tisdag 27 december 2011

En synnerligen God Jul önskar jag dig min välartade son


Julafton, så kusinerna kom hit.
Elsa.

Åt gröt,




och började spela på ett nytt spel. Rykter går heter det och det låter inte så roligt när man beskriver det, men vi skrattade mest hela tiden.






Sen åt vi mat.

Både ser lite roliga ut men den var rätt söt ändå tycker jag.




Kajsa.

Vid sju var det Karl-Bertil, kvällens höjdpunkt. Älskar det mer och mer för varje år.

Sen öppnade vi paket,


spelade lite mer spel, 

och så var julafton slut. Bästa julafton hittills tror jag, har en förmåga att tycka att det är en av årets mest långtråkiga dagar men det var det inte alls.

/Frida

måndag 26 december 2011

Det är som att hjärtat håller på att gå av.

/Clara

I väntan på bilar och förändring

Jag tappade min tidsuppfattning när jag kom in i det här landet. Mörkret faller så tidigt och min kropp är alldeles förvirrad av de få soltimmarna. Jag vet inte längre när man ska göra vad och hur man förhåller sig till dessa dygn, men det gör inte så mycket ändå. Jag äter middag alldeles för tidigt och hinner med att titta på en film innan klockan slagit sex, och på så sätt blir kvällarna långa. Men jag som aldrig  brukar bli trött somnar nu tungt i en soffa när alla andra stannar uppe. Blir så utmattad av det eviga mörkret samtidigt som jag trivs.
*
Om två och ett halvt dygn kommer den person som var början på livet för mig. Med henne föddes jag och växte och blev till någon. För hon hade tålamod med mig och väntade på mig och lät mig vara tyst. Och nu ska hon borra ihop sig som en katt på min axel i mitt rum istället för det rum med ljusblå väggar och högt i tak, som vi spenderat så många nätter tillsammans det här året. Och allt det hon hört så mycket om ska hon nu få uppleva själv och jag har saknat henne så himla mycket. Älskade, älskade vän.
Mamma ropar att Skönheten och Odjuret precis har börjat på tvn och jag klämmer ned mig i soffan mellan kuddar en bror och en mamma. Vi skrattar åt Gaston och jag känner mig så lugn och trygg. Och nu går jag mest runt i huset bara för att det är så himla skönt att gå runt i tjocksockar och bara mysa med tända ljus och brasor och Bo Kaspers. Känns så bra på ett sätt. Att ha mitt lilla liv och vara runtom människor jag tycker om. Snart ska jag träffa en av dem som varit allra viktigast för mig i mitt liv också, det ska bli så himla bra. 

/Clara

söndag 25 december 2011



Det gör ont i mig men på ett lycklig sätt. Ungefär som sista kvällen då jag satt med tårdränkta kinder och hjärtat var fyllt till bristningsgränsen av kärlek och det enda jag kunde göra var att gråta och le och säga "I love you so much". Så känner jag nu när vi skickar dessa bilder till varandra, för vi tycker så mycket om varandra och det är bästa känslan. Fastän det gör ont. 

/Clara

lördag 24 december 2011

Blödiga systerhjärtan

Här är jag och min storebror Axel. Jag har två storebröder men Axel är närmast i åldern, med bara tre års skillnad (egentligen fyra men han fyller år i december och jag i januari). Han är en väldigt rolig person och nu har vi ju inte bott tillsammans på lite mer än ett år, så det är så roligt att få vara runtom honom igen och skratta mest jämt. Han bor nu i Uppsala och pluggar juridik och jag tycker att det är så himla tråkigt att ha två bröder men inte få bo nära någon av dem,  men det är i alla fall bättre än ingenting. För de är ju två så himla bra personer, mina bröder. Apropå ingenting.

/Clara

Julefrid

Var faktiskt himla nöjd med mina presenter i år. Brukar alltid vara så himla dålig på att köpa saker åt andra, och jag var dessutom ute i allra sista minuten, men det gick förvånansvärt bra ändå. 
Har skakat om min snöglob som jag fick av några av mina finaste från Australien. Mamma frågade om jag var ledsen och jag nickade, men nu känns det bättre igen. 

