måndag 28 maj 2012

Tingshuset

I lördags hade bland annat fina Hanna anordnat så att det var kvällsöppet på Tingshuset och att pengarna gick till hjärnfonden. Därför gick vi självklart dit och jag tror nog att jag åt den godaste kladdkakan någonsin. Dog. Och detta trots att jag mådde bedrövligt efter fredagens SP-bal. /Frida







torsdag 24 maj 2012

australien i december


Läser min hemliga blogg som handlar om saker jag försöker komma underfund med, men också små vardagshändelser och tankar. Saknar så när jag läser den. Blev samtidigt så glad när jag läste detta:

"Älskar Kyra. Älskar Faizee. Älskar att dricka öl en solig torsdagsförmiddag och inte behöva bry sig om någonting annat än att bara njuta av svalkande briser. Ni är så fina, mina hjärtan." 

Och mitt hjärta hade just blivit lite trampat på men det var varmt och skolan slut och mina vänner var världens finaste. Så allt som kändes var ändå bara värme och lycka trots allt. 

/c

Nio hemskrivningar/prov/redovisningar/intervjuer kvar

Solen skiner och jag tycker så synd om lilla mig. Jag bara gråter och gråter.

/c

tisdag 22 maj 2012

tisdagsmöte

Vi sitter i gräset utanför skolan och äter bullar istället för att sitta på bänkar utanför aulan. Det är den finaste skoldagen hittills och tillsammans och planerar en avskedsmiddag för oss som ska ta studenten. Så svårt att förstå att det här är ett av tre sista möten. Tycker ju om de så mycket. /Frida


måndag 21 maj 2012




Just nu är det som att alla är lite vilsna bland kombinationen av vita studentmössor man ser från långt håll och skrivuppgifter som vi vet måste lämnas in. Under den här dagen har vi lärt oss hur man klär sig vid olika tillställningar, vilka bestick man tar först på en finmiddag och att man inte får stoppa hela skeden i munnen när man äter efterrätt. Lite senare, bland varma händer och låtar som aldrig tycks ta slut, lärde vi att det är förbjudet att tacka nej till någon som frågar om lov, samt hur man snurrar när man dansar vals. Hela dagen avslutades med att vi fick sjunga studentsången i Aulan, efter det gick alla tillbaka till det som är nu. Vissa tider på dygnet kunde man få runt i bara t-shirt ute, andra stunder blåser det kallt och solen går i moln. Det är svårt att greppa vad som egentligen händer bland alla roligheterna och skolan. Frågan 'när känns det rätt att bära studentmössan?' blev plötsligt så oklar, nästan ett problem.

/Frida


PC-bal

I torsdags åkte jag in till Gamla Teatern för att titta på PC-balen.

Hannah kom först!

Och efter ett litet tag så kom den bästa bilen.


Titta så fint:)


Och de här!! Så himla fina. När jag tog korten kände jag mig som en stolt mamma.

Jag kände mig helt enkelt som Catherine. Jag har bilder när alla tittar in i kameran också men jag tyckte att den här sa så mycket mer. En underbar bild helt enkelt.

Adam var också där!





/Frida

söndag 20 maj 2012

lite svartvitt från Johannas kamera



Hej hå. Idag har varit en typisk ångestsöndag, sånna där då man inte kan vara trevlig TROTS ATT MAN VERKLIGEN VILL och då ingenting alls känns bra. (Förutom att åka över till Hanna och testa klänningar). Jag skriver på några av mina sista uppgifter men ändå känns det som att det aldrig ska ta slut. Nu ikväll känns det lite bättre. Har skrivit lite med Sofia och just när vi slutade skriva så påminde hon mig om att vi har vett och etikett imorgon. Det hade jag ju såklart glömt, både för att jag är jag och för att allt går så fort nu. Just nu tittar jag på bilder Johannas från programbalen. Alla ser så glada ut och det var precis det vi var. Och så lyssnar jag på Kent – Isis & Bast, min nya favoritlåt som jag lyssnar på mest hela tiden.









