lördag 31 mars 2012

Hasar runt som en gammal tant

Insjuknade totalt när jag kom hem från skolan igår och har nu magsjuka. Jag är lite ledsen över att missa 90talsfest och födelsedagsfirande med alla mina underbara vänner, men av någon konstig anledning är det också ganska skönt att bara ligga hemma och bli ompysslad. Att somna i solskenet som en katt. Nu mår jag dessutom bättre, igår var jag mest ett kvidande ömt litet paket som inte orkade fokusera på någonting. Nu kan jag stå upp nästan rak i ryggen!

Vill bara titta på Lotta på Bråkmakargatan nu <3
/c

torsdag 29 mars 2012

Torsdagar med blåst och lyckliga hjärtan

Jag blir glad över 

mammiga mammor och pappiga pappor när de är stolta över en 
att halvsova hand i hand 
mina fantastiska vänner (är så jäkla kompiskär i varenda en) 
att träna på friskis och svettis 
tårtkalas med jordgubbstårtor 
lovplaner 
det faktum att min bästa fågel bor i tyskland nu 
välstädade rum 
bortförklara skavanker med "men det är charmigt" 
snösmältning 
svt play 
bilturer 
helg!!! 

Jag vet inte om det är våren eller någonting annat men jag är så himla exalterad över så mycket. Och är så peppig och överpratig och glad med mina kompisar. Är så glad för att jag kan vara glad. Och när det inte längre känns lika bra så är det inte mer med det. Allting går över ganska fort. 
Det blir helg imorgon, jag längtar efter skratt dans förträffliga vänner och alkohol. Längtar speciellt efter min lilla ugglekvartett. Puss 

onsdag 28 mars 2012

999

Clara följde med mig hem efter skolan igår, vilket det har gått alldeles för lång tid sen det hände sist. Vi pluggade lite, gick på långpromenad då mötte upp Johanna och sen låg vi i min säng och pratade och läste lite dagbok om bland annat känslor som vi inte längre känner på samma sätt, samt om minnen från i somras. Nu när jag är själv här i min säng så saknar jag henne för nu känns det ju så tomt.



Ikväll har jag träffat massa vänner hemma hos Frida. Hon bjöd in på tårta eftersom att det var hennes 19-årsdag i söndags. Tänk om man kunde gå träffa alla vänner bara sådär lite fler onsdagskvällar.

/Frida

måndag 26 mars 2012

Några saker som gör mig ledsen:
Favorittröjor som man inte vill använda för man vet att de blir noppiga efter en månad
Talanger som glöms bort
Tjejer som inte tycker om sina kroppar
Trasiga fodral till CD-skivor
Gamla äpplen som igen vill äta
Vuxna som är likgiltiga när de gäller kärlek. Som om att det är något man endast upplevde när man var ung
Analoga foton som ligger gömda i gamla skolådor
Digitala foton som finns någonstans i mappar man aldrig bläddrar bland
Överexponerade bilder
Gamla människor som ångrar saker de aldrig gjorde
Lärare som jobbar för mycket men ändå ber om ursäkt när de inte rättar proven så snabbt som vi önskar
Klasskamrater man aldrig lärde känna

/Frida

söndag 25 mars 2012

om helgen och om vänner som fyller nitton idag

Tyckte att Clara summerade min fredag och lördag bra, en himla fördel med att dela blogg. Inga kom hem från Afrika i onsdags så det var så braaa och kul att få träffa henne igen. Sen var det mysigt att ligga i Claras säng och kolla på rum från IKEA och drömma lite om hur ens första lägenhet skulle kunna se ut. Samt somna till på hennes axel lite då och då.

Och idag är det som sagt två favorites födelsedag! Känns som att jag känt båda hela livet men riktigt så är det inte. I femman gick fotbollstokigafrida i paralellklassen och jag minns hur glad jag blev första gången mitt namn var med på hennes press på z:a. (Tänk att det var så viktigt). Jag vet inte om jag har sagt det till henne men när vi skulle skriva en lapp om vilka vi önskade skulle gå i samma klass som en själv i sexan så var hon en av kanske fem som jag skrev. Jag kände henne knappt men jag ville så gärna tro att vi skulle kunna bli ganska bra vänner någon gång. Och det blev vi tillslut. Troligtvis tusen gånger bättre än vad vi kunnat gissat då. Jag har svårt att jämföra mig och Frida med andra. Frida är en sån som tar med sig OBOY-pulver när hon ska komma över på kvällsfika, ifall att det inte finns här hemma. Hon är öppen och ärlig och galen på ett helt annat sätt än mig, och det är en av sakerna jag älskar med henne. Sen så finns det ingen som har ringt mig så många gånger när jag har varit ledsen, utan att jag har sagt något till henne. Som om att hon känner av precis när det ska hända.

Anna kom från Hammarstand till Östersund när vi skulle börja sexan. Hon kom precis till Leva Livet-dagarna och det känns som att jag aldrig kommer att glömma när hon kom till parkeringen utanför Parkskolan tillsammans med sin mamma. Hon hade en röd Marwin-tröja och ljusa jeans. Och blont hår och fräknar såklart. Det var min mamma som visade henne runt på Lugnviksskolan när hon först kom till stan. Hemma fick jag höra att 'Den där Anna skulle du nog tycka om. Hon är lite av en pojkflicka, precis som du'. Och exakt så var det. Sen har vi sakta övergått till tjejer tillsammans, som vi brukar uttrycka det. Om både hon och jag är på bra humör så har vi oerhört roligt tillsammans. Det behöver inte vara mer märkvärdiga skämt än att hon härmar vår religionslärare på rösten, kutar lite på ryggen och drar upp axlarna eller att vi spelar in en film som får oss att skratta så att vi båda gråter. Samtidigt så skulle vi kunna vara i hennes stuga en hel helg och nästan glömma bort att prata med varandra. Jag tror jag skrev i en gammal dagbok att jag skulle ha saknat Anna i mitt liv om hon aldrig hade flyttat till stan, och det håller jag nog fast vi än idag.

/Frida

Så lätt att tycka om er

Grattis Anna och Frida på nittonårsdagarna!! Två av mina bästa hjärtegull fyller år idag och jag vill bara säga hur mycket jag tycker om dem. Eftersom att de är så roliga, omtänksamma, kloka, galna, konstiga och snälla. Är så glad för att jag och Frida vågade ge varandra en chans efter år av fiendskap, och så glad över att Anna och jag äntligen blev vänner på riktigt efter blygsam kompisskap. Puss på er.

/Clara

Pantar burkar äter köttbullar läser tidning och barmark

Det är söndag men jag har ingen ångest. Fåglarna viskar att det är vår

Igår vaknade jag upp hemma hos Inga med henne och Frida i samma säng som mig. Vi gjorde scones till frukost, sen låg vi i soffor och tog det lugnt innan vi bestämde oss för att klä på oss. Vi gick ned till tings och fortsatte vårt bakishäng där, med varma pesto-mozarella-soltorkadetomat mackor. Turades om att bli jättetrötta och gömma huvudet i kuddar. När jag kom hem låg jag i några timmar och tittade på jättemysig serie på svt play!! När jag tittade på det sista avsnittet kom Frida hem till mig och resten av kvällen pratade vi, åt lite frukt, planerade rum och snodde tavla åt mig. Så nu har jag blivit med ny tavla och jag tycker att den är himla fin.

Det är lite som att alla stenar har avlägsnat sig från mitt bröst. Det är sol ute och jag ska springa senare, sen laga lasagne och välkomna mamma hem från Skottland. Jag vet inte hur länge det håller i sig men idag är en bra dag, puss

/c

torsdag 22 mars 2012

Idag, torsdag.

Det är grått och kallt, min jacka är alldeles för tunn för de kalla vindarna men jag har ingen annan och får därför frysa. Mina skor är 1,5 storlekar för stora, bruna med tjock klack som fastnar i golvet och får mig ur balans. Men de är fina, så jag fortsätter att fastna i fula golv på wargen och väljer istället att skratta högt. I ansiktet har jag en gardin av hår eftersom allt hår är på en och samma sida, och på grund av de tunga vindarna som hela tiden för håret tillbaka efter att jag strukit undan det. På spanska lektionen sitter vi i aulan och lyssnar till elever som satt ihop band och jag ryser. Jag ryser numer alltid när någon står på en scen och spelar, för jag kan inte låta bli försvinna in i minnen. Allt hänger ihop, allt trasslas samman. Det känns som att jag gråter men jag vet att jag inte gör det, att jag aldrig gör det. Sen bryter applåder ut, lamporna tänds och jag är tillbaka i samma hårda stol som jag innan satt mig i. Mina skor är fortfarande 1,5 storlekar för stora och jag hittade dem för åtta dollar på en second hand affär i St Kilda, men det tänker jag inte på när lamporna tänts. Då finns det bara nu, och rysningarna har lagt sig för längesen.

/c



Spenderar håltimmar, lunchraster och kvällar tillsammans med NA-bitches and boyz då vi skriver vår PA-rapport. Egentligen är det rätt kul att skriva, felet är bara att den ska in imorgon. Men snart är det över. Hörs då.

Frida

tisdag 20 mars 2012

Ikväll ska jag nog duscha. Och städa min garderob. Båda två är välbehövliga. Kanske dricka en eller möjligtvis två koppar te också. Dessutom ska jag önska att Frida var här. Att hon kunde gå in i sin garderob och sen hamna i min, efter att hon tagit två steg framåt. Miss you babe. 

/cla

Lost seabird

Den här veckan är en bra vecka för mig (ja, det är bara tisdag än men jag är pepp). Jag har pluggat, tränat, sovit ihop och varit glad. Jag och pappa är ensamma i det stora, röda huset och har diskussioner runt dåligt belyst matbord. Och har nyss fått skypa med min bästis och nyblivna europagranne. Kan inte förstå att hon faktiskt finns bara några hundringar bort (istället för tusentals kronor). Älskar detta faktum. Och dessutom tycker jag hemskt, hemskt mycket om Johanna eftersom hon är så bra och snäll och skjutsar mig hem efter träningarna. Tycker om väldigt många när jag tänker efter. När hände detta? 

/clara

måndag 19 mars 2012

Om att det är vår snart

Söndagskväll och Clara som säger att det blir bättre snart. Om ett tag är det vår på riktigt. Och så länkar hon den här låten och hon har nog rätt, det blir bättre. Innan jag gick och la mig i går gick jag en promenad runt i Lugnvik för Adam var på besök i byn. Sen när jag kom hem så tog jag fram gamla hårddisken igen och titta på bilder från sommaren 2007 och 2008. I mer än två timmar tittade jag, kanske för att ännu en gång övertyga mig själv om att det hon sa var sant. Här är några bilder ni sett förut, samt några jag inte ens visste fanns. Sista bilden är min favorit:







 

/Frida

En omåndig måndag

Om det bara kunde sluta att blåsa, då hade den här dagen varit ännu bättre. Men jag är glad ändå. Eftersom jag haft sovmorgon, vunnit på kortspel, haft håltimmar samt varit på ett spännande liten undersökning. När jag kom hem förberedde pappa en god middag och nu sitter jag här i några minuter innan jag ska ta tag i min bokanalys! Puss. 

/Clara

söndag 18 mars 2012

Miss Dior

Jag har lyckats bli bättre på att hantera min ångest verkar det som. Och nu är mamma i Skottland så jag och pappa lyssnar på musik tillsammans och äter lång middag, pratar om livet och orättvisa familjeförhållanden /om att de vänner man skaffar mellan tjugo och tjugosex är vänner man har för livet. Jag undrar vilka mina kommer att bli/. Jag har snart skrivit klart en uppgift. Imorgon har jag sovmorgon men ska upp tidigt och skriva bokanalys. Och jag har fått sötaste minsta parfymen av min mormor:
/Clara

Söndag i sol

Bra fredagar då man har intåg och man är jättenervös innan man går ut men sen bara skrattar efteråt, och undrar vad fan det var som hände egentligen. Och ännu bättre fredagar då man dricker öl/vin med tre killkompisar, och sen tar sig till det lilla röda huset i skogen där massa andra redan är. Jag dansade skrattade och pratade med såna jag inte träffat på ett tag, det var en så himla bra kväll ändå. Sen drack jag öl på cuprum med en massa kompisar innan jag åkte hem och somnade i en säng av skrynkliga lakan och en full person. 
När fredagen tog slut började långsam lördag då vi mest bara tog det lugnt. Åt tacos, somnade efter maten, tittade på film med Per och käkade chips. 
Men jag är glad. Nu ska jag skriva arbeten. Puss

/c

fredag 16 mars 2012

Slår in paket i tidningspapper och lyssnar på musik som gör mig ännu gladre än vad jag redan är. Det här är den bästa fredagen på länge och snart ska jag åka iväg och fira två vänner som fyllt 18. Troligtvis missar jag bussen. Den här gången skyller jag på bloggen.

Kram
Frida

torsdag 15 mars 2012

Mycket kärlek!

Igårkväll låg jag i min alldeles för trånga person och skrattade med tre personer jag tycker väldigt mycket om. Och när jag tänker tillbaka på den stunden blir jag glad igen, både för att det vi skrattade åt var roligt och för att jag lyckats omge mig av så himla bra personer. Det är svårare än vad man tror, för det finns så många personer här som är annorlunda en själv på ett dåligt sätt och som man inte kan skratta sådär helhjärtat med. Men det kan jag med dem. Så jag vill ge både dem och mig själv ett plus i kanten, ett till dem för att de är bra med och mot mig, och ett till mig själv för att jag är så bra på att uppskatta det. 

/clara

måndag 12 mars 2012

Idag kan nog klassas som en ganska bra dag ändå. Jag har betalat tillbaka mina skulder till mamma, gjort ärende jag borde gjort för längesen, varit ganska glad fastän det var första dagen efter lovet och köpt födelsedagspresent till min mamma. När jag kom hem från skolan fanns det nybakat bröd från Törners och middagen var god. Ja, idag är nog en ganska bra men händelselös dag. Såna behövs också. Dessutom tittade jag och mamma på tv tillsammans och det var trevligt, vi har roligt ihop när vi inte bråkar.

Hej hej iphone!



/c

söndag 11 mars 2012

Idag behövde jag inte vaknade upp ensam. Det gör mig nästan alltid glad att se en annan person ligga bredvid mig. Dessutom lyste solen in och jag åt gott bröd till frukost. 

Efter det har inte så mycket roligt hänt, men det har varit en ganska bra dag ändå. För jag har lyckats hålla min ångest i schack, och det är en seger i sig. Nu ska jag titta på svt play och äkta människor, för det är så himla bra.

Förresten, jag skrev min första artikel jag kommer att få betalt för idag. Den handlade om skidskytte och var en oseriös uppgift,  men det känns bra ändå.

/c

lördag 10 mars 2012

En fredagsmiddag för tre blev istället hemmagjord pizza till sju samt en förfest med några personer jag aldrig träffat förut, limbo och charader. Slutade upp i Edvins hus där vi bland annat klippte av en del av Fredriks hår så att han skulle bli mer som Skrillex.




Idag bjöd jag och Clara Hanna på kycklingsallad hemma hos mig. Vi tittade på bilder på Hanna från studenten och vek oss av skratt. Resten av dagen låg jag i sängen med Clara och nu i kväll har jag varit på dansföreställning med Freja. Det var Carro jag var där för att se och hon är så otroligt begåvad att jag är nära på att gråta varje gång jag ser henne dansa. 

/Frida

Jag lever ändå

Hej vänner och ovänner. Det här lovet har blivit motsatsen till vad jag förväntat mig, men det gör inte så mycket. Jag har bara varit hemma två timmar på en hel vecka, bor i min lilla portfölj och flyttar från hem till hem och just nu har jag landat i Fridas säng. Vi har idag bjudit Hanna på lunch, skrattat åt bilder på henne och promenerat på isbeklädda gator i en kylig motvind. Jag har inte hunnit ikapp livet, inte heller tagit det lugnt och andats. Men jag har haft roligt, och jag har sluppit sova ensam hela nio dagar. Jag vill vara allt utom ensam och tvingar därför vänner att sitta inne på toaletten när jag duschar, bara för att slippa. Jag mår bättre i alla fall. Och början på lovet var en himla fin start.

Puss
/c

torsdag 8 mars 2012

Om att dela på maträtter, sängar och bilsäten i Stockholm några dagar

I fredags åkte Clara och jag bil ner till Uppsala. Under bilresan diskuterade vi student och allt som hör till. När vi kom fram till Bol hade mamma en liten modevisning. Först visade hon en klänning hon sytt själv och sedan en från Paris. Vi vet inte riktigt vad det var för reaktioner hon räknade med när hon steg in i köket med sin första klänning och den lilla handväskan som var i samma tyg. Men jag och Clara dog av skratt och jag kan inte minnas sist jag såg pappa skratta så mycket. Klänningen fick mig att tänka på den här. Andra klänningen, som hon köpt i Paris, fick oss att skratta minst lika mycket. Hon har aldrig använt den och tur var väl det. Clara tycke att den påminde om Ariel och att den skulle vara perfekt till maskerad.
På lördagen tog vi en buss och två tåg för att komma in till Stockholm. Där gick vi runt och letade klänningar. Efter ett tag träffade vi Anna och senare på kvällen åkte vi hem till hennes släktingar i Hässelby. Där åt vi middag med bland annat självaste skolministern, Jan Björklund. Det händer ju inte varje dag att man diskuterar sin skolgång med honom. 
På söndagen promenerade vi mest bara runt. Fikade på Blå Porten, dinglade med benen ner mot vattnet i hamnen. Det var kallt men soligt och jag blev nog lite kär i Stockholm igen. På kvällen blev vi bjudna på Bio så vi såg One Week With Marilyn. Den var inte så bra som jag hoppats men den var helt okej.


Sista dagen i Stockholm var tanken att vi skulle gå runt i Second Hand-butikerna på Söder men vi var less på klänningar och att hitta kläder utan att ha råd så vi gick mest bara runt tills vi hittade ett ställe där det fanns god mat som inte var allt för dyrt. På Centralen fick vi syn på Martina så hon var med oss hela dagen. Vid fyra-tiden tog Anna tåget hem till Östersund, Clara åkte hem till sin bror i Uppsala och jag tog bussen hem till Bol. Och där var den korta men fina resan slut.

/Frida

torsdag 1 mars 2012

Det är torsdag och jag packar för en femdagars resa, umgås med min mamma som är bra och känner mig ganska lugn. Jag vet inte om det var bäbispurén (skulle bli potatismos), korven eller kramarna som hjälpte till, men jag trivs så bra just i stunden. Snart får jag läsa böcker och umgås med två av mina bästa, och sen mysa med min brorsa i någon dag. Precis vad jag behöver. 
Och nu fick jag besök av två pojkar ett tag, vilket härligt avslut på denna dag. Puss

/c

100 dagar

Här inne sitter jag med studentmössan på.  Hör Hannah som nynnar på Good Feeling från rummet bredvid. Ikväll har jag diskuterat religioner med Johanna,  skrivit med Clara om vad man ska packa till i morgon och hela tiden är jag på väg att somna. I morgon vid den här tiden är jag nere i stugan med Clara, mamma och pappa. Sen på lördagen åker jag och Clara in till Stockholm för att träffa Anna samt bästa Josefin. Det blir så braaa och jag behöver komma bort ett tag för att andas ut och  få grepp om tiden igen. Är också i stort behov ligga i en säng med Clara och Anna och prata. Näsan så att det är det jag längtar efter mest.






/Frida