söndag 23 januari 2011







Jag minns att jag tyckte att du var snygga Clara med det lockiga håret och jag var den osäkra pojkflickan med joggingskor och en flesetröja som favoritplagg. Jag var väldigt osäker, jag visste inte hur man skämtade, jag bjöd inte på mig själv. Jag ville så gärna vara mer som dig, sådär naturlig och omtyckt. Därför minns jag så bra en dag då du jag och Martina satt i hennes kök på Östersem och ni sa något om ’att sluta vara med de där, var med oss istället’, precis så sa ni. Ett tag senare (vet inte om det handlar om månader, veckor dagar eller år) så var vi hos Ella på tjejmiddag och vi tre gick därifrån tillsammans för att sova hos Martina. Min Mamma ringde och var sur den natten för hon kunde se från hennes fönster att det fortfarande lyste hos Martina. Klockan var tre och hon var inte van vid att jag la mig så sent. ’Gå och lägg er!’ sa hon. Dagen efter kallade hon oss för ’Tant Märta, Tant Greta, Tant Kerstin’ eller något liknande. Vi lånade nämligen strumpbyxor av henne en varmsommardag för vi hade klockan 3 på natten smort in oss med en brun-utan-sol-kräm som visade sig vara orange. Året var 2006 och såhär såg det ut på den tiden: http://www.youtube.com/watch?v=ORkqmZZQdMg


Det har varit du och jag mot världen, oslagbara och bäst. Men inte bara, vi har glidit ifrån varandra, vi har trott att vi har varit bättre än vad vi var ibland, men vi har hittat tillbaka. Tillslut hittade vi alltid tillbaka. För i alla år har det varit självklart att vi delar säng, att vi sitter bredvid varandra på tåg och att vi berättar nästan allt för varandra. Det finns ingen jag pratar med så gärna som dig, och ingen jag hellre vill vara med. Och vi har gjort så mycket tillsammans. Bland annat sånt där kul som när vi hånglade med de där fula killarna på stranden i Spanien, och som när vi ramlat ner för trapporna på fester vi varit på. Som när vi var kvar på den där festen till klockan 5 och dansade tryckare med några killar, och som hösten 2010 när du jag Johanna och Anna blev de tre vännerna och Jerry och dansade varje helg: http://www.youtube.com/watch?v=3kL9_A5Ylu4


Här är några andra favoritminnen:
Stockholm 2006 Dagarna då vi tillsammans med dina föräldrar bodde i en fin liten lägenhet mitt i Gamla Stan, (med talkbjälkar och ett fönster där man kunde sitta och titta ner på alla människor). Vi köpte WESC-tshirts och Lee-Jeans på Barkaby, åt mat nästan varje dag på lilla Siam och lyssnade inte på någotning annat än Arctic Monkeys och Franz Ferdinand. En kväll fick vi en halvtimme på oss att hitta den smalaste gatan av de alla, jag vet inte hur jag hade tänkt att vi skulle lyckas med det. Vi sprang runt och runt tills vi kom ner till hamnen, där var jag nära att ramla i vattnet för att jag inte såg mig för. Vi skrattade och skrattade, mest åt tanken på hur pinsamt det vore att ramla i bredvid restauranten, och vad skulle din mamma säga om jag kom hem helt genomblöt? Vi var 12,13 år och kände oss stora och odödliga när vi sprang runt runt på Stockholms gator. Det hade varit rätt roligt nu i efterhand om jag faktiskt ramlat i vattnet.




Spanien 2009 På sommaren efter nian åkte på språkresa i Spanien. I 3 veckor så delade vi på allt (precis allt). Jag tittade just på videoklipp från när vi satt i en park och skulle berätta allt om resan och gud vad jag skrattade. Du skulle ha varit här för jag kände mig lite fånig när mamma undrade vad som var så kul. Jag citerade något men hon förstod ingenting. Vi sitter i en park och skrattar åt alla, åt oss själva och åt allt vi gör. Hur mycket glass jag äter, hur många cigaretter fransyskorna röker, vem som slog vem den där kvällen och vi berättar Thea och Josefin. Det är svårt att skriva kort om Spaninen. Men hur som helst var de de roligaste 3 veckorna jag varit med om och jag är oerhört tacksam att jag tjatade så på mor min. (tack mamma för att jag fick åka också) 

Du, jag, Martina och Tina Turner Östlund 
Du jag och Martina, det blåa rummet i min stuga och Dave-flaskan som vi låtsades att vi spelade in reklamfilmer till. En dag ringde din äldre kusin och sa att vi borde komma och hälsa på i Björk, ’visst’ tänkte vi och åkte dit. Jag tror aldrig jag har känt mig så liten som när vi satt ovanför deras garage och tre killar frågade om vi ville ha öl. Sa jag och Martina någonting under den kvällen? Möjligtvis till varandra. Några dagar senare åkte vi och hälsade på Adam i Gävle. Där hade vi vattengympa till Living On Video och var vakna hela nätterna. Året därpå åkte vi till Uppsala och Björk igen. Då lyssnade vi på Tina Turner- Whats love got to do with it dygnet runt och blev skjutsade i full fart i en öppen baklucka på en Epa-traktor mitt ute på landet av några killar vi inte visste namnet på.
d
Coldplay 2009 Direkt när Coldplay släppte sina biljetter till konsterten i Stockholm så köpte vi 3 stycken. Du jag och Frida på Stadium några av de bästa låtarna vi vet. Den kvällen var magisk, visst var den? Det var avslutet på sommarlovet, det sista alla gjorde tillsammans innan gymnasiet.

Västerås 2009 När vi åkte och hälsade på våra fina vänner som bor i Västerås. Vi låg och pratade halva nätterna, satt på café hela dagarna och sista kvällen var vi på en hemmafest jag sent kommer att glömma. För när vi kom hem (halv 4) hade föräldrarna ringt polisen för att de var så oroliga, de visste inte var vi varit och trodde att vi skulle komma hem klockan 1, som vi lovat.





Höstlovet 2010 
Höstlovet i mitt hus när Thea och Josefin kom hit. Jag var ensam hemma så vi hade Only Girl in the World på repeat till klockan 6 på morgonen, alla våra favoriter var samlade och vi åt tusentals ostmackor för vi orkade inte laga mat hela tiden: http://www.youtube.com/watch?v=FjV86FR4M6E

Idag fyller du 18 år och jag har lika svårt att förstå det som jag har att du inte bor här längre. Jag saknar dig så himla mycket och vill kunna säga till mamma ’att hon är på en lång semester men kommer hem till tisdag, så hon ska äta här då, sen sover hon här, såklart’. Du fyller 18 år och just precis nu när jag går och lägger mig så får du nog tårta och gratulationer på sängen. Utanför fönstret är det varmt hos dig, här snöar det mer än någonsin, jag ser bara vitt när jag tittar ut, 1 meter snö ligger framför fönsterna här på Östersem. De där förnsterna vi brukade klättra ut igenom hemma hos dig, med täcken och kuddar och musiken på högsta volym så att det hördes ända ut. 

Ja idag fyller MIN bästa vän 18 år och jag får inte vara där och fira henne. Så jag får göra det från håll, funderade bland annat på att spela in ett ljudklipp när jag sjunger men det kanske skulle orsaka mer skada än nytta? MEN GRATTIS CLARA! 18 år! WHOOOHOO


Du är bäst/Din alldeles egna tönt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar