söndag 30 september 2012

om foton och minnena de tillsammans håller vid liv



Jag har drömt två nätter i rad att min hårddisk har gått sönder. Det är helt fruktansvärt att sånt kan hända, så nu har jag ett budskap till er alla: Spara inte era bilder på endast datorn, det är en tidsfråga innan den går sönder. Spara de inte på endast en extern hårddisk. Den kan brinna upp, tappas i golvet, bli dränkt av ett mjölkglas, eller bara sluta fungera. Spara dom på minst två. Lägg över bilderna en gång varannan månad till hårdiskarna, eller en gång varje år, vad som helst!! Men att en hårddisk går sönder och bilder från semestrar med familjen, fjortistider med vänner, kalas, nyårsfiranden, fester, högtider, försvinner, det får liksom inte hända. Bilder som försvinner till intet, och därmed kanske även minnena som fotona hållit vid liv. Får ont i magen bara av att tänka på det. Lite som jag får ont i magen varje gång jag ser våra skolådor i förrådet fulla med bilder från 1994-2005 som ingen tittar på. Men dom finns ju trots allt fortfarande kvar. Så ja. Tips om ni vill vara säkra! Lita inte på era hårddiskar. Min gick sönder en gång, bara sådär, men jag kunde som tur var betala 800 för att få tillbaka allt. Sen är så klart en extern tusen gånger bättre än bara datorn. Det har ju funkat för miljontals människor att ha det så. Sen kan ju hus brinna upp på grund av att man glömde bort att stänga av plattången..  och det finns det ju bankvalv samt ställen på internet där man kan lagra bilder. Men så långt tänkte jag inte gå.

/Frida

torsdag 27 september 2012



Jag träffade Inga idag för hon flyttar till Oslo på lördag. Tog dock ett tag för mig att förstå att det var sista gången jag skulle träffa henne då jag totalt förlorat tidsuppfattning. Jag kan inte alls förstå att september snart är slut, och eftersom att jag jobbar mycket helg så flyter alla veckor ihop. För någon vecka sen råkade jag t.ex. betala parkering en lördag efter tre och tror nästan att jag hade kunnat svimma av total kortslutning i hjärnan när det står att parkeringen räcker till måndag 9.15. Förstod ingenting. Och så nuuuu helt plötsligt så åker hon och det känns så tråkigt för jag vill ju träffa henne 100 gånger till den här hösten. Gå på promenader, kolla på dokumentärer, ha tråkigt, äta popcorn, åka bil, vad som helst. Men men. Jag har en resa till att se fram emot! Hälsa på bästa Inga i Norge när det är som mörkast här.

/Frida

Lana Del Rey – Ride

hej hej!


onsdag 26 september 2012

Idag är det en sån där onsdag. Mitt i veckan och tung av regn. Men några saker är bra även idag, som det här: 
1) Frida smsar och säger att det finns lchfkaka på tings. Gick dit och blev bjuden på en ❤
2) Klockan sju är vi anmälda till ett spinningpass. Tror jag behöver svettas och tänka på annat än stressande skolarbeten. 
3) Ska sova hos henne. 

Annars är det mest grått. 

/Clara

söndag 23 september 2012

från telefonen

Jag har äntligen börjat avsluta projekt (som en ett och ett halvt år försenad present), ätit på Sir Winston med familjen, fikat på Tings och har just nu en kärlek till blåbär som är något väldigt starkt och speciellt. Äter det nästan hela tiden när jag är hemma.
Och i lördags efter jobbet åkte jag upp till Lövsta för att sova över i omklädningsrummet. Detta var, såklart, Hannas brillianta idé. Vi började på att titta på en skräckfilm men insåg efter ett tag att den inte ens var hemsk så vi stängde av och låg och pratade istället. Kände mig som en 14-åring inne i en skolsal på fotbollsläger men det bara skönt att låtsas som att det är helt normalt att sova där. Som att ingen tid har gått sen man var i Ytterhogdal, Junsele, Halmstad och Göteborg.

Fint att Clara är tillbaka också! Har hoppats på det varje gång jag gått in här.  /Frida


Im back baby bitches

Jag har ångrat mig. Jag tar tillbaka mitt avsked och hoppas på förlåtelse! Jag gör inte längre slut med dig lilla bloggen. 

