måndag 28 februari 2011

Jag tycker om att sluta tidigt. Och lärare som är borta så man får ännu fler håltimmar, håltimmar som passar alