onsdag 31 augusti 2011

Igår struntade jag i att äta middag på universitet och drack istället en öl och åt pizza med två herrar på ett ställe. Pratade mest om motorcyklar, galna minnen och om det nya livet som börjar i och med att de får flytta in i deras nya hus. En mycket trevlig middag tycker jag, och sen gick vi mätta och belåtna tillbaka och tittade på lite fula klipp, stå-uppkomiker och lyssnade på fina låtar som fick mitt hjärta att vilja gå sönder. Började nästan gråta och fick söka tröst i famn för mer än bara mitt hår. Men efter en kopp te och lite gitarrspel mådde jag bra igen och så slutade denna fina kväll. 
Idag läser jag psykologi i soffan medan pappa tittar upp diktanalyser på internet. Nu ska vi dricka kaffe och jag ska för första gången ha på mig mina nya skor som jag försökt att töja ut! Så himla fina men så himla trånga, tyvärr. Är ju som sagt bra på det, köpa grejer jag inte riktigt kan använda. 

/Clara

tisdag 30 augusti 2011

augusti-september, blåser bubblor och väntar på trean


Fick ett mail om att min bror ska på beach party festival i Florida. Blev nyfiken, tittade artisterna, läste THE SHINS. Började nästan gråta av avundsjuka, men han lyssnar inte ens på the shins. Det var kanske fem år sedan Clara visade dem för mig. På den tiden lyssnade vi mest bara på The Shins och Franz Ferdinand, och när det var skolarbeten så skrev man oftast om något av banden. Det är den typen av musik man aldrig lessnar på. Lyssna på albumet The Shins – Wincing The Night Away så förstår ni.

Jag målar om inne på mitt rum, allt ska bli vitt. Därför sov jag nere i soffan i natt och fick sällskap av min hund. Det var mysigt tills hon vid sjutiden började drömma mardrömmar och röra på sig. Nu i efterhand förstår jag inte att jag kunde bli så arg. Men den där känslan när man är för trött för att göra något åt situationen så man ligger bara där och hatar allt som rör på sig och allt som låter. 

/Frida
Sorgen i att klippa håret alltså. Awkward length när det är varken långt eller kort. När jag först såg ut som en porslinsdocka med korkskruvar ville jag gråta lite, men det sånt är livet. Hår kommer hår går hehe. Och går av.
Nu ska jag söka tröst för mina sorger i någon trygg famn. Blir en bra kväll, puss

/Clara
Jag tycker att det är så himla svårt att blogga här. Mest för att jag inte vet vilka som läser och för att jag alltid vill vara så fruktansvärt personlig men nu inte kan hitta någon balans och därmed bara skriver om tråkiga saker. 

Idag ska jag klippa av manen nedanför. Den innehåller nog lite allt möjligt eftersom jag gått och skaffat dreads på senare dar. Och idag mina vänner mår jag bra. 



måndag 29 augusti 2011

Sömnlösa nätter och konstiga drömmar när jag väl somnat. Saknar, längtar lite om vartannat. Är nöjd belåten tillfredsställd vissa stunder medan hjärtat bara känns som en sten andra gånger. Pratar med min bästa vän på Skype, får äntligen skriva med någon efterlängtad ett kort tag. Planerar decembermånad, planerar besök av två fina australiensare i början av januari. Har så mycket att se fram emot samtidigt som jag bara vill stanna tiden. Nu ska jag göra skoluppgifter. Tiden går sakta då.

/Clara

söndag 28 augusti 2011

Tusen sjöar

Har mest ägnat dagen åt att titta i gamla fotomappar. Tänkte ta och dela med mig lite,  Här är min pappa. Han heter Roger och enligt mina kompisar härifrån ser han otroligt svensk ut. Han tycker om sjön, Australien, vin och musik. 


Här är en av de finaste killarna jag vet. Han heter Amon och honom är jag faster åt.

/Clara

lördag 27 augusti 2011

Min sommar.


Det regnar mest hela tiden här hemma och nästa vecka börjar vi skolan så det känns som ett bra tillfälle att berätta om min sommar.

På skolavslutningskvällen bjöd Johanna in på middag.

Vi firade att hon fyllt år och att vi fått sommarlov. 


♥ Den 20 juni åkte jag och Anna till Australien, hem till Clara. Jag vill alltid skriva mycket om Australien för jag vill ju få med allt, men jag ska hålla det kort. 
Vi bodde där i tre veckor. Under första veckan var vi med i skolan några dagar. Det var ganska roligt, speciellt när det var högläsning av Hamlet. Läraren liknade ingenting av lärarna vi har här i Sverige och jag förstod inte ett ord av vad alla sa, men som sagt, det var roligt ändå.
Sen fick Clara lov. Samtidigt åkte hennes föräldrar bort, så vi fick lägenheten för oss själva. På dagarna gick vi mest bara runt i staden eller tog det lugnt hemma hos Clara. På kvällarna sprang vi mest på Brunswick Street, dansade, drack öl och gick på spelningar. 


Vi lärde känna alla hennes vänner  
Och såg oändligt många fina caféer och butiker.



Firade midsommar tillsammans med Svenska Kyrkan. 

Åkte till Grampians och såg kängurus.
Sista kvällen såg vi premiären av Harry Po.  Vi ville aldrig somna den natten för morgondag betydde hemresa. Resan hem till Sverige kändes tusen gånger längre än resan till Australien. Flygplansstolarna gjorde en illa, inga filmer kändes sevärda och jag trodde aldrig att jag skulle komma fram. Anna och jag pratade knappt med varandra heller, förutom när jag, hungrig som tusan, råkade ta all chili i en och samma tugga. Anna skrattade, jag grät. 



Kom hem till svensk sommar. Bodde i Uppland några dagar. Här är jag i Stockholm med mamma.Plockade bär gjorde jag också. Ramlade ner för en stubbe, osv. 

En söndag åkte jag in till Uppsala och träffade Elsa. 

Måndagen efter åkte jag hem till Östersund. 

Spelade fotboll, badade och sånt. Här är jag nere vid bryggan med Carro, Joel och Olle.  

Yranveckan började, precis som Olles sista vecka i Sverige. Här har vi en liten middag för honom.
Sen var det dags för Yran. Blev inte riktigt som jag tänkt mig (med förhoppningar och sånt) men jag ljuger om jag inte säger att jag hade riktigt jävla roligt. Och sen så såg jag ju Håkan också, tillsammans med Caroline och andra fina vänner. Det är ju alltid lika underbart. 


Födelsedagsfika hemma hos Carro. Johan Agge!
Veckan efter Yran åkte jag till Ytterhogal. Jobbade en vecka som fotbollsledare för 97or. Bästa sommarjobbet, nästan så att jag hade kunnat gjort det gratis.  


Här var en dag när jag var på Torgbrinken Café med Frida, Johanna, Hugo, Anna och Carro. Vi började planera att vi skulle åka till Ottjsö tillsammans alla tjejer.



Och det gjorde vi också, några dagar senare.

Fjällvandrade.

Och åkte båt.

Kajsa och Frida 

Så det var min sommar!

/Frida

*

Ligga med huvudet i ditt knä och titta på moln som seglar förbi, dina ögonfransar. Prata om musik och intryck jag inte kan sätta ord på, du stryker mitt hår och så är vi bara. Det är slutet av augusti och de säger att det fortfarande är vinter men det känns som vår.

/Clara

Jag ringer dig om trettio minuter om du inte hittat fram

Vandrar hem arm i arm, det är svalt men inte kallt och jag har ingen jacka på mig. Vi hittar en blomsteraffär som är öppen fastän klockan är tre på natten. Pratar med killen som jobbar där och konstaterar att det är ju väldigt sorgligt att behöva sälja blommor mitt i natten till killar som varit otrogna. Sen granskar vi blommorna och bestämmer vilka vi skulle ha köpt om vi hade pengar. Vi väljer såklart totala motsatser, mina är vita medan dina är intensivt lila. Skrattar och snubblar lite, kommer till slut hem, ligger på köksgolvet och gör ingenting innan vi går och lägger oss. Jag vaknar såklart flera timmar före men det gör inte så mycket ändå. Sen äter vi frukost, jag blir tvingad att testa att äta Vegemite och inser varför inga andra än australiensare gillar det.
Innan:
dricker gammalt vin hemma hos Faizee med andra tjejer, pratar killar på Roof Top bar, dansar på miss L, dricker billig öl och tar hand om kompis som nästan svimmar. Hittar godis som vi mular i henne, sen fortsätter vi att dansa. Tar taxi till en hemmafest där jag inte känner värden, hittar rätt hus och kramar kompis hej. Trycker på mig en stor hatt, rockar rockring (jag var bäst), försöker lära andra svenska och sen går vi, vi går hem. 

Nu äter jag svenska köttbullar med mos sås och lingonsylt. Det är väl livet det. 
/Clara
I dag har jag hängt på biblioteket i min ensamhet, spelat tennis med Hannah, tyckt att det var enkelt, insett att det är jättesvårt, gått hem, jonglerat med två bollar, varit svenskalärare, ätit frödinge, återigen insett hur underbart gott det är med frödinge, ätit för mycket, mått illa, tittat på Åter till Cold Mountain, skrattat åt Johanna, och nu sitter jag här, skriver ett inägg utan att veta hur jag ska avsluta det hela -varken meningen eller inlägget. Jag tänkte att jag skulle berätta om min sommar, det får bli i morgon. Nu måste jag sova, godnatt.

/Frida

torsdag 25 augusti 2011

and we lived on borrowed time,

En liten film med bilderna från Ottsjö. Tycker alltid att det är lika svårt att hitta en låt, är som aldrig någon som passar. Men den här låten var ju söt i alla fall.



Adam Green – Friends Of Mine
/Frida

Fina vi

Vi lyssnar på Oscar Danielson, spenderar kvällen på golven/ i köket/ framför datorn/ i din famn och jag konstaterar att jag är känslomässigt utmattad, för mycket har hänt på för kort tid och mitt hjärta hinner inte med. Och de tar hand om mig. Låter mig ligga i deras säng när vi ska sova, fastän det är trångt och blir alldeles för varmt med en tredje person, men ändå låter de mig ligga kvar så länge jag vill. Hela natten, om det så behövs.
Vi bor tillsammans. Åker spårvagn hem med kassar av mat efter att vi gått runt bland hyllor och frysdiskar och bestämt vad vi ska ha (fast det blev nästan ingen mat, mest bara vin), vi diskar gårdagens disk och pratar skrattar åt det vi gjorde kvällen innan. Vi delar kläder och stänger aldrig toalettdörren, när jag duschar sitter Frida därinne och håller mig sällskap. Vi tar vara på all tid vi har tillsammans för den tar snart slut igen, tre veckor går alldeles för fort (speciellt när man har lika roligt som vi har).
Saknar er. 
Och här sitter vi med oroliga tonårshjärtan och sekunden senare skrattar vi lite åt oss själva eftersom vi är så bra på att vara dramatiska. 

/Clara



Jag längtarlängtarlängtar efter min bästa person. Vill aldrig mer bo såhär långt bort ifrån dig. Hädanefter får vi hålla ihop. Det är inte lika roligt utan dig. Ikväll hade jag behövt ligga i din säng och prata om allting som händer och inte händer, avsaknaden av det där och om allt som är så svårt att förstå sig på. 

/Clara

Kom hem Clara så kan vi sova skavfötter, titta upp i taket och viska tills det inte finns något mer att viska om

Jag vet inte om jag har visat den här bilden förut, men den är ju underbar. Tre mot en. 

Den här bilden gillar jag mest på grund av Hannah's reaktion när hon såg den; Oh my God Frida, did you push him?

Avslutar med två favoriter, skrattar varje gång jag ser dessa bilder. Frida Norén, forever alone.

 (högra hörnet)

/Frida


onsdag 24 augusti 2011

Det är svårt, det där

Det är småsaker som att kunna vara barbent, att få ligga i parker, lyssna på gitarrspel, det faktum att det gått två månader sen någon bra kom in i mitt liv som får mig att må bra. 
Det som gör det lite sämre är att min bästa vän bor på andra sidan jorden. Saknar som henne. Och alla andra fina vänner som jag inte träffat sen december. En del har jag knappt pratat med. 
Och då kommer vi ju till det svåra, att tiden går så fruktansvärt snabbt. Det är redan slutet av augusti. På ett sätt är det ju bra, eftersom det inte är så jättelänge kvar tills jag får träffa alla därhemma igen. Men å andra sidan har jag ingen aning om hur lång tid det kommer att ta innan jag kommer tillbaka hit igen, och det gör mig alldeles livrädd och då vill jag ingenting annat än att få stanna tiden.


/Clara
Igår såg dagen mest ut såhär: filosofiprov som är jättesvårt, lunchrast i solskenet på gräsmattan där vi alltid sitter, fortsätta läsa Frankenstein högt på lektioner, försöka bli klar med mediaprojektet, sluta skolan, sätta sig på gräset i den hemliga trädgården och äta pizza och prata strunt med Bridie, plugga ännu mer filosofi, gå hem från biblioteket när det mörknat, äta middag på high table, titta på nästsista avsnittet på Svaleskär med mamma (hur mycket ska de kunna få med på en halvtimme på sista avsnittet undrar jag), gå längs kyrkogården på kvällen, lyssna på klassisk musik, somna med armar runtom sig och vara alldeles nöjd. 

/Clara
Planerade att ta bort allt ogräs mellan plattorna här utanför för att göra mamma glad, men just när jag skulle gå ut så ringa Adam. Han tog körtkort idag (!!) så han och Oscar kom och hämtade upp mig och Hannah. Vi åkte till Önsjön, badade och skrattade åt boken som Hannah har fått för att lära sig svenska. Istället för frågeställningar som 'hur mår du?' så var det frågor som 'är han död?' eller 'är det där en man?'', som om att det är det första man behöver kunna här i Sverige.

/Frida

måndag 22 augusti 2011

Måste skratta lite åt mig själv också. Har fått ont i halsen igen. Så fort helgen tar slut och jag kommer på hur mycket jag har i skolan så får jag ont i halsen, men den försvinner så snabbt klockan ringer på fredagseftermiddagarna. Konstigt det där. Ska ta hand om mig, bada badkar tror jag. Skulle behöva det. 

/Clara

Solen skiner och våra ben är vinterbleka

Idag fick vi sluta innan lunch, så då gick jag, Kyra, Helen, Bridie och en hungrig Alicia till en park. Alicia hade inte ätit på fyrtio timmar eftersom hon samlat ihop pengar till välgörenhet, vilket jag tycker är väldigt duktigt av henne. Så hon njöt av en hamburgare, medan vi andra mest låg och njöt i solskenet, skrattade och pratade om de sunkiga åren som nyblivna tonåringar. Jag är så glad över att jag aldrig behöver vara fjorton igen. Skulle inte vilja göra om det. Efter någon timme sa vi hejdå och jag gick hem till mig. Ska plugga filosofi eftersom jag har prov imorgon. Buhu.






Är vilse i China Town

Äntligen var det våran tur! Åt tills vi skrattade åt allting som egentligen inte var roligt


/Clara