fredag 30 september 2011

Kane Muir & The Rag-Time Kids

Hej,


lovade att länka deras nya låt men kände att om jag gör det på facebook ser jag för mycket ut som en stalker så jag gör det här istället. Fixar utländska lyssnare? TRYCK HÄR och lyssna på deras nya låt. Tror inte att den är helt klar men jag tycker om den i alla fall, och om ni också tycker om den så gå in HÄR och tryck gilla. Där finns några fler låtar också. De blir jätteglada ifall ni gillar så var inte blyga. Hjälp några musiker på vägen! 

/Clara
Hej!
Har fullt upp (fastän jag egentligen inte har särskilt mycket att göra). Konstigt det där, tiden bara försvinner i alla fall. Ikväll ska jag på min kompis systers 21årsfest vilket säkerligen kommer att bli väldigt roligt. Gratis drinkar woop! Men nu tänkte jag ringa min pappa och se ifall han vill dricka kaffe och gå på second handaffärer med mig. Försökte ragga upp någon annan men alla jobbar eller pluggar. Ensam!! Men livet är faktiskt ganska fint för tillfället, så det gör inte särskilt mycket. Puss

/Clara

torsdag 29 september 2011

jag surfade idag! dock utan speciellt mycket vagor. det var lite som att ro utan aror, men det var kul

Frida


Hej vänner! Jag har tappat koll på veckodag och tid men enligt min dator är det torsdag. Det betyder ju att jag varit borta härifrån en vecka. Förlåt för min bristande närvaro men har haft fullt upp med annat.
När jag kom hem i tisdagskväll så tog jag en taxi direkt till en annan stadsdel för att spendera min kväll på bästa sätt, och sen råkade jag visst fastna där. /Förvånas hela tiden./ Stjärnhimmel, lunch på bar, himmel som öppnar sig och vi sitter i dörröppningen, utanför luktar det regn och det är blixtar och dunder, din hand i mitt hår. Parkerar mig i soffan medan du har lektioner, äter indisk hämtmat till middag och sen är vi kreativa. Farfars-skjorta och bara ben uppkrupen i din säng, skriver i ditt anteckningsblock medan du är i rummet bredvid, spelar piano och sjunger. När vi ska sova berättar du historier och jag skrattar för att du är så hemsk. Idag sprang vi till bussen, sen sa vi hejdå. Nu är jag  hemma, ganska glad och belåten, ikväll ska jag träffa annan vän jag inte träffat på en vecka. Puss

/Clara

söndag 25 september 2011

Scarborough


Jag och min käre klass åker till Scarborough, som i Simon & Garfunkel – Scarborough Fair, på tisdag. Vi på internationell har ett utbyte med en skola där så när man går i trean så åker man dit på hösten och sen så kommer dom hit till Östersund under vårterminen. Jag vet inte riktigt hur dagarna kommer att se ut där borta. Mest bara att jag kommer att bo hos, samt hänga en hel del med, en som heter Jack Lawty. Sen så ska jag surfa och klättra bland träd.  Det blir nog bra det här. Vad som än händer.

Så klockan tio i fem på tisdagsmorgonen kan ni komma och säga hejdå till mig utanför tyngdlyftaren på skolans parkering. Annars: hejdå, hörs om en vecka.

/Frida

lördag 24 september 2011

Lördag

Hade nästan glömt bort hur mysigt det är med höst så jag åkte in på stan, köpte en halsduk och en stor röd tröja. Sen mötte jag upp mamma på en konstutställning. Konstnären heter Marin och jobbade som bildlärare på Lungvik förut. Den var bra. Har alltid tyckt att hon är fascinerande.

I kväll ska jag hänga med Svt Play.








/Frida

torsdag 22 september 2011

Idag har jag mest känt för att låsa in mig på tjejtoaletten och sitta därinne och gråta halva dagen. Inte för någon speciell anledning eller så, ibland blir det så bara. Istället skrattade jag åt mina pinsamt dåliga svar på psykologiprovet, och sen har jag irriterat mig på allt levande i denna lägenhet. Packat har jag gjort också. Nu ligger det någon slags resedimma över oss och jag borde verkligen försöka sova, ska upp innan tuppen imorgon. Är lite ledsen för att jag missar pannkaksfrukost på min skola, dessutom ska vi ha våran pyjamas på oss hela dagen, men jag sitter på flyget då. Jaja nu ska jag gå och lägga mig. Tycker förresten inte om att sova ensam, kan aldrig somna ju. Ligger vaken i evigheter. Pöss

/Clara

onsdag 21 september 2011

Paris för elva år sedan

Från vardagsrummet hör jag hur det pratas om att vi kanske ska åka till Paris i vår, jag, mamma, pappa och Hannah. Wihoo. Vi var där år 2000. Jag var 6 år då och ville först inte åka när jag hörde att det inte fanns något hav i staden så att man kunde bada. Dock fanns Disney Land. Där åkte jag berg- och dalbana för första gången i mitt liv. Men bara en gång. Just den turen är det enda jag egentligen minns från den resan. Man åkte runt på ett litet berg och när som helst så sprutades det vatten i ansiktet på en. Jag har nog aldrig varit så rädd i hela mitt liv och resten av dagen tittade jag bara på när Olle åkte alla stora attraktioner.