Till mammas lycka blev det fiol- och pianospel samt sång. Väldigt fint, det har varit en så himla lugn och avslappnad jul i år. Jag, mamma, Axel och mormor gick femton minuter bort till våra familjevänner där vi åt och hade trevligt. Efter några timmar promenerade vi hem igen och nu har  vi delat ut de få klappar som låg under granen. Jag hade ju fått festivalbiljett innan, men fick en tavla utav en aboriginsk konstnär samt ett annat tryck som jag ska rama in. Och till Johannas glädje fick jag också spotify premium, så nu slipper vi ha krig. Fick också strumpor och vantar i possum-material (de djur som jag är livrädda för... tack för den haha). Ja bra jul fastän vi inte egentligen firar särskilt mycket jul i år. Puss

/Clara

fredag 23 december 2011

Julgranar och vimplar

Idag har jag, Hannah och mamma letat efter gran.

Hittade en som vi tyckte var fin. Var duktiga och klädde den. När allt var klart insåg vi att den inte kunde vara så sne som den faktiskt var, så vi var tvungna att ta bort allting och kapa om den. Vi klädde helt enkelt en gran två gånger idag.

Sen så har jag städat,

slagit in paket,

och pyntat. Fint va.
Här är fina vimplar som jag fick av Anna i julklapp. Hon gav mig ett paket innan jag åkte till Uppsala och jag kunde inte låta bli att öppna det på vägen ner bara för att hon sa att jag fick göra det. Det var nog finaste julklappen jag fått. Det var nämligen en chokladask fylld med trillingnötter som hon gjort. (Jag gillar bara trillingnötterna från Paradisaskarna). Drömmen ju. Och så dom här vimplarna för att jag nämnt att jag tycker att det är fint.  







/Frida

vecka 51

I måndagskväll så kom ju Clara hem! Så här pepp var alla. Samtliga på flyplatsen kan ha hatat oss då vi skrattade och fnittrade som små barn.

Efter flygplatsen så åkte alla hem till Clara ett tag. Jag stannade kvar där, gick kvällspromenad, pratade om det som hänt sen sist och somnade i hennes säng. 

Dagen efter var vi på myskväll. Här är Hanna, Moa och Ida. 

Andra Hanna och Mirella.

<3

Vi delade ut julklappar och åt mat. Jag var den enda i rummet som inte har hål i öronen och just jag lyckades få örhängen. Men det gör inget. Dom var fina så jag kan titta på dom istället.

Johanna och Maja.

Kvällens bästa present var en pruttdeg. Skrattade så att jag grät. Bästa som finns när man är trött.

Efteråt så följde jag med upp till Lingens mysiga etta ovanför elvans grill. 

Sen tog jag bussen hem.

Igår gick jag sista dagen för det här året.


Utan tvekan den bästa julavslutningen hittills. Våra lärare kan ha världens sämsta humor ibland, vilket gjorde det så bra. En sketch handlade om pruttkuddar. Vi avslutade med att min klass sjöng en låt om våra lärare, och så var det jullov.
/Frida

Dan innan julafton och jag vill bara gråta

Jag handlar julklappar och halkar runt alldeles ensam, går hem till Johanna och äter paj och skrattar i hennes säng. Vi åker bil och jag känner mig så glad och det är så himla fint att få umgås med vänner som känt mig så länge. Men så kommer jag hem. Och hur fint detta hus än är så längtar jag ändå tillbaka till min lägenhet på andra sidan jorden och jag saknar ihjäl mig efter dem. Kommer gå sönder om jag fortsätter att spendera kvällar alldeles ensam i detta hus. För det spelar ju ingen roll att jag möblerar om i mitt rum eller kokar saffranskola med mamma, hon påminner ju ändå om det livet. Hon har sett mina vänner gråta sig alldeles svaga i benen på flygplats och vet hur mycket jag fattas. Förlåt för detta tomhål mina vänner! Kommer tillbaka och fyller ut det snart jag lovar. Men så himla svårt när det finns fler än en plats man behöver vara på och andra vänner att ha roligt med. Önskar att jag kunde få ta mitt pick och pack och mina bästa personer och bara åka över alla tusen hav och bo där igen, för det känns som hemma.

/Clara