själv. 
/clara

Tisdagar är ju som sagt den äckligaste dagen. Jag är helt enkelt alltid ful på tisdagar. Det kan bero på att jag börjar 8.15 vilket är en mardröm för mig som aldrig vill gå och lägga mig i tid. Jag hinner mest bara slänga i mig gröt och sedan springa till bussen. Men denna dag har ändå varit bra, bästa Maja och Samuel har räddat mig. Det kändes fint att familjen var återförenad igen, få gå arm i arm med dem och känna mig som deras lilla barn igen. Nu ska jag fixa mitt rum så Frida slipper sova ovanpå all min skit som ligger på ena halvan av sängen. Hon ska nämligen sova här så hon kan sjunga för mig på morgonen tillsammans med min mamma<3 

/Clara

måndag 21 januari 2013

Önskar att mitt hår skiftade i rosa. SÅ JÄVLA SÄMST ATT MITT HÅR ÄR  FÖR SVAGT FÖR ATT KLARA AV DET. Och jag har blivit bitter. Vilket är det absolut tråkigaste som kan hända när det förstör hela ens charm.

Om jag bara kunde få lite solsken <3

Annars tittar jag på freaks and geeks och jobbar lite ibland och har rätt mycket ångest. Den sista slängen av tonår känns övermäktig.

/clara

söndag 20 januari 2013

2012

Juni.
Jag tog studenten! Jag gick på mitt sista möte med Minerva, firade Johannas 19-årsdag, fixade flaket, gick på två champagnefrukostar, sprang ut från skolan, åkte flak och hade vänner över till studentmottagningen. Sen åkte jag till Berlin och så firade jag midsommar i Rossön. 
Juli.
Olle kom hem till Sverige, Hannah hade avskedsträff vid Jamtlibryggan innan hon flyttade hem igen, hade släktträff i stugan, lämnade av Hannah på tågstationen och hängde med tre underbara australienare.

Augusti.
Jag åkte till Forsaleden med Carro och Joel, besökte Karin i Kälarne och så kom Olle hem till Östersund igen. Sen fotade jag på ett litet bröllop, fjällvandrade i Ottsjö med Anna, åkte till Önsjön, blev bjuden på pizza hos Inga och var på förfest i Martinas veranda. Andra saker som hände den här månaden men som inte fångades på bild var att jag gick på yran, jobbade som ledare på Ytterhogdalslägret och började spela fotboll igen.

Det var en väldigt konstig sommar men när jag tittar tillbaka på bilder så syns det ju ut som att jag hade det himla bra stundvis. Jag sa gång på gång att jag inte riktigt fungerade som person. Ett tag var jag inne på att jag inte kunde göra någonting som kändes tråkigt. Som att diska, städa rummet och framförallt: Söka jobb. Det var så mycket ångest över att inte veta hur hösten bli. Sommaren handlade mycket om att en stor trygghet hade försvunnit.


/Frida

Födelsedagen.

Födelsedagen.

Här är lite bilder från min och Olles födelsedag! Den innehöll sång på morgonen, öppning på jobbet, after work där jag träffade massa killkompisar, middag med de käraste, vin på Olles rum och sen så gick vi ut. Älskar födelsedagar, och är därför glad att bästa Clara fyller år redan nu på onsdag.

19-årsdagen 19-årsdagen 19-årsdagen 19-årsdagen 19-årsdagen 19-årsdagen 19-årsdagen 19-årsdagen 19-årsdagen 19-årsdagen 19-årsdagen

Alla bilder finns här/Frida