Mitt liv är ganska innehållsfattigt på roliga saker just nu. Men det gör inte särskilt mycket, det är bara en sån period just nu. Jag har i alla fall klippt av mig allt mitt hår och rensat ut precis hela min garderob. Lite såhär ser mitt hår ut i alla fall. 

Idag gick jag på promenad med mamma och pappa. Vi stannade och drack kaffe och tittade på fina utsikten. Jag försökte rita av mamma men det blev någon helt annan. 


Nu ska jag lada middag. 

/clara

torsdag 20 september 2012

Höstdag. Höstdag. Höstdag. Höstdag. Höstdag. Höstdag. Höstdag. Höstdag. Höstdag. Höstdag. Höstdag. Höstdag.

Idag har jag:
Tagit med mig min lunch till Clara för att få lite sällskap i en timme.
Bevittnat henne och Tores lite speciella våfflor.
Fikat en fralla på Tings med Freja.
Lämnat tillbaka Johannas extranyckel.
Letat efter skor med min bror
och jobbat.

Dagens soundtack får bli en blandning av Björn Olssons bästa låtar. Som den här, för att välja en: Björn Olsson – vissling i d

/Frida

onsdag 19 september 2012

onsdagsledighet

Såhär gör man för att åtgärda det faktum att man redan smakat av kakan som ska bjudas på.

Efter att ha testat ut träningsskor med Elin på gå&löp (vita med snorgröna snören och sulor som glittrar!!) och druckit kaffe med bästa Inga på Tings så kom, precis som planerat, Karin på finbesök hem till mig! Vi åt lasange, pratade om allt möjligt och så bakade jag två kakor under tiden. En kladdkaka och en blåärspaj. Ville vara snäll inför sista mötet med Frösön, och så var ju Henka där och honom tycker man ju om.

/Frida


tisdag 18 september 2012


Här kommer lite bilder från min telefon igen. En av de bästa sakerna med att inte gå i skolan längre är ju sovmornarna. Kan dock inte påstå att jag sover mer än förut, vilket är lite dumt, men jag har tid att äta frukost i lugn och ro, läsa tidningar, få i mig annat än havregrynsgröt, borsta tänderna hemma (brukade göra det på skolan), osv. Det är ju underbart.
I fredags skulle jag träffa fina Freja, men på grund av ändrade planer så gick det inte. Men som tur var ville Carro gärna in på stan och Clara hade slutat skolan. Så det fick bli kaffe på Tingshuset istället. Köpte pennor också. Om det twittrade Tore: Clara & Frida prövar pennor på bokia med citat som "den ser lite torr ut" och "tråkig, inget djup". En värld jag aldrig kommer förstå. 

Och så har jag ju klippt mig, fortsatt måla mina gubbar och ballonger, bevittnat en brinnande soptunna på kvarteret och spelat en del fotboll.

Sist men inte minst så har jag fått finaste brevet, ätit så mycket blåbär att mamma blivit arg och så var jag ju på kräftskiva i fredags!

/Frida


måndag 17 september 2012

Kräftskiva

Kräftskiva hos Frida. Kräftskiva hos Frida. Kräftskiva hos Frida. Kräftskiva hos Frida.
 I lördags anornade Frida kräftskiva hemma hos henne! Kräftskiva hos Frida. Kräftskiva hos Frida. Elin och Agge kom dit först och hjälpte till att duka, Kräftskiva hos Frida. sen kom bland annat Kajsa. Kräftskiva hos Frida. Vid halv 8 så var alla samlade så då började vi äta. Kräftskiva hos Frida. Kräftskiva hos Frida. Trevligt trevligt. Kräftskiva hos Frida. Efter ett tag kom Kenny också. Kräftskiva hos Frida. Och Olle! Kräftskiva hos Frida. Som efterrätt åt vi cup cakes som Frida gjort. Kräftskiva hos Frida. Titta så fina.

