måndag 28 april 2014

söndag 27 april 2014

Innan Clara åkte så hängde med varandra mest hela tiden så jag bestämde mig för att låta kameran vara med också. Filmade ganska mycket men har inte tittat igenom det än, men tror att jag fick med det jag ville. Jag hinner inte göra den än på några dagar men kunde inte låta bli att importera de sista klippen och göra min livs första TRAILER! Hoho. Som den rastlösa människa jag är så tycker jag ju att trailers är ett vinnande koncept; det bästa på få minuter.

Det är nog med som en teaser, men jag gillar att kalla det trailer.

Den heter DET (väldigt fina) LILLA LIVET för det är just det jag ville fånga.






Frida
Aprilväder. Aprilväder. Aprilväder. Aprilväder. Aprilväder. Aprilväder. Frida

fredag 25 april 2014

Idag har shoppandet fortsatt för diverse kompisar. Jag vågar inte lägga ut pengar på någonting annat än typ öl men ville ändå göra något så jag bestämde mig för att today is the day!! Ska också förändra mitt utseende!! 

Började känna mig smått osäker inför mitt val..


...insåg att de gyllene lockarna skulle va long gone och tänkte VAD HAR JAG GJORT 
*Woaah kanske kan rocka denna frilla ändå* 

yeeaaah feeling fierce!! verkar vara bra selfie-hår


Så nu är jag alltså brunett för första gången för ett tag framöver.
Kiss kiss c
Lilla livet. Lilla livet. Lilla livet. Lilla livet.

Frida
Allt skiftar ju så himla mycket och TACK GODE GUD för det när det senaste inlägget blev så ledset. Nu är det fredag, klockan är elva och jag sitter & äter frukost. Dricker nygjort kaffe MMMM och äter stekt ägg som alltid.

För två kvällar sedan kände jag mig som en del av ett sammanhang. För det första så var vi tillbaka i mina gamla kvarter - kände mig inte lika desorienterad som jag oftast känner mig (har svårt för att ställa om min mentala karta när det är mörkt ute hehe). Och fick uppleva känslan av att känna igen folk!!! Att ba stöta ihop med en gammal bekant på spårvagnen, att senare se en från ens klass stå och gunga med till musiken. Det var så härligt, fick mig att känna att det här är min stad med. Och finaste var när jag beställde en öl och bartendern började titta konstigt på mig och typ "är det du? clara? vad gör du hääär?? minns du mig? det måste vara typ tre år sen!!". Det var kul : -)

Och igår gick jag på stan med Faizee, hon shoppade för 280 dollar medan jag köpte en kaffe för fyra dollar hehe. Men det gjorde absolut ingenting för sedan blev vi bjudna på middag av hennes föräldrar. Älskar att gå ut och äta här!! Det känns så enkelt jämfört med hemma. Vi var fem stycken som delade på massa malaysiska rätter. Mkt bra. Åkte hem sen och tittade klart första säsongen av game of thrones.... eftersom jag börjat se om säsongerna... vilket är bra att göra när det verkar som om en har glömt typ 80% av bakgrundshistorien.

Så ni som undrar hur jag har det: skitbra, skitdåligt, jätteångestladdat, absolut lugnt å härligt. Lite av varje!! Överlever gör jag iaf! Och jag har jättesvårt för att höra av mig så tro icke att jag tycker illa om er/har glömt er. Tar bara hand om hjärtat mitt vettni. Puss

Clara

torsdag 24 april 2014

Olle.

Vykort från Östersemsvägen 95.

Det är strålande sol där ute så vi öppnar fönster och dörrar för att ta del av det hela. Fönster putsas och idag var en mäklare här. Mitt rum har aldrig varit så stilrent, jag mår bra av det. Det består mest bara av en säng, ett skrivbord och norra stjärnhimmeln. Samtidigt som jag gillar små prylar och mysiga rum så mår jag bra av att ibland få vara på ställen som inte har en sak för mycket. Där var sak har sin plats. Som en frizon där inget behövs göras. Man kan fokusera helt på det man vill göra. Som att sova. Eller redigera bilder. Eller ha skypefrukost med Claring.

Imorgon är det fredag! Glad fredag!

Frida

Tips: https://soundcloud.com/roberthallin/diamonds
En kille från Östersund


tisdag 22 april 2014

Det skulle vara så himla enkelt att bara boka en hemresa och säga tack och adjö, detta var fint men nu återvänder jag till mitt vanliga liv. Men så kan jag inte göra och så tänker jag inte göra. På något sätt ska jag få detta att fungera, tänker jag. Det är en helt annan sak att återvända till detta, nu när alla har sitt egna liv och nya vänner och andra saker att fylla sina dagar med. Det är inte alls som att gå sista året på high school tillsammans. Detta är absolut helt nytt.

Bara så att ni inte tror att det är alldeles enkelt att flytta till ett annat land. Trots att en har vänner där.

Och andra gånger är det helt fantastiskt. Som när jag är med Faizee och Bridie och vi tittar på senaste avsnittet av Game of Thrones tillsammans och drinker rödvin fastän det är lite väl tidigt. Då känns allting precis som jag önskar att det alltid kändes.

Clara

lördag 19 april 2014

Juste, en lite rolig grej:

Inom några Sibyllakök var det en tävling om vilka som kunde dokumentera personalmötet då vi lärde oss om Pulled Pork bäst.



Vi vann! Pris: En tårta

Claras kommentar om filmen var "hahahah åh så bra och töntig" och det var exakt vad jag ville höra.

Frida


April april. April april. April april. April april. April april.

