lördag 31 maj 2014

fredag 30 maj 2014

En dag i Vedig och två nätter i en lägenhet vid Gardasjön med pojkarna:Venedig. Venedig. Venedig. Venedig. Venedig. Venedig. Venedig. Gardasjön. Gardasjön. Gardasjön. Gardasjön. Gardasjön. Frida

onsdag 28 maj 2014

Hälsning från Lyon:


Hej fina vänner från Melbourne, Molkom, Skelleftå, Stockholm och kommun!!

De senaste tre nätterna har jag sovit på ett loft i Annas lägenhet i Lyon. Det är fint här, hon bor centralt bland gamla hus med små gångar emellan sig och med mycket historia. Eftersom att Anna pluggat både franska och lärt sig mycket om staden är hon, inte direkt förvånande nog, en perfekt guide.

Att komma hit var lite som att komma hem efter en semester så vi har tagit det lugnt.Vi har fått dricka bryggkaffe igen, försökt rensa ut deras skafferi, träffat hennes vänner från klassen, haft picknick, dansat på en jazzklubb och kurerat halsont med sprit från grannen och vaniljte. Det känns lite som att vi bor här nu mer än att vi hälsar på.

Jag ser min ryggsäck som mitt lilla hem nu. Jag har ju inte länge till ett radhus som håller mig kvar i Östersund längre, så jag kan lika gärna göra ett rosatapetserat sunkigt hostelrum i Milano till mitt mentala hem för en natt.

Hur som helst,
jag och min resekamrat Carro har ju nu hämtat upp Anna för att fortsätta vidare mot Strasbourg; där inte bara EU-parlamentet utan också min kusin Elsa med pojkvännen Raphaêl finns!! Så åter igen har vi lyxen med en personlig guide som tar oss till sevärdheter och hemmafester.

Det var allt för nu. Klockan börjar närma sig två då Carro sover här bredvid mig.

Hoppas allt är fint i era mentala hem

Frida





Solna:
Solna. Solna.

Budapest, Ungern:
Budapest. Budapest. Budapest. Budapest.
Ljubljana, Slovenien:
Ljubljana. Ljubljana. Ljubljana. Ljubljana.
Bled, Slovenien:
Bled. Bled. Bled. Bled.

Frida


fredag 23 maj 2014

Så himla ledsen och ensam jag kan känna mig men så himla tryggt och bra det känns att få vara hemma. För mitt hemma är på Canning St, dit jag har en egen nyckel. Och för några dagar sen, när hon och hennes bror kom hem, insåg de att de bägge stannade till utanför min sovrumsdörr och försökte titta efter ifall det lyste under min dörrspringa. De ville bara se om jag var hemma. 
Det är sånt som känns så fint. Att människor jag tidigare inte ens kände har tagit in mig i deras familj och nu tycker att det är självklart att jag bor här. 
<3 

C
hej hej hej!!

sen sist (á la joppe)

- haft en härlig dagsfylla i park med kusin + kompis
- förlorat internet under någon dag = omöjligt för mig att kontakta NÅN
- tackar nej till aktiviteter och stannat hemma och grinat i min ensamhet istället
- köpt hudlotion eftersom jag inte smort in min barma kropp på typ 1 månad :-)
- tittat på säsong sex av sex and the city..

och nu är det fredag!! Har promenerat i city, gått på H&M i tusen evigheter och sen fått en gratis kaffe av en ny (!) kompis. Anledningen till att jag gick i affärer är att jag är bjuden till en fest imorgon med dresscode classy. Fy fan vad detta har givit mig panik och tårar. Hittade tillslut en klänning jag inte tycker om men som i alla fall var ganska billig...

