onsdag 25 april 2012

Här är min nya favoritbild. Freja och hennes älskade ballerinakex med mjölk till.

Vi skulle plugga fysik men efter ett tag blev Freja less och bestämde sig för att gå och, bokstavligt talat, titta på snygga killar. Så här glad och ivrig var hon för det.

Här är från i söndags när jag var ute och spang. Såg att några satt vid Jamtlibryggan och det var så varmt och fint. Jag ville så gärna att det var jag som satt där med mina vänner istället. 

Och här är jag imorse, seriös, less. Vill tillägga att det var länge sen jag längtade så oerhört mycket efter att det ska bli fredag. Känns ungefär som att det var ett halvår sedan det var fredag. Så mycket längtar jag. Jag vill så gärna att den här långa och stressiga veckan ska ta slut. Som tur var så blandas det tråkiga med bättre saker. Som kladdkaka i Lyan med vänner från klassen och som vänd-tia med Clara och Carro.

/Frida

tisdag 24 april 2012

Sjung ut mitt välmående

Det här är en bra vecka. Den började i och för sig väldigt tråkigt med onödiga föreläsningar, men det är ändå en bra vecka. Och jag känner mig lätt glad och stark. Det beror nog på det lite finare vädret och för handhållning när man ska somna. Vetskapen om en långhelg som också är så nära inpå att jag nästan kan ta på den, gör mig också ofantligt mycket lyckligare. För jag ska få jobba, umgås med fina vänner, äta god mat, vara med en fin kille och vara lite rusig i kroppen. Ja ja ja. 

/Clara

söndag 22 april 2012

Så här såg det ut när jag kom hem från Paris! Dock gjorde det mig ingenting. Älskar att stanna inne när det ser ut sådär. 
Här är min älskade klass. Alla firade 50 dagars förutom jag som tråkigt nog var hemma istället. Kunde dock inte låta bli att svänga förbi och säga hej. 

Här är Carro. Lycklig tillsammans med en krämbulle. 

Och här är världens bästa gruppbild från i fredags när vi firade Ugglans Afton för tredje gången. 
Anna

J-hoee

Och sista bilden får bli från när vi städade.

Nu ska jag återvända till skolböcker! Hörs hej och puss /Frida

torsdag 19 april 2012

Äntligen pumpar hjärtat runt blod igen och äntligen kan jag se bröstkorgen höjas, sänkas, höjas

JA! ÄNTLIGEN LITE LIV I KROPP OCH SINNE! DET ÄR TORSDAG OCH JAG HAR LÄMNAT IN EN TEXT OCH REDOVISAT OM REFORMATIONEN. IMORGON ÄR DET UGGLANS AFTON OCH DET ÄR SÅ HIMLA MÅNGA JAG TYCKER OM SOM SKA DIT.
Därför finns det lite mer tecken på liv i mig just nu. Tidigare idag såg jag katastrofalt tråkig ut. Lite som en sur liten klump. Men nu sitter jag i min bästa kompis säng och det var så längesen jag sist satt här. Ja, sånt blir man glad av. Allra helst när vi tittar på filmer från Australien och tusen känslor bombarderar ens lilla kropp. Klart jag lever och finns!

/c

måndag 16 april 2012

Söndagen i Paris

Vi kom fram vid två-tiden på söndagen

Så här fin utsikt var det från mamma och pappas rum
S
Byron, en av mammas vänner från Californien, har bott där många gånger förut så han visade oss runt i området

Här är Laura. Hon var den enda av oss som kom in i lobbyn på hotel Ritz. Jag, Byron och Hannah testade men fick vänta utanför. En natt i sviten här kostar ungefär hundrafyrtiotusen.


Seine


Notre Dame

Resten av kvällen spenderade vi på en restaurang. Och så var söndagen slut.

/Frida

Det är så tråkigt

Ganska mycket känns tråkigt och menlöst just nu. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra åt denna epidemi som drabbat mitt lilla liv. Speciellt skollivet har blivit extra hårt drabbat. Och det hjälpte inte direkt när min historielärare kom med typ sjutusen hemskrivningar som jag ska göra, eftersom jag missade halva kursen när jag var i Australien.... När jag ska ha tid att läsa in två extra kurser på fritiden är ju en väldigt intressant fråga. 
Fan, tråkiga jävla måndag. Nu vill jag äta middag och läsa bok. Men den ska inte handla om Martin Luther eller barntexter passande för ÖP. Bu. 

/clara

söndag 15 april 2012

Tänkte: kanske, kanske finns det en chans

Glad åt solskensvarma famnar. Egentligen allt som har med solsken att göra. Och att äta tomatmackor till frukost tillsammans med dig.

/c

Begravning i en stor och vit kyrka, en soloartist sjunger när allt brister

Begravning med gamla skröpliga människor ger mig hjärtsnörp. Jag har andats igenom gråtattacker medan hjärtat stundtals bara har stannat helt,  eftersom det inte finns någonting annat det kan göra, än att stanna. Jag har tagit i hand med gamla farbröder och fastrar, de som jag alltid kallat för Syskonen, men aldrig riktigt träffat innan. Nu samlas vi runt en annan människas död och några gråter. En klump har fastnat halvt om halvt i hals och hjärta. Jag har inte förlorat någon i och med hennes förlorade liv - men döden är så påtaglig att gråten fastnar där ändå.

---

/clara

lördag 14 april 2012

Paris



Hej vänner nu är jag hemma från Paris. Jag fullkomligt älskade staden,  gick hela tiden runt och tänkte på vad jag vill göra nästa gång jag kommer dit. Innan jag åkte förstod jag inte hur stor och fint det är Paris. Det påminde lite som den gamla arkitekturen i Stockholm fast precis överallt och mycket mer detaljer. Bästa var nog bokaffären Shakespeare och Company, samt alla små stånd längste Seine. Och chokladglassen från en liten ö som låg bortom Notre Dame.

Nu är jag i stugan. Det snöar som om det vore mitten av januari men det ger mig en bra anledning till att inte kliva utanför dörren. Min mobil är av.. Jag lydde snällt flygvärdinnorna och stängde av den utan att tänka på att jag inte kan min nya PIN-kod. Mamma skattade bäst som skrattade sist, då jag just dumförklarat henne som gjort samma sak innan jag insåg att jag inte heller kan min kod. Ring pappa på 073988287 om ni vill. Är tveksam om han har lärt sig hur man svarar än så jag kan göra det istället. 

/Frida

tisdag 10 april 2012

Tiden, dagar. Allt bara flyter på. Glömmer liksom bort att reflektera över hälften. Ska åka till IKEA i morgon i alla fall. Nu är jag trött på sängliggande dvala. Ska därför träna med Carro ikväll. Idag känner jag mig ledsen över människor kontakter relationer som bara läggs på is för att sedan glömmas bort. Saknar Australien och människor jag hade där och längtar saknar och fasar över på en och samma gång. Det finns ingen röd tråd idag. Bara yriga känslor. Puss

/Clara

lördag 7 april 2012

Ba da, Ba da, Ba da, Ba da...Feelin' Groovy.

Klockan tio imorgon åker vi till Paris. Har inte riktigt
förstått att jag ska resa 
men det kommer nog att bli
hur bra som helst. Ha det fint ni med!
 /Frida

fredag 6 april 2012

Idag är mitt hjärta löjligt varmt och gosigt

Fastän hemsk bakfylla har jag varit så himla lycklig idag. Speciellt när jag låg ihopträngd mellan mamma och Axel i en soffa och solstrålarna vilade på oss. Jag har bara känt mig så himla glad över hemkommen bror, påskfint hus, god mat, familj, det fina vädret och att det enda som behövs funderas över är hur jag kan duka bordet finast. 
Det har varit så skönt att bara vara hemma för en gångs skull, att andas, bläddra i tidningar och bara vara. Det enda som fattas är min andra storebror, Pontus, ja med honom här hade allt varit fulländat. Tycker verkligen så himla mycket om mina bröder. 

/clara
Farmor 89 år om att hon ska fira påsken helt själv i år:
"Ja jag ska försöka att hitta på något kul. Men sen så får jag ju inte glömma hur lycklig jag blir av att jag vaknar och kommer upp ur sängen varje dag, det kan man ju skatta en halv dag åt! Haha!"


/Frida

torsdag 5 april 2012

De senaste dagarna

I söndags sydde jag och mamma på en balklänning. 
Eller ja, mamma sydde, jag tittade på.

I måndags fick Hännah hem sin studentamössa och så här glada var vi för det.


Samma dag var vi på Folkets Hus och lyssnade på PC:s kör.  

Sen på kvällen var jag hem till Inga och åt tårta och grattade eftersom att hon fyllde 20! 

Idag har vi haft PA-redovisningar. Här är Hannes kamera.

Sen hade vi världens enklaste labb med chefen som, som vanligt, körde efter orden 'rappa gossar får tidig kväll'. Det tycker man ju  om. 

Här har ni min mamma. Hon hade just kommit med den briljanta idén att pappa borde heta 'Hasse-hare' som användarnamn på sitt nya googlekonto, bara för att det är så svårt att lista ut. 

Och här är min bror. Honom saknade jag lite extra mycket ikväll. Puss /Frida

onsdag 4 april 2012

Kanske var vi lite övermodiga när vi sa att det blivit vår

Idag är jag hemma. Sådana dagar brukar jag känna mig väldigt lugn, som att jag äntligen får stoppa ned huvudet i ett mörkt hål och slipper se omvärlden för ett litet tag. Det behövs ibland. Och idag känner jag verkligen hur mycket jag har saknat denna lugna stillhet som råder när det bara är jag hemma, när resten av  det röda huset på Frimansväg är tomt på människoliv. Det händer inte så ofta. Mitt hem är min lilla fristad. Det är bra på att vara mitt svarta hål, dit jag alltid kan försvinna när jag behöver lugn och ro. Och nu känner jag mig så harmonisk att huvudvärken knappt stör. 

Puss
/c

måndag 2 april 2012

söndag 1 april 2012

90-tal

I fredags var jag på 90-talsfest. Med lila läppar (som försvann efter fem minuter) och ett tajt halsband (eller ja, ett hårband) så anlände jag till Spikis. Vissa kan nog tycka att det var den sämsta festen de har varit på, andra (bland annat jag) hade fruktansvärt/svinigt/oerhört kul, som Johanna skulle uttryckt det. Skrattade tillsammans med Anna så att jag fick ont i magen och dansade till musik man alltid önskade spelades.













/Frida

Jag som behöver skriva för att kunna andas, för att jag överhuvudtaget ska kunna vara jag

Operation komma tillbaka har just börjat. Hejdå. 

/Clara