måndag 30 januari 2012

Ner i ljuva livet, upp i taket, över staden, under fabriksmolnen

I fredags var jag tillsammans med ungefär trettio personer hemma hos Clara för att fira att hon fyllt nitton.  Tillsammans gjorde vi en underbart god sallad, dansade, skrattade och sjöng med till Håkan Hellström låtar som man inte hört på länge. Det var en sån himla bra stämning och ännu en gång så slår det än hur bra vänner man har. Jag åkte hem vid ett för jag skulle spela en cup dagen efter. Missade en omtalad natt men jag är nöjd ändå. Här är ungefär femtio bilder som säger en hel del om hur bra det var:














































/Frida

söndag 29 januari 2012

Fast när jag tänker på framtid så är det bara svart

Jag ska börja mitt nya liv. För om jag inte gör det nu kommer jag aldrig att göra det och jag vet ju att jag inte kan fortsätta såhär. Hade möte med min lärare i fredags och hon sa att bollen ligger hos mig nu, att det är jag som måste bestämma mig. Att det hänger på mig.
Så nu måste jag skärpa till mig. Gå och lägga mig i tid, sluta försova mig, gå på alla lektioner, föra anteckningar, träna, träffa kompisar istället för att slösa bort tid på meningslösa kvällar vid datorn och skaffa mig ett liv. Måste vara lite effektiv. Som min kompis Mietta alltid lyckades vara. Hon är nog min förebild i livet. Bara för att hon är klok, spritt språngande galen, väldigt charmig, lyckas sprida glädje jämtjämt och är så himla rolig att vara runtom. Och hon försörjer sig själv och spontanbeställer biljetter till Asien, är otroligt duktig i skolan men ändå lyckas ha tid med att dricka öl på måndagar och komma till skolan efter en timmes sömn. Åh vad jag saknar henne.

Puss/c

Kommer vi minnas det här?

Handlingsförlamande tystnad sprider sig och jag vill vara överallt förutom här. Jag saknar människa som försvunnit och skulle kunnat dela detta med mig, men jag får ensam utstå mörkret som slutligen nått hit. Så jag flyr till andra famnar och söker trygghet där

/c

lördag 28 januari 2012

Att tycka om

Jag har nittonårsfest i det röda huset i Valla med personer jag tycker så himla mycket om. Eftersom jag har så bra framförhållning är jag fortfarande osminkad med morgonrock när de första gästerna anlänmder, men det gör ingenting. De är inte så förvånade. Vi äter saffranspasta, dricker alkohol, badar jacuzzi och sitter i en hop på golvet och bara tycker om varandra. Det är en fin kväll. 

Idag har jag legat och femkramats med bland annat den här mysen, såna morgnar tycker jag om
/Clara



torsdag 26 januari 2012

Vad vi aldrig kunde tänka oss

Jag kramar någon av mina vänner så fort jag blir ledsen, liksom klänger mig fast vid deras axlar och suger in lite av deras livsenergi. För jag orkar inte själv. Jag orkar inte en hel dag och kväll och natt själv. Så jag kramas och skrattar och har roligt tills jag är alldeles tom och då är jag tyst ett tag. Låter det göra ont.
Jag hänger mest med samma hela tiden och äter lunch tillsammans, spelar kort i lyan och skickar fula bilder på talk box. Vill helst aldrig sova ensam och tar varje chans jag får till närkontakt.
Imorgon ska jag ha nittonårsfest. Jag hoppas jag kan somna lycklig.

/Clara

måndag 23 januari 2012

Det såg också ut lite såhär i helgen



/Clara
Jag fyller nitton år idag. För en halvtimme sen kom en ensam mamma och sjöng för mig. Idag saknar jag Australien. Skulle kunna göra ganska mycket för att få fira min födelsedag tillsammans med mina vänner på the workers club istället för i detta mörker med en skoldag som slutar halvfem.
Det har hänt så mycket på senaste tiden och nu är inte rätta tillfället till att lida av ett svagt hjärta. Jag tänker att nu kommer det inga fler tårar för att ett ögonblick senare sitta och gråta igen. I korta ögonblick förstår jag vad det är som har hänt, men det gör så ont att hela kroppen försöker att stänga det ute.
Det finns inte så mycket annat att göra än att krama om varandra och vara snälla. Och jag är så glad att jag har er.
Nu fyller jag år. Jag hoppas att det blir ett lika bra år som mitt förra, fastän det nog är ganska omöjligt. Att vara arton var ganska magiskt.

/Clara

Hej igen,

Att skriva blogg har ju gått käpprätt åt helvete under den senaste tiden. Den här veckan har innehållt så mycket blandade känslor att det har varit svårt att skriva om vad man egentligen känner. Istället för att ta allt som veckan inneburit i ett och samma inlägg så får allt komma efterhand. Det blir nog bäst, för att inte missa så mycket.

Den här bilden togs i lördags inne i mitt rum. Vill alltid ha hemmafest om man ska få sitta i en timme i mitt rum med hela sängen fylld av vänner som skrattar om allt och ingenting. Till höger här ni Clara. Vi hade just läst från hennes gamla dagbok och jag skrattade så att jag grät. Idag, måndag, är det hennes födelsedag. Bästa vännen fyller 19 år så imorgon ska jag få äta en efterlängtad middag i det stora röda huset i Valla och kramas exakt så mycket jag vill, och hon vill. Hon får bestämma för det är hennes dag. Jag tycker att det är så skönt att ha henne hemma. Två bussar till Valla blev så mycket närmre när jag nu jämför med att åka till andra sidan jorden istället för att jämföra med att gå till andra gården. Nu måste jag sova, har nog glömt bort att det är skola imorgon. Har nog glömt bort vardagen lite.

GRATTIS CLARA!

/Frida

onsdag 18 januari 2012

Frida Norén äntligen arton år

Min bästa person fyller 18 år idag. :*


/Clara

måndag 16 januari 2012

Jag famlar omkring utan koll

Egentligen är det ju inte han som gör mig ledsen. Men det faktum att han skriver till mig får mig att förstå att han fortfarande finns och att han lever men att allt som vi någonsin delat är över och kommer aldrig att komma åter. Inte ens om så för bara en natt då båda druckit för mycket och känner sig ensamma, inte ens då kommer vi att ligga bland samma lakan och kramas nätterna igenom igen. Det är ju inte han som gör mig ledsen, men det är alltid jobbigt att säga farväl.

/Clara

söndag 15 januari 2012

Puumba: Me to, I eat like a pig. Simba: Puumba, you are a pig. Puumba: Oh.. yeah..

Johanna nämnde att The Shins släpper nytt. Så här kan ni lyssna på något bra.
Och här är lite bilder från någon av alla kvällar i Bol när jag kombinerade plugg och massa filmer tillsammans med Hänna. Som Lejonkungen, det måste ju vara en av de mest underbara filmer som finns.









/Frida