Resten av kvällwn satt alla och pratade i olika små kombinationer, sen vid tolv åkte de flesta till stan: Kräftskiva hos Frida. Kräftskiva hos Frida. Kräftskiva hos Frida. Kräftskiva hos Frida. Kräftskiva hos Frida. Kräftskiva hos Frida. Helt enkelt en väldigt bra kväll och här kan ni se fler bilder. /Frida

fredag 14 september 2012

vi va dom

Förra helgen kom Anna hem på besök! Och Liv har kommit hem från Moldavien! Så det blev en fin liten reunion ute i Gräftsåsen. Kände mig dock lite som en tant som i sin tystnad analyserade festen (tänkte tillbaka på hur första festerna på gymnasiet var) för att sedan åka hem med gamla vänner och dricka te. 18 år. Tant. Aaaaaaagh.

Idag är det fredag igen! Börjar det hela med att åka in på Tings med Carro och möta upp Clara. Och imorgon kommer Frida hem! Så det firas med kräftskiva hos henne.

/Frida

Här är förresten nya springa-till-låten

onsdag 12 september 2012

Här kommer andra delen om vad jag gjort den här sommaren:


Jag har spenderat några kvällar på Campus, äntligen varit en med Johan, haft beer pong-förfester i mitt kök och skjutsat Inga till tågstationen.
I början av juli så kom vänner från Australien hit! Men i samband med det så började det bli dags för min Hännah att åka hem så här har hon en liten avskedsgrej vid Jamtlibryggan.

Eftersom att Olle kom hem innan Hannah åkte så har jag haft två syskon hemma några dagar!

Och så har jag sagt hejdå till Hannah, hennes familj, min mor och min bror och därmed fortsatt äta ensam-hemma-orkar-inte-laga-mat-mat. 

Jag har gått på stråket, varit på roliga förfester, konstiga efterfester och såg nog egentligen mest bara Eldkvarn men det gjorde inget.

Har ännu ett år varit fotbollsledare i Ytterhogdal, tittat på OS, 

kommit hem, umgåtts med Hanna, åkt till Kälarne för att äta middag hos Karin, spenderat en hel del tid med Johanna och varit i Forsaleden med Carro och Joel.

Jag har varit i Ottsjö med Anna, 

köpt min livs första kjol, bakishängt lite mer, 

druckit kaffe med Clara på biblioteket, pyntat omklädningsrummet med Hanna, tittat på twilight-filmerna med Sofia och sagt hejdå till bästa Anna.

Nu den senaste månaden har jag inte gjort så speciellt mycket. Brukar inte gilla augusti men den månaden blev bra ändå. Jag har gått promenader med mamma, städat mitt rum, stökat ner det på en kvart, städat igen.

Och så har jag ju, tack vare Johanna, börjat jobbat på Sibylla. Så på bilden har föreslog jag att hon skulle ha shot race i ketchup-burkarna eftersom att det var hennes sista pass.

För lite mer än en vecka sen vinkade jag av henne på tågstationen och låt oss säga att där får sommaren ta slut. Sista bilden är på en lapp som jag fick av Johanna för länge sen när jag var arg på henne på skolan. Kunde inte hitta någon annan bild så det är lite utav en utfyllnad men jag tyckte att den passade in ändå. Känns så fel och knasigt och ganska skrämmande att hon har flyttat. Vet inget annat än att gå tillbaka till skolan nu i september och vara med henne exakt varje dag. Nästan i alla fall. För när det gått mer än en dag och vi inte hörts så känns det som en vecka. Men det är ju så här det funkar. Vi kan inte sitta i fler än tre år och skriva lappar längst bak i klassrummet, fördriva fem timmar i Lyan som om det vore en kvart, förhöra varandra innan prov i hennes kök. Det funkar ju inte så. Allt har sin tid och nu är hennes tid i London och jag önskar henne all lycka. Underbara människa, vad jag kommer att sakna dig.

Och nu är det september, en himla mycket bättre månad om jag ser på tidigare år. I natt sov jag hos Clara, sen skjutsade jag henne till skolan, läste tidningar i biblioteket, gick på frälsis med bror min, var ute och sprang (med shorts!!) och jobbade kväll. Det blir nog en bra höst det här. Angående att jag sprang utan shorts då jag inte ville erkänna att det ÄR kallt: Jag såg snarare köldskadad ut än svettig när jag kom in.

Kram
Frida