Har börjat älska alla dagar då jag inte spenderar en enda krona. Idag var ingen sådan dag :(

/c

måndag 19 maj 2014

Ibland är ju söndagar det finaste som finns. Som när ens vän fyller år och vi firar med att äta finlunch på restaurang och fastnar där i flera timmar. Var så fint att bara vara en liten skara och vara EN DEL av det! Höra hemma och allt sånt där blir ju så himla viktigt när en är så skör och är i en känslig position. Därför blev dagen verkligen perfekt : )) Solen sken och vi bestämde oss för att flytta oss ut till balkongen. Vi tog den andra drinken och sen den tredje.. medan vi skrattade åt gamla minnen och kramades lite. En efter en lämnade sällskapet men jag, Helen och Bridie bestämde oss för att strunta i att åka hem. Vi gick till två andra barer och beställde in ännu mer mat och öl. Det kändes precis som när vi fortfarande gick på high school, vi diskuterade litteratur (de hjälpte mig med allt i det ämnet) och jag fick ännu en gång njuta av att lyssna på deras diskussioner. 



Önskar att varje söndag kunde likna denna. Faizee kom efter att hon slutat jobbet och vi åkte taxi hem tillsammans. Vi tittade på ett avsnitt av en australisk serie som gick på TV när hon var barn innan vi gick och la oss. Jag låtsastittade mest eftersom jag ville hinna somna i hennes säng (pga mkt skön säng). Vaknade dock någon timme senare av att jag sov med kläder på + ingen kudde + extrem magsmärta så det var väl synden som straffade mig. 

Idag är det fint i alla fall. Jag läser artiklar å mår bra. 

Clara

torsdag 15 maj 2014

Tågluffplan nr.3

Ungefär så här ser plan nummer tre ut. En kombination av städer och länder. Luddigast av allt: Italien. Skriver nog inte mer än såhär så får det bli vad det blir. Känns vädligt roligt i alla fall!!

HÄR kommer bilder att läggas upp under resans gång.

Ses på midsommarafton!

Puss
Frida

tisdag 13 maj 2014

Untitled Maj. Vardag i maj. Maj-13

Några saker som hänt den senaste tiden:
1. Inga kom åter igen in i mitt liv
2. Selfiesession under morotsätning i min säng
3. Badminton med Andreá innan lunchraster
4. Jag och Maja fick inte komma in på krogen

Lykke Li.
5. Lykke Li och Kent har släppt album jag tycker väldans mycket om

Låtar som: Din enda vän / Gunshot / Var är vi nu? / Never Gonna Love Again / OSV

Kram

Frida
en solig måndag i vår stad:


Maj-14 Maj-14 Maj-14 Maj-14 Maj-14
 Frida
Maj-13 Maj-13 Vardag i maj. Maj-13

Kanske den sista dagen på min lilla folkhögskola </3

Frida

söndag 11 maj 2014

Det är söndag och jag vrider mig av ångest. Gömmer mig i mitt rum och går inte ut förrän jag vet att jag är ensam i huset. Och allting är bara fan fan fan i några timmar. Tills att jag hör att någon vrider om nyckeln i dörrlåset och in kommer Faizee. Lättnadens suck gånger tusen, äntligen ett vänligt ansikte å någon som jag kan berätta om det tunga för. Som fattar vad jag menar.

Vi går till affären och köper vår nya favoritmüsli. Sitter på verandan ett tag. Och jag känner bara... vad skulle jag göra utan henne!!
Nu spelar hon piano eftersom hon håller på att drunkna av inlämningar och jag ligger i soffan och gör mina grejer. Nu är söndag helt plötsligt inte alls så pjåkigt ändå.

Clara


fredag 9 maj 2014

Untitled

typ såhär har jag sett ut / känt mig hela den här veckan så jag tycker det känns helt jäkla fantastiskt med helg. jobbar dock imorgon också på folkhögskolan men det är bara jag och min favoritkollega som ska servera mat till massa 70-plussare som är på återträff så det känns ganska trevlig.

förresten så var förmodligen det min sista riktiga arbetsdag där så personalen hade gjort en tårta till mig som de garnerat med Dumle eftersom att jag går till skafferiet och smygäter det varje gång jag är där, fint va!

F