måndag 31 mars 2014

life of clara:

Är äntligen tillbaka i san fran igen!!! Gudars skymning vad lyckan är stor för det. Jag och mamma passar på att lyxa till det med fint hotell med utsikt över staden. Hon är ju ett för fint resesällskap alltså, min mamma. Men idag är dagen med stort D! Dagen då jag lämnar Sverige, USA och alla andra länder bakom mig för att åka tillbaka till mitt Melbourne.

Kommer kanske att dö av en hjärtattack på planet. Det börjar kännas aningen konstigt att jag kommer befinna mig på flygplatsen i Tullamarine klockan halv elva på onsdagsförmiddagen. (Också konstigt, jag åker sista mars och kommer fram andra april).

Vi kanske hörs igen. Kanske inte. Kjam


life of frida:

Helg. Helg. Helg. Vardagsliv. Vardagsliv. Vardagsliv. Vardagsliv. Maja 20!
The Grand Budapest Hotel (tyckte väldigt mycket om!) // Diverse trevliga besök
på Tingshuset // En 20-årig Maja

 Frida

lördag 29 mars 2014

Siem Reap, Kambodja

Här är staden i Kambodja där vi mest bara spelade kort, satt på caféer och restauranger. Väldigt bra dagar:


Siem Reap. Siem Reap. Siem Reap. Siem Reap. Siem Reap. Siem Reap. Siem Reap. Siem Reap. Siem Reap. Siem Reap. Frida

fredag 28 mars 2014

Angkor Wat, Kambodja

Angkor Wat. Angkor Wat. Angkor Wat. Angkor Wat. Angkor Wat. Angkor Wat. Angkor Wat. Angkor Wat. Angkor Wat. Angkor Wat. Angkor Wat. Angkor Wat. Angkor Wat. Angkor Wat. Angkor Wat.

Angkor Wat: Byggt på 1100-talet, bortglömt och överväxt av djungel under en lång tid, hittat igen på slutet av 1800-talet. Väldigt häftigt att tänka på när man går runt där. Räckte dock med en dag för tillslut gick vi bara runt, svettades, tyckte att allt såg likadant ut och skämtade om hur trasigt allt var. Vuxenpoäng minus 100. Soluppgången förresten, var magisk!

Frida


Tycker det är himla fint att vara på resande fot tillsammans med två medelålders kvinnor! Jag och mamma har ju bott och spenderat all tid tillsammans med hennes kollega Ingela. Jag kände henne inte överhuvudtaget sedan innan men vi har haft så himla kul och bra ihop. Vi har ätit massa god mat (min nya favorit är cheviche, alltså dör så gott det är) och druckit sjukt goda viner. Idag åkte tyvärr Ingela hem till Sverige igen medan jag och mami har tagit BART:en lite utanför staden. Just nu ligger jag i en rund säng bredvid en kelsjuk katt som jag tyvärr är lite rädd för. 

Idag när vi skulle checka ut från hotellet insåg jag att mitt nya jättefina datorfodral var borta. Kände mig så himla deppig över det eftersom jag köpte det för en vecka sedan och det var, enligt mina mått mätt, himla dyrt. Men efter några om och men gav hotellet mig 100 dollar att köpa ett nytt för<3 då kunde jag andas ut och bli glad igen. Det är fan inte bra att ha massa dyra saker ändå när allt kommer omkring. En blir ju så ledsen när de försvinner. 

Hur som. Mina sista dagar i San Francisco innan nästa äventyr börjar. Wi!

Claris

torsdag 27 mars 2014

Jag har det så himla lyxigt för tillfället. Äter frukost på starbucks varje morgon, går i affärer och köper de mjukaste av dr martens. Vi strosar runt i olika kvarter, mamma jag & Ingela. Jag köper smink i en timme (lol men sant). 

Fast alla dagar är ju inte sådana! Jag och mamma har tagit bilen tidigt och åkt till Muir Woods, det var så himla sagolikt och härligt att gå omkring där tidigt på morgonen innan alla turistbussar nått fram. Vi har åkt runt i hennes gamla kvarter och hälsat på hennes gamla au pair-familj. De bodde i mina drömmars hus. DET var verkligen sagolikt. Mamman i familjen samlade dessutom på mängder av olika saker, som rådjur. 





De hade utsikt över bergen och inte en granne så långt ögat kunde nå. Deras trädgård var den största jag någonsin tillhöra en privatfamilj. Huset var över hundra år gammalt och byggt på träd från Muir Woods. Så himla mäktigt och vackert inrett. 

Andra dagar har vi åkt tio mil utanför San Francisco för att gå på vinprovningar. Det var tjugofem grader, vindstilla och sol och vi cyklade förbi tusen vinodlingar och gårdar. Jag lyckades glömma mitt legg i bilen så jag fick dessvärre inte dricka något... till min mammas förtjusning. Jag fick bli chaufför istället för henne. Så det slutade med att jag fick köra de tio milen tillbaka över backar och krön till hotellet. 





Typ såhär glad och välmående känner jag mig. Min plånbok mår dock bra av en liten paus från detta city life! I morgon, torsdag, ska vi checka ut från hotellet och flytta hem till en gammal utbytesstudent som bodde i min mors familj i ett år för mer än trettio år sedan.

Puss å kjam
claris

måndag 24 mars 2014

Mekongdeltat, Vietnam

Mekongdeltat. Mekongdeltat. Mekongdeltat. Mekongdeltat. Mekongdeltat. Mekongdeltat. Mekongdeltat. Mekongdeltat. Mekongdeltat. Mekongdeltat. Mekongdeltat. Mekongdeltat. Mekongdeltat. Mekongdeltat. Mekongdeltat. Mekongdeltat. Mekongdeltat. Mekongdeltat. Mekongdeltat. Mekongdeltat.
Alla bilder från Vietnam finns här!

Frida