söndag 3 februari 2013

Jag är så tom och Maja vill att jag ska blogga så snor fridas idé i förra inlägget.

hejdå långa januari, med för mycket ångest pulserandes i kroppen, jobbiga veckor hemma då lugnet bytts ut mot högljudda tv-apparater och dåliga inlämnar i skolan. hejdå januari och allt mörker du försett mig med, hejdå blåmärken och ensamhet. men tack för födelsedagsfirande, för alla nätter jag somnat bredvid en bästa vän, torsdagsmiddagar hos edvin och min sibyllalön som gör det möjligt för april att börja på finaste sätt. 

Och jag som bara ville sova ensam har trängts med Frida var och varannan natt. Bara för att januari har varit för jobbig, för svår att uthärda ensam. Fast jag överdriver nog mest. Det är bara det där jäkla jullovet som var så fint, och januari fick det att kännas som ljusår bort. Du har ju mest varit toppar och dalar, januari. 

och hej februari, du kommer att bjuda på mysig torsdagstradition, after work på fredagar, hundra dagar till studenten och norgeresa med min bästa klass. du är ljusare, lite snällare. och jag blir bara mer och mer kompiskär i alla i skolan. så fastän du egentligen bara är en förlängning av januari är du i alla fall kortare. jag förlåter dig. 

/Clara

1 kommentar: