tisdag 30 oktober 2012

Det luktar så underbart fantastiskt ute att jag nästan blir lite tårögd. Snyft. Och just nu trivs jag så himla bra med snön att jag nästan knappt blir ledsen när jag får höra att min andra hemstad har 34 grader varmt. Ja, idag är en bra dag.

Jag ska få gå på födelsedagsfest hos en kär kompis! Nämligen Hanna! Hon och jag vet inte riktigt när vi blev vänner, en dag var vi liksom bara det. Mest för att Johanna hade blivit så bra kompis med henne, då var jag också tvungen att bli det. Man vill ju inte vara den som är den.

Nu ligger jag i soffan bredvid pappa som läser tidningen. Han är också en bra person värd att hylla.

KRAM!! PUSS! ÄLSKAR ALLT!

/lovinglifebrud93

/c

söndag 28 oktober 2012

min fredag

Den här fredagen var väldigt bra. Först och främst fick jag öppna tillsammans med Amanda istället för att göra det själv och vi är underbart bra på att göra allt tråkigt roligt så jag hade ju nästan kunnat jobba gratis. Sen träffade jag Clara på stan, köpte kläder och delade en macka på Tings. En höstkyla som bet i huden men mysigt ändå. För er som inte bor här längre: Det ni ser är centralpalatset.



En peruk köpte jag också! Kvällen innan kom jag på att jag kanske skulle på Halloweenfest ändå, så jag körde på att vara Charlotte från Lost in Translation. Ingen förstod såklart vem jag var, hon har bara på sig peruken vid ett tillfälle i filmen, men men, himla bättre än inget alls!



Förfesten var utan tvekan, som vanligt, den bästa delen på kvällen. Och skrattade gjorde vi som mest när Simpis testade peruken.




<3

/Frida
För exakt en vecka sen så var ju Karin och Carro här på besök. Vi åt tårtan som Carro just fått av Karin i avskedspresent, lyssnade på gammal favoritmusik som Snook och Tough Alliance och bläddrade i fotoböcker. Så här såg det ut:

Tårta med Karin&Carro. Tårta med Karin&Carro. Tårta med Karin&Carro. Tårta med Karin&Carro. Tårta med Karin&Carro. Tårta med Karin&Carro. Tårta med Karin&Carro. Tårta med Karin&Carro. Tårta med Karin&Carro.

/Frida

torsdag 25 oktober 2012

Detta är ett av två platser i mitt rum som används. Luv it
/clara

tisdag 23 oktober 2012

OKEJ VÄNNER.

Grejer som gör mig glad/som jag älskar/bara mår bra av

1 hur det bränner under läppen
2 min säng. den är så jäkla stor och perfekt - har liksom mjuka kuddar för att lägga huvudet på när jag ska sova, och hårda kuddar för när sängen används som kontor. perrrfect.
3 stora blommor i mitt rum. de gör mig lite gladare
4 mitt hus i allmänhet! tycker det är så lugnt och fridfullt. samtidigt som jag kan skratta en del med mamma.
5 det faktum att jag har ett jobb och faktiskt tjänar några ören då och då.
6 att jag inte dör av ångest längre
7 träffade carro igår, det var fint. är så glad för att jag har vänner som det går bra för!
8 läste om frida på internet igår och blir stolt över hur jäkla duktig hon är!
9 skolan är roligare nu när jag börjar lära känna människorna i min klass bättre (kram till er)
10 livet är faktiskt ganska okej. är som glad ändå
11 project runway sverige. avslappnande efter plugg.

/clara
Nu kommer bilderna i helt fel ordning men men, vad spelar det för roll. Sen sist har jag träffat Carro igen! Hon var här över helgen och det var så fint att få träffa henne igen. Jag har varit på teater med mamma,  fått snö, och varit på långpromenad till Casper.
Och så har jag umgåtts med Karin och Carro. Vi blädddrade i fotoböcker, pratade om artister och åt en avskedstårta som Karin köpt. Sen så har jag jobbat på mitt gamla dagis, hängt ovanligt mycket med Ginafina och så vidare. Appropå snö så fick jag den här bilden av Johanna när jag mmsade den på mitt radhus:


Tänkte ta en titt på vad jag gjorde precis för ett år sen
Och jag blir helt stum!!! Kan verkligen inte förstå överhuvudtaget hur det redan kan ha gått ett år sen denna bild togs. Minns den så himla väl. Jag hade lovat att vara femtehjulet på en dubbeldejt så fastän jag kom hem sju samma morgon och bara sovit någon timme sen dess så sitter jag där. Det annars knökfulla Bar open var tomt på människor och vi skrattade så himla mycket. Det var en bra dag. Kändes väldigt märkligt att gå gatorna hem när klockan bara var fem och man redan var full och i princip redo för natt. 

Saknar australien<3 
/c

söndag 21 oktober 2012



Denna helg har varit en väldigt bra helg. Jag har nämligen både druckit vin och hunnit tjäna pengar. Hade väldigt roligt i fredags och det var roligt att vara med människor jag annars inte brukar hänga med! Resterande av helgen har jag mest jobbat. Idag slutade jag tre och då mötte mamma och pappa upp mig, så gick vi i femtio minuter i frisk luft. Sen drack vi kaffe och läste tidningar när vi kom hem. Älskar verkligen söndagar nu för tiden. Har inte ångest som jag brukade ha förut. Blir så lugn av att laga mat dessutom. Och det gör jag ju varje söndag till mina snälla föräldrar. 

Nu är det sista veckan i skolan innan en veckas ledighet. LÄNGTAR. Måste plantera om mina blommor hahaa...... Växlar mellan tonåring och tant. 
Pöss

/c

fredag 19 oktober 2012



Idag känner jag mig äntligen som mig själv igen! Är så himla fredagspepp och hela min dag har varit så himla skön än så länge. Bara legat i soffan och läst artiklar och besvarat på frågor. Nu ska jag hoppa ur min morgonrock och sätta på mig ett par jeans istället och ta en bärtz med bra kompisar. Puss

/cl

augusti 2011

Det här skrev jag igår kväll  och det handlar om en kväll för mer än ett år sen. Detta är början på någonting längre och jag skriver om, lägger till och ändrar allt hela tiden, men såhär ser början ut nu.

Jag åker ensam till andra änden av stan fastän de alltid säger att man inte ska åka taxi ensam. Gatorna har hunnit bli mörkare och människorna färre när vi till slut kommer fram till det övergivna hus jag snart ska gå in i. Helst av allt önskar jag en hand som kramar min eller ett ansikte jag känner igen, men allting är nytt och främmande och det skrämmer mig. Inuti byggnaden är det mörkt, bortsett från ficklampor och blinkade lampor från närliggande rum. Det är långa trappor fyllda av människor som alla verkar vara på väg någonstans. Jag betalar in mig och känslan av att vara alldeles för nykter för att våga någonting sånt här sköljer över mig. Om det inte vore för mina skakiga knän skulle jag vända om och försvinna därifrån, men det nederlaget skulle vara värre än att bli förvisad. Så jag stannar kvar, för jag har lovat honom att komma på hans spelning, och tills dess att den börjat går jag runt i lokalen. Mest för att inte se så bortkommen ut, men också för att jag rädd att mina knän ska vika sig ifall jag står stilla för länge. 

/c

torsdag 18 oktober 2012



Tänkte bara berätta för alla jag känner samt främlingar vad jag gör nu sista dagarna på veckan:
Jag jobbar, sju till två och fyra till nio, moppar golv i skolsalar och korridorer, diskuterar dofter på rengöringsmedel, dammar av biblioteksböcker, jobbar med Clara!! vilket är bäst, åker hiss med min städvagn, lyssnar på podcasts, går korta promenader med Casper, längtar efter att få en fotobok jag beställt som ett barn längtar efter julklappsöppningen (den kommer imorgon), äter matlådor med lasange och planerar en resa till London. Jag försöker blunda vid elva och gör sen allt jag kan för att inte trycka på snooze för många gånger vid klockan sex. För visst funkar det att ha det så här ibland men min kropp vill stanna i min säng till åtta, nio, tio, elva, tolv snart och min rygg vill vila och mina ögonlock vill slappna av. Men snart är det fredagkväll!! Och då ska jag dricka öl med några killkompisar, hur trött jag än är.

/Frida


söndag 14 oktober 2012

söndagskväll och

vad jag saknar dessa människor ibland!!!!!!!!!!!!! /Frida

41

I veckan har jag fått hejdå-besök av Linus på jobbet, haft avskedsmiddag för bästa Sofia, jobbat med bror min,

varit på kurs, dammat av tavlor på gamla rektorer på Birka, 

och gått på teater med Mamma. Dock var jag för trött för att befinna mig i en mörk sal så det hade räckt med en kvart då det var en enmansteater som kunde bli lite tjatig. MEN det var kul att se Börje Ahlstedt. Ronja Rövardotters pappa Mattis, inte riktigt som jag minns honom. 
Och så bor ju Casper här i lite mer än två veckor så i fredags när jag och Clara kom hem så gick vi på en fin liten promenad med honom. I går såg jag Moonrise Kingdom med Hanna och Olle. Den rekomenderar jag alla att se.

/Frida

When you call me, you can call me Al

Så här skrev jag i ett dokument i somras innan Hannah skulle flytta hem igen:

Jag börjar bli lite less på det här med att mina närmaste vänner ska flytta till andra sidan jorden eller havet. Less på det där med tidsskillnad, skype och att sakna. Imorgon kommer Olle hem, vilket känns underbart roligt. Men det innebär inte att vi blir tre barn i familjen här hemma. Det betyder att Hannah ska flytta hem. 

Redan efter någon vecka efter att hon flyttat in förra sommaren så visste hon mer än många andra här hemma och så har det fortsatt. Kanske inte att vi har berättat allt för varandra på en gång, men tillslut står vi där och flätar håret, diskar, tittar på film, är på förfest eller visar nya kläder, och berättar allt som hänt och känts. Ibland brukar hon komma förbi till mitt rum för att be mig skruva upp musiken så att hon också hör och jag brukar ofta lägga mig bredvid henne i sängen för att småpratat eller så har jag krypit upp i någon form av forstersällningen då alla problem har känts som världens största. 

Det finns så mycket vi planerat att göra i sommar när jag inte längre har skola men det finns ingen tid till det kvar. Men om jag ska nu ska sluta fokusera på det som känns jobbigt så har jag ju en syster nu. Som jag kan hälsa på och jag vet att hon vill komma tillbaka till Sverige redan näsa sommar. Det här var bara för ett år och det visste vi hela tiden. Men vi visst aldrig hur bra det skulle bli.

Och så idag hittade jag två teckningar hon gjorde på skolan och ställde ut en dag på Folkets hus. Jag hann aldrig se utställningen men hon berättade redan innan hon började med dom att hon funderade på att göra någonting med Simon and Garfunkel eftersom att vi alltid spelar det här hemma. Och det är något väldigt fint med det tycker jag för det bland det första vi insåg att vi hade gemensamt var deras musik och när jag skjutsade henne till tågstationen i juli så hade jag pausat Cecilia på bandspelaren i bilen så att jag skulle kunna spela upp den en sista gång när hon satt bredvid eftersom att det var hennes favoritlåt.

When you call me, you can call me Al.When you call me, you can call me Al.When you call me, you can call me Al.

/Frida

torsdag 11 oktober 2012



Jag har hamnat i en liten livskris där jag ligger och vrider mig i sängen om kvällarna för att livet bara rinner ifrån mig. Men idag är jag glad! Fastän lunchen var dålig och morgonen tidig. Jag fick tillbaka ett prov jag blev så himla glad över och det kändes så viktigt. Att jag fick känna mig duktig. Och sen, efter skolans slut, åkte jag till bylla där min bästis stod och flippade burgare (som Johanna skulle ha sagt). Och från halv fyra till nio är det vad jag också har gjort. Det går lite segt och jag blir stressad och glömmer en del men lite, lite bättre går det ändå. Och det gör mig glad. 

puss! /c

måndag 8 oktober 2012

Alicia Chua!

One of my best friends is turning nineteen today. She was the first one to cry at the airport when I was leaving Australia, and also the first one I ever went to have coffee with after school. We've spent so many nights together and have shared so many jugs, drinks and cigarettes. She can't cook for shit and claims herself to be a social retard, but she is smart and kind and funny. "She's got that asian brain, she remembers fucking everything". Wish so badly that I could celebrate your birthday with you!! Miss you and hope I will see you soon <3


/Clara

Jag vill ha en egen elefant som heter Pellefant



Dags för lite mobilliv igen. Min bror jobbar ju också på Sibylla och spred i måndags lite glädje till Sofia, som jag förövrigt jobbar med nästan varje dag men som ska flytta snart. Jobbade sista passet tillsammans med henne i torsdags och åkte därför och köpte en kanelbulle till henne i present. Efter det så åkte jag hem till Ida och gav henne fotoalbumet som hon fick när hon fyllde 18! En ny fin röd plånbok har jag unnat mig också.

I torsdags möttes jag som vanligt av Gina när jag kom hem, började mitt bullätande, hängde med Olle och sa hejdå till Sofia som flyttat till Norge.

Och sen åkte jag ju hem till Hanna tillsammans med Clara för att göra kanelbullens dag fulländad.


Och så har jag jobbat en hel del. Sådär kan man se ut klockan 6.00 men det är inte så farligt att städa skolkorridorer så länge man får lyssna på podcasts. En annan bra sak är att jag fått städa i musikkorridorerna två gånger och får därav höra när alla sitter och övar. Carro har fyttat till Barcelona så här är hon förbi på Sibylla och säger hejdå. Sen så har jag gjort klart ännu ett fotoalbum, nämligen Minervas.

I fredags var jag på Birka och här är en "himla festlig skylt" som hon jag jobbar med uttryckte det.
Och i lördags var jag ut med Edvin, Anton och Martina! Det var trevligt trevligt och i söndags låg jag i sängen exakt hela dagen med Olles nya hörlurar och gjorde klart min fotobok som jag ska beställa ikväll.

/Frida

söndag 7 oktober 2012


Det är söndagskväll och jag försöker att skriva om allt det som hände mig för ett år sen. Är så omtumlande och hjärtskärande jobbigt men ändå fantastiskt att gå tillbaka och läsa mail gamla dagboksinlägg och bli uppslukad av det där.
Utöver det pratar jag med två personer jag också saknar som bor i annat land och i annan stad. Jag undrar varför så många man vill umgås med måste bo så himla långt borta jämt..
Inatt kommer min pojkvän hem i alla fall. Och bästa fridister finns kvar <3

/clara

Ugglans Avsked

Kom på att jag kanske aldrig la upp filmen jag gjorde om Ugglans Avsked för några månader sen? Letade i arkivet och hittade den i alla fall inte. Hur som helst så var det vår sista fest så den var extra fin och speciell. I en stuga mitt ute i skogen (verklingen mitt ute i skogen), utan toalett och rinnande vatten så gjorde dukade våra ettor och tvåor upp fint. Alla skulle bjuda en varsin kavaljer, så jag bjöd min vän Adam. Det hölls tal, vi åt mat och så dansade vi massa till gamla hits, sådär som man önskar att man gjorde varje helg för att det är så roligt. Så här är filmen från en av de bästa festerna jag varit på under gymnasiet, jag älskade allt.


/Frida

I allt det oviktiga och viktiga

Det är så märkligt när man umgås med någon igen som man en gång visste precis allting om. Och som man fortfarande vet så mycket om fastän det gått så många år sen vi slutade att vara med varandra. Men hon var ju med när jag blev jag och sånt försvinner inte. Har varit en så himla bra kväll ändå och foton från barndom gör mig alldeles lycklig och sorgsen på en och samma gång.
Har fått klappa gammal hund (tänk att han varit liten som en falukorv och gullig valp!) och pratat hästar och resor och barndom. Älskade Östersem, vad jag är glad att jag fick växa upp just där.

/clara

lördag 6 oktober 2012

min torsdag

Kanelbullens dag.
I onsdags slutade jag klockan två vilket är bland det bästa jag vet, och som tur var hade Olle också slutat så att jag kunde få sällskap.
Kanelbullens dag.
Sen gick vi en promenad för att det var så fint väder. Sofia var med så att vi hann träffa henne innan hon flyttar. 
Kanelbullens dag.
Efter middagen plockade jag upp Clara i stan och åkte hem till Hanna.
Kanelbullens dag.
För vi skulle baka bulllar! Det var ju som jag tror att alla märkte kanelbullens dag.
Kanelbullens dag.

Kanelbullens dag.
Kanelbullens dag.
Satt och pratade i Hannas mysiga rum när dagen jäste.
Kanelbullens dag.

Kanelbullens dag.
Kanelbullens dag. Kanelbullens dag.

Kanelbullens dag.
Och så här fina blev dom! Med socker, kanel och mandelmassa. Bra dag som även finns dokumenterad på film:


/Frida