söndag 31 juli 2011

Mina senaste 24 timmar har varit så himla bra. Har hunnit med att äta alldeles for många dumplings, dricka vin, kastat pil, stått på händerna samtidigt som jag shottat, varit nära, skrattat, somnat i en soffa och blivit buren till sängs, vaknat av solsken som tränger sig in genom gardinerna, ätit mackor i solskenet, skrattat, utövat yoga och varit kramig eftersom jag kände mig så himla liten, åkt hem och träffat mamma och pappa i för att äta middag och sen vidare till Bridie. Nu sitter jag i hennes säng och borde göra alla läxor jag skjutit upp men det går inte så bra. Men det gör inte så mycket för jag är så himla glad ändå. Har till och med foton! Men de kommer senare. 

/Clara

lördag 30 juli 2011



/Frida
Åh vilken bra dag jag hade igår. Jag och Mietta hoppade på spårvagn nummer nitton in till city, gick och testade jeans. Och köpte! Har väntat på denna dag i typ tre år och nu när jag äntligen blivit med svarta jeans känns allting så bra, fastän plånboken är väldigt tom. Sen drack vi kaffe i solen, letade present till hennes syster, skrattade och skrattade ännu mer åt Mietta eftersom hon är så bra på att skämma ut sig. Sen kramades vi hejdå och hon gick till sitt tåg medan jag åkte spårvagn hem. Några timmar senare mötte jag upp mina kompisar och började den långa resan till Sun Bury där Miranda bor. Hade en rolig och lite knäpp kväll med dem. När jag vaknade imorse fick jag se videos på mig när jag sover, tjejerna ritade över hela mitt ansikte och stoppade ned min hand i en hink med varmt vatten för att se om jag kissade på mig själv. SOM TUR VAR så gjorde jag inte det utan fortsatte bara att sova. Fick skjuts hem av Hannah som körde bil och nu ska jag duscha bort all skit, sen ringa och se om någon vill spendera dagen med mig. Puss

/Clara

fredag 29 juli 2011

Blev väckt av mamma vid tolvtiden. Hon hade hittat en blomma 'som du bara måste ta kort på'. Så det gjorde jag, på vägen ner mot bryggan. Fin va, i asfalten, helt ensam. 




/Frida

torsdag 28 juli 2011

Den där Miranda Cross

Ska välkomna helg med öppna armar imorgon. Ska troligtvis åka två timmar utanför CBD hem till min kompis Miranda och dricka vin med henne och några andra. Miranda är en väldigt speciell person, men det inlägget måste jag lägga ned lite mer tid på. Det finns så mycket att säga om den där tjejen.

Såhär såg hon ut som barn i alla fall
 /Clara

Kom nu, kom nu falna ängel. Sitt inte där med drömmar om en bättre dag

Igår hade vi en avskedsmiddag för Olle. Vi grillade, pratade om siamesiska tvillingar, Johannas föräldrar, hästar och så vidare. Lite senare kom Frida dit också. På kvällen så åkte vi hem till Simon. Där hoppade vi studsmatta med Barack Obama, lyssnade på musik och spelade spel.
















/Frida

Vill ha vår och känna livet i livet

Inställd lektion, håltimmar på caféet med vänner och det var till och med soligt, lunch på gräsmattan och sen ett psykologiprov som gick åt skogen, men det gör inte så mycket. Var glad ändå eftersom det var soligt. Jag och mamma gick ned till Lygon St innan middagen, tittade i affärer och klämde lite på kläder men jag hittade knappt någonting jag ville ha ens. Nu pratar jag med en saknad vän och ska börja mitt dagliga tedrickande. Längtan i mig har vaknat och allt jag kan tänka på är gröna knoppar på trädgrenar, att få vara nyvaken och ligga omsvept av solsken i den där soffan och allting som väntar, allting som är.

/Clara

ät skräpmat, svara på skype, prata gott om din syster, bli en amerikan.


/Frida

onsdag 27 juli 2011

Mår fortfarande bra fastän jag just nu sitter på golvet i mitt vardagsrum med matkoma och fastän jag inte har pluggat nästan någonting alls idag. Tyckte det kändes mer värt att spendera dagen ute i det fina vädret med någon annan. Har promenerat och promenerat lite till, ett tag var det så varmt i solen att det gick att bara ha tshirt på sig. Gick till en second handaffär, jag köpte en röd tröja som jag troligtvis aldrig kommer att använda eftersom jag är så dålig på att matcha rött, men det gör ju inte så mycket. Sen drack vi kaffe och åt paj, promenerade tillbaka och vips var klockan fem och jag hemma igen. Tiden går så snabbt men jag trivs, trivs med livet just nu. Men nu vill jag helst av allt ha morgondagen överstökad och få välkomna helg istället.
Och om ni undrar vem denne katt är som dyker upp lite här och där så är det min nyaste kompis. Tror att han börjat acceptera mig, fastän han hellre sover på andre änden av sängen än min halva. Han är svart och vit och hoppar in genom fönstret om kvällarna och smutsar ned lakan men sover vid ens fötter och då gör ju det faktiskt ingenting alls. 

/Clara

Idag är jag glad över solsken på vinterbleka ben, att en katt låg vid fötterna och sov hela natten, pizzan jag åt igår eftersom den var så god, att jag kunde promenera hem i bara strumpbyxor och skjorta utan att frysa. Åt rostmacka med smör och honung i en soffa imorse. Andra gången i mitt liv som jag äter det, börjar vänja mig fastän jag tycker det är lite konstigt fortfarande. 
Angry Birds är beroendeframkallande, men tycker om att spela varannan gång och tävla vem som är bäst innan man ska sova. Speciellt när jag är den som är bäst. 

Nu plugga psykologi eftersom jag har prov imorgon och är helt körd. Puss

/Clara

måndag 25 juli 2011

Jag och Bridie försov oss i femtio minuter men lyckades komma till skolan i tid. Har bara haft tre lektioner idag och fått ha tre och en halvtimmes rast, så bra dag fastän det regnat. Och inser varenda dag hur bra vänner vi har lyckats bli på så kort tid. 
Nu är jag glad fastän jag tvingades gå på high table dinner. Längtar till en varm säng och katt. Nu ska jag läsa psykologi. 

Puss
/Clara

söndag 24 juli 2011

Östersemsbryggan

Badade för första gången i år, tillsammans med Olle, Carro och Joel. Det var kallt som tusan så när vi badat ett litet tag så gick vi hem till mig och drack varm choklad.










/Frida

Gillar ni min nya stil?

/Clara
Istället för att sitta hemma med skolångest en söndag som denna, så sitter jag hemma hos Bridie och äter godis, tittar på henne när hon försöker göra en turban och äter god middag med hennes familj. Borde egentligen flytta hit på halvtid eftersom jag trivs så bra. 

/Clara

lördag 23 juli 2011

Idag sprang jag 11 km. När jag kom i mål kunde jag knappt stå upp och sa om och om igen att det var det värsta jag gjort i hela mitt liv. Det känns ju som det. Jag hade för dåligt psyke för att peppa mig själv, men jag hade för bra psyke för att låta de tre jag sprang med springa ifrån mig. Så jag sprang. Trodde aldrig att det skulle ta slut. Speciellt inte på Valsundsbron när man bara ser himlen, som om det vore världens ände. Nu känner jag att jag aldrig någonsin ska springa en mil igen. Men det kan väl ändras. Känslan när det är över, man kan andas normalt och när det börjar spöregna, kan kanske göra att det är värt det ändå.


/Frida
 Idag har jag vaknat tidigt, gått upp, lagt mig igen, blivit kompis med en katt, ätit frukost på café, gått hem i solsken, ätit kött och druckit vin med mor och far (och känt mig som en viking som vanligt), ställt in planer och stannat hemma. Har absolut inte gjort någonting av vad jag borde ha gjort idag, men det är ju en dag i morgon också. Den spenderar jag hos Bridie som vanligt. Nu ska jag sova. 

/Clara
Tycker så mycket om den här bilden, tycker så mycket om Diego, tycker så mycket om omständigheterna när bilden togs (Frida och Anna var med mig i skolan), tycker om att vi gick ut den kvällen och efterfesten hemma hos mig. 

/Clara

Läser nyheter och har svårt att andas, att förstå något av det jag läser

Läser om vad som händer i Norge och det känns i hela hjärtat. Så overkligt att försöka tänka sig att mer än 80 människor har mördats på Utöya, så fruktansvärt fel och svårt att det inte går att förstå.

/Clara

Tryck på länken!

Åt god middag på fin restaurang med fint sällskap, känner mig som en i familjen Grigg numer. Det är ganska skönt att få ha en lite större familj också med mer bråk och allt som hör stora familjer till. Efter att vi hade ätit middag så skiljdes vi åt med Bridies föräldrar, de drack kaffe medan vi gick på en bar och drack öl. Efter det skulle vi egentligen åka iväg till ett gig, men just när vi ska åka visar det sig att det är jättelångt bort så den enda som fortfarande kan åka är jag. Så klockan elva hoppade jag in i en taxi, hade världens snällaste taxichaufför som hade en syster som hette Ingrid och var döpt efter en svensk Ingrid. Han pratade livligt och intensivt i en halvtimme tills jag var framme. Var där alldeles ensam och kände inte någon förutom Kane som spelade! Hittade hans rumskompis och hängde med honom hela kvällen vilket var tur för mig, det var så fruktansvärt mycket människor där. Första gången jag var på ett riktigt stort warehouse party. Det slutade med att jag delade taxi hem med min nyfunne vän, vi åt frukt och lyssnade på musik och pratade. Mycket trevligt!
Gå in och lyssna http://www.reverbnation.com/kanemuirandtheragtimekids och gilla, så blir de glada. 

Puss 

engångskameror del 1.

Jag har äntligen framkallat de två sista kamerorna. Lite såhär såg det ut i Australien dom första dagarna:



I skolan





Håret <3








Dog lite grann när jag såg sista bilden. Förställer på något sätt känslan av att vara på en resa som man aldrig vill ska ta slut.
/Frida