/Frida

lördag 19 maj 2012

En väldigt liten clara

Blev gråtfärdig när mamma bad mig hjälpa henne att laga middag. Kände mig hjälplös och ensam när jag stod där och hackade omöjliga rotfrukter. Och eftersom jag själv förstår att detta är ett tecken på att jag är ganska trött, stressad och behov av någon snäll så dricker jag nu cider med sugrör och äter några tacochips. Vips så känns allt lite bättre. Snart är jag mogen nog att byta ut sugröret till ett vinglas och dricka nåt gott rött. 
Puss

fredag 18 maj 2012

Programbalen

I onsdags var det som sagt programbalen! Jag hade hur kul som helst och alla var så himla fina. Att t.ex åka tio stycken i en folka var en av bästa stunderna på kvällen, trors att vi åkte cirkus 200 meter. Här är några bilder från min och mammas telefoner:










Fick med mig en snygg brud hem också. Kan ju inte bli så mycket bättre. /Frida

Fi

onsdag 16 maj 2012

Kärleksfull liten kropp

Jag är så evinnerligt trött. Det reflekteras i mina drömmar för där kan jag inte ens stå upp rakt. I morgon börjar långhelg men jag är redan hemma, för min lilla kropp börjar säga emot. Och jag vet bättre än att låta bli att lyssna. 
Det bästa med att vara hemma är de mjuka lakanen mot hud, det lugna tempot och kaffestunden med pappa som resulterar i en timmes tankar och diskussioner. Av någon anledning är jag nära gråten vad jag än pratar om, det spelar ingen roll om det handlar om mina kompisars familjer eller föregångna presidenter i USA. Min kropp vill brista ut i gråt mest hela tiden, men inte för att jag är ledsen utan bara för att allting känns så mycket.  
Låt solen skina idag:) puss. 

/c
Om man tittar mot stan så spöregnar det, och om man tittar mot Ås så regnar det inget alls. Intressant.
Ikväll ska vi klä sätta på oss långklänningar, få håret uppsatt och bli sminkade. Känns så konstigt att ha väntat efter något så länge, och så helt plötsligt så ska man stå där själv. Nu måste jag skynda mig så att jag inte missar bussen. Känns som fel dag att göra det. Puss pus pusss
/Frida

söndag 13 maj 2012

hjärtats suck

Det är maj igen. Nu har jag i fem månader saknats i andra sammanhang, i ett annat liv som utspelar sig i en annan tidzon. Men det är först nu mitt hjärta börjar vrida sig, åla sig, som om det försökte glida ut ur mig och fly till det andra. På grund av de där fantastiska människorna jag inte vill vara utan. Och det gör så ont i mig att faktiskt börja förstå att det är såhär livet kommer att vara, att jag aldrig kommer att kunna träffa dem lika mycket som jag vill och behöver.
För ett år sen låg jag fastklistrad i en röd soffa under tre veckors tid och klarade inte av att göra någonting, förutom att stänga allt annat ute. Och då liksom nu längtar jag efter juli och mitt hjärta kommer vara lika nära bristningsgränsen i år igen. Jag vill bara att ni ska vara här nu.

/clara

Igår var en himla bra dag. Jag vaknade tidigt, åt frukost i soffan medan jag läste Vi och drack kaffe med mamsen innan vi åkte in till stan klockan tio. Det känns så skönt att jag faktiskt hittat både skor och underklänning till på torsdag. Det känns faktiskt lite läskigt att gå på bal, jag känner ju nästan ingen där förutom min baldejt. Men hur som. Jag hann med att vara på jöbbe i fem timmar också, sen åkte jag på biltur med johanna för att ta vara på den fina kvällen. När jag kom hem igen samtalade jag med föräldrarna och deras kompisar, dog av skratt stundtals och lyssnade på roliga konversationer. 

Idag ska jag bara plugga, laga mat och sen åka till ås för att äntligen få sova ihop! Vet inte hur många månader det var sen jag sist sov ensam hemma en hel helg. Jag kan inte ens minnas det. 

Puss 

klassfest

Min fredag såg ut ungefär som de flesta av mina fredagar ser ut. Efter skolan gick jag ner på stan trots att jag inte riktigt hade tid. Åt en chokladkaka med de tre vännerna samt Tore, det är ju så himla tråkigt att åka direkt hem. Väl hemma så tyckte jag, som vanligt, att jag hade all tid i världen -Vilket, som vanligt, resulterade i att jag missade bussen. Som tur var har jag föräldrar som ställer upp när jag missar bussen trots att jag gör det alldeles för ofta, så tio över sex kom jag fram till busstorget för att sedan kunna hoppa på bussen till Torvalla. I Torvalla var jag på klassfest med bästa finaste klassen. Det såg ut lite så här:


























/Frida