Senaste veckorna har i detta aprilväder inneburit födelsedagsfirande i Ås, Jazzköket med bland annat Freja, flytt och att fota en matkasse med Linus.

Idag råder bakisness efter en rolig kväll. Vi i gamla klassen träffades hemma hos Freja och det är lite som att tiden står stilla i den lägenheten för det känns som igår när man sitter kring bordet och pratar som om att man fortfarande hängde varje dag.

Glad påsk förresten! Har aldrig riktigt firat påsk, speciellt inte här hemma. Men ska snart åka in till stan för att sno ihop en liten middag med Martina i alla fall.

Puss

Frida

tisdag 15 april 2014

stockholm. stockholm. stockholm. stockholm. stockholm.

Josse, Ebbalus och ett Flippin' Burgers med lite väl lång väntetid

Frida
Jag har så blandade känslor. Ena sekunden har jag ångest bara för att det känns som om jag BORDE ha det. Och sedan känns det lyxigt att jag får göra absolut ingenting ett tag. Att jag ändå har tak över huvudet och mat på bordet, om än simpel mat. Att jag kan vara uppe till tre och sedan sova till kvart över elva dagen efter, fastän det är en vanlig tisdag. Tror mig behöva lugn och ro, kanske är det en undanflykt, vad vet jag. 

Tänker att det är okej, det är okej, det är okej Clara du behöver inte lida utav den där ångesten. 

Jag antar att det bara tar ett tag att komma in i allt det nya. 

C

måndag 14 april 2014

Det är måndag och jag har äntligen hittat mitt kall i livet, att vara hemmafru!! Idag har jag städat i någon timme, tvättat och hängt tvätt vilken bestod av typ sjutusen trosor. Men jag känner mig liksom nöjd med det. Haha jajaa kanske ska ta tag i att skriva CV och så vidare... Det känns bara så himla, jäkla tråkigt. Om jag kunde så skulle jag gärna leva såhär i någon månad :-) ba ta hand om lilla huset och Faizee, typ koka lite kaffe när hon har plugg-rast. 

Här är i alla fall en katt jag träffade nyss. Trodde den ville mysa men visade sig att den bara var en i raden av alla lömska katter som attackerar en när en minst anar det :( 


Och här är vårt fina citrusträd! Älskar att det är så mycket fina träd i bakgårdarna här. 
Här nedan är min gullizzz!! Faizee alltså.


 Såhär ser lilla jag ut i diverse filter.

Nu ska jag diska undan i köket :-) 

*mwah* 

da housewife 

lördag 12 april 2014

stockholm & uppsala

SÖNDAG:

Stockholm.Stockholm.

MÅNDAG:

Stockholm. Stockholm. Stockholm. Stockholm.

TISDAG:
Stockholm.  Stockholm.Stockholm.

En söndag med pappa, fika på fotografiska med Ebba, en visning och en middag med Josse och så hela anledningen till varför lilla semestern blev av: Alex och Sigges hundrade podcast, live i Uppsalas universitetsaula. Tack iblandade för bra långhelg! Tack Johanna!!  

HÄJ!

Frida
hej allihoppaaa

Idag är ingen lätt dag. Jag är nämligen väldigt bakis. Kom hem till ett hus som mest liknade ett bombnedslag och kände bara näääääääää!!!!!! men jag tog tag i det och städade undan allt. Ba för att jag vill bli utnämnd till bästa roomie 2014.

Igårkväll bjöd nämligen jag och Faizee in till middag! Bridie, Gabriel, Alicia, vi och pad thai stod på schemat. På något vänster gick alla hem tidigt medan jag och Bridie drack upp all alkohol vi kunde hitta och crashade en fest. Där lyckades vi hitta unga mexikanare som ville ta tusen bilder med oss, gulliga ko-utklädda människor vars hår jag inte kunde sluta klappa. Osv. osv. Klockan tre gick vi bägge och la oss och vaknade till den finaste morgonen på mycket länge! Utan något regn! Men alldeles för paj för att kunna röra oss.

Nu väntar jag på att Faizee ska komma hem. Förhoppningsvis ska hon mata mig med vindruvorna jag köpt. Ahh arma kropp.

Clara

fredag 11 april 2014

Glad fredag!

Har flippat hamburgare med min bror **twinpower**, gått förbi Johanna för en kaffe, åkt hem och städar nu ut papper som borde slängts för länge sen samt sorterar in roliga texter från språkresan i spanien / helgdagbok från Frida 9 år / brev till min stora idol Carolina Klüft, osv. Igår kändes det helt hopplöst att flytta ifrån det här huset med allt jobb det innebär så då åkte jag till maxi med Olle och köpte hårfärg och godis istället.

Nu har jag samlat energi för att städa och tona håret.

Ikväll runt nio befinner jag mig förhoppningsvis på Jazzköket med FREJA bland annat. Förhoppningsvis i lite mörkare hår.

Puss min vänner

Frida

ps saknar CLARING som tusan

torsdag 10 april 2014

torsdag, fredag och lördag i Stockholm.

TORSDAG:
 Stockholm Stockholm. Stockholm Stockholm.
 FREDAG:
  Stockholm Stockholm. Stockholm Stockholm. Stockholm Stockholm. Stockholm Stockholm. Stockholm Stockholm. Stockholm Stockholm.

 LÖRDAG:
 Stockholm Stockholm. Stockholm Stockholm. Stockholm Stockholm. Stockholm Stockholm. Stockholm Stockholm.

De första tre dagarna av vår lilla semester bestod av häng i det lilla kollektivet hos Edvin i Bagis, sushi på Råkultur, firande av Maria, parkhäng, Martina och Niki!

Frida