/Frida

Jag skulle ha frågat dig men hade så bråttom

Igår blev jag upphämtad vid grinden till mitt college, sen gick vi tillsammans mot spårvagnen och hoppade på första till city. När vi hade hoppat av spårvagnen så stod vi och pratade medan vi väntade på att det skulle bli grönt och vi kunde korsa vägen. Helt plötsligt dök det upp en kille och knackade på hans axel, räckte fram en mobil och frågade om det är han på bilden. Vi tittade och skrattade lite och han svarade att ja, det är jag och killen med mobilen brast ut i ett stort leende och hans tjejkompisar fnissade och brast ut att det var så himla coolt. Vi vände oss om till varandra, och skrattade åt vad som just hänt medan vi gick över vägen. Åt sushi på en parkbänk, åkte tåg hem och promenerade längs Victoria Rd. När vi kommit fram umgicks vi med några av hans vänner, tittade på serier och planerade lekar till deras inflyttningsfest.
Nu har jag nyss kommit hem, ska plugga psykologi eftersom jag har prov imorgon. Det ser jag inte fram emot, men kommer att kunna andas ut när skolan slutat imorgon. Det enda jag behöver göra då är att packa, och sen ta flyget med mamma och pappa till Alice Springs. 

/Clara

tisdag 20 september 2011

Inflyttningsfest/kräftskiva

Caroline har flyttat in till en liten tvåa så hon anordnade inflyttningsfest, kombinerat med kräftskiva.


Hehej.
Såhär fin var Carro.



Och Johanna!




Martina och Kajsa.




Joel, Freja, Isabelle och Frida.

Jag och Johanna skrev en dikt. Den var ganska dålig, men rätt söt.
Vi åt

Och åt.





Lite senare kom massa andra kömpisar. Det var en bra kväll!



/Frida

Den här skoldagen är redan över! Och den blev inte ens lika hemsk som jag hade tänkt mig. Det gick ganska fort att skriva litteratur- och mediaproven. Min lärare log mot mig när jag lämnade in mitt prov och då fick jag lite ont i hjärtat av all skuldmedvetenhet. Sen hade jag hjärtklappning halva vägen hem eftersom jag varit stressad innan proven, fast nu kan jag andas normalt igen. Nu ska jag i alla fall läsa psykologi så att jag kan ägna min kväll åt finare saker.
Puss
/Clara

måndag 19 september 2011

Högar av böcker som kudde

En regnig, grå dag med för mycket kemi och för lite sömn. En sån där måndag då man somnar, helt själv, i biblioteket för att sedan dregglar sönder kudden när man kommer hem.

Här är Anna. Hon somnade hon med.





Här är en låt jag tycker om: Eels – Ordinary Man
/Frida


Alla knoppar har inte slagit ut än, det finns fortfarande många lövlösa träd, och fastän det blåser så mycket att hår och kjolar lever sitt egna liv så kan man ändå gå barbent. Tjugonio grader varmt idag! Men imorgon ska det vara kallt och regna igen, fast det gör inte så mycket, jag har ändå två prov. Och ett mastodont-prov i psykologi på torsdag, men efter det, mina vänner, är jag ledig i två veckor. Och först ut är en liten minisemester med mamma och pappa, på fredagsmorgon flyger vi lite längre inåt landet. Behöver nog andas lite, så det gör nog gott för min stressade själ (haha).

/Clara

Upp och ned men slutet gott allting gott

Igår vaknade jag upp senare än vad jag hade tänkt och var halvt död och orkade inte göra någonting annat än att ligga i soffan. Men sen tog jag tag i mig själv och tog spårvagnen hem till Bridie, hon mötte upp mig på hållplatsen med cykel och hämtade mig (haha så söt). Här i Melbourne måste man ha cykelhjälm, annars får man böter. Så alla cyklar faktiskt runt med hjälm vilket är ganska bra men känns fortfarande lite konstigt att se det. Spenderade i alla fall dagen i hennes säng med en svettig katt, pluggade lite, funderade lite, åt middag. Var jättesvårt att somna och hjärtat slog hårt. Men var glad.
Nu vill jag att de kommande 26 timmarna ska gå på en sekund.

/Clara
Kära söndag: 






/Frida

söndag 18 september 2011

Lördag

På lördagen bestämde vi oss för att följa med på födelsedagspicknick. Stannade på vägen och åt en hamburgare, sen satt vi oss i en park. Här är några som var där. Blev ganska många tillslut, och jag kände mig ganska så jätteung i sällskapet men det var trevligt ändå. Spelade frisbee tills händerna blödde.

Haha jag är så pigg och fräsch. Mitt hår är ett skatbo.


Och den här bilden tycker jag bara är så rolig för så fort jag tittar på den så kan jag som höra hans röst, hur han är mitt uppe i en diskussion. 
Efter att vi varit där några timmar så åkte vi vidare, jag fick skjuts hem till en kompis som hade en liten fest. Fast väl där blev jag ganska trött och ville ingenting hellre än att få åka hem, så klockan tolv var jag hemma igen. I en tom lägenhet, åh önskar att mamma och pappa kunde vara borta varje helg. Bästa som finns.  /Clara




Fredag

Såhär såg min fredag ut! Det var en ganska fin och solig dag måste jag säga.   Här är Ellie. Vi försökte plugga men det var så fint väder så vi satt oss utomhus istället. 


 Här är jag och Maddie. 


Sen slutade ju skolan och då drack jag kaffe med några kompisar, åt gratis muffins som vi fick av killen på caféet och pratade om stalkers, sex och lite allt däremellan. Sen åt jag middag hemma, fixade iordning mig och tog mitt pick och pack och åkte vidare.
Här är en av gossarna jag umgicks med

och här är den andre. Vi letade efter bottleshops men kunde inte hitta någon som var öppen, så vi gick till en bar och drack en öl istället. Men den stängde ganska snabbt och då gick vi hem, tittade på musikklipp och annat bra. Fint. 

/Clara