torsdag 19 juli 2012

Bröllop

Jag fotade på ett bröllop i tisdags! Av en ren slump egentligen då jag inte ens visste vilka det var som gifte sig. Det kändes ju himla lyxigt att få pengar av att göra någonting man älskar, träffa nya människor och få vara den som förevigar deras dag fotomässigt. Det var ett borgerligt bröllop som de hade i ett flygtorn på Frösön. Lite så här såg det ut:










 

/Frida




söndag 15 juli 2012



Idag kommer en av dem jag umgicks allra mest med i Melbourne att stå på min flygplats och vi har inte sett varandra sen vi kramades hejdå på Tullamarine och du grät jag grät. 
Men allt runtomkring mig ser helt plötsligt så annorlunda ut. Allt är så litet och människorna så få. 
Lagar tomatsoppa medan jag väntar. 
Städar nedervåning. 
Är lite nervös. 
Från och med nu och sisådär tio dagar framåt kommer allt vara på engelska igen. 

Hej
puss

lördag 14 juli 2012

Livet i oss

Har tvåmannaförfest tillsammans med min bästa, vi dricker vin och sminkar oss och allt annat tjejigt. Vi har legat i min hammock och druckit hemmagjord rabarbersaft, sen lagade jag middag åt henne. Och när glasen är uppdruckna ska vi bege oss till ett hus fem minuter bort, där killar väntar!! Är inte livet härligt då så säg.

/clara

onsdag 11 juli 2012

Är helt slut. Har målat, rensat ogräs, möblerat om, burit möbler, skrubbat och donat. På en dag. Det värsta är att allt fortsätter precis likadant imorgon. Och detta är medan alla andra är ute och festar förutom lilla jag och fotbollsproffset. Tjänar någon slant i alla fall.. Men ikväll saknar jag varm pojkvän som tycker att just jag är allra bäst att hålla om, av alla som finns i hela världen. Vilken slump att jag känner detsamma för honom. Ganska otroligt ändå.

Nu ska jag nog bädda rent, sortera något papper och sen sova. Puss
/c

Australien 11

Äntliiigen har jag gjort klart filmen från vad vi gjorde på kvällarna för nästan exakt ett år sen. Vi var ju i Australien,  jag och Anna, för att hälsa på Clara, hennes stad och alla hennes underbara vänner som tillslut blev våra vänner okcså. Bilderna är mest från för- och efterfesterna i Claras lägenhet som innebar äckligt billigt vin, pannkakor och dans. Och låten, Odessa, lyssnade vi på sisådär varje kväll. Döpte visst filmen till 'dickheads' först då jag för ett år sen började med filmen. Rätt kul ändå. Det säger en del om resan. Men helvete vad kul vi hade. Filmen hittar ni längst ner här. /Frida













onsdag 4 juli 2012

det är så svårt att vara rolig på ett annat språk

Första gången jag träffade dina föräldrar var klockan runt nio och jag full. Du med det röda håret och lång lugg hade tagit med mig till en bar efter att vi slutat skolan en fredagseftermiddag. Vi drack oss fulla tillsammans med din pojkvän. Det var också första gången jag träffade honom. Jag minns hur vi sjöng under marken, hur vi gick i ett mörkt område och du rullade cigaretter. Vi sov hos dig och dina föräldrar hade precis ätit middag när vi kom hem. Jag försökte verkligen att inte fnissa men det var omöjligt och jag var så himla glad över att bli delaktig i liv igen. 
Vi har båda lämnat Melbourne. Du för en annan stad och jag för min gamla. Jag längtar så efter att få dricka öl alldeles för tidigt och berätta om alla människor vi lärt känna sen sist och jämföra vad vi saknar med vår gemensamma stad. Vill veta vad som avtagit och dött ut pga avstånd. Vill krama och bara låtsas som att vi är tillbaka i en vardag ihop igen, om så bara för en vecka.


/c

tisdag 3 juli 2012

Born to die

Juni är alltid lugn nästan död. Men igår blev jag påmind om att det faktiskt kommer. Om två dagar åker jag till Västerås, slutet av juli bor mina australiensare här, i början av augusti åker jag till Urkult och en vecka senare till Berlin. Och jag ska tränga in Sundsvalls-visit och spontana saker. Det här blir nog bra ändå. 

Nästa vecka är dessutom min pojke ledig! Olle har kommit hem! Allt blir bra tillslut puss. 
/c

måndag 2 juli 2012

Bra saker som händer idag

Förutom att svettas dricka kaffe på trappen och börja gråta så fort jag vaknat så har jag KÖPT RESA TILL BERLIN! I augusti bär det av och då ska jag bo hos min aussie i en vecka och ha det helt fantastiskt. Åh så helt underbart roligt och fett detta kommer att bli. Kan liksom knappt förstå. Hur kan jag ha en sån tur att jag får träffa fyra av mina vänner därifrån under en och samma sommar?

Och senare idag ska jag beställa tågbiljetter till Västerås också! Jaaa. Gyllene sjuan och allt det där ska också återförenas. Lyckan i det.

/clara

söndag 1 juli 2012

Idag kommer bror min hem!!!!!!!

/Frida

Midsommarafton

Det här året var första gången jag firade midsommar på riktigt. Vi var tolv vänner som åkte till Hannes stuga i Rossön. Vi badade, bastade, plockade blommar, gjorde kransar och hade femkamp. Det var så trevligt och mysigt och åå så bra. Midsommarafton kunde nog inte bli så mycket bättre. Fint väder var det också. Lite så här såg det ut:









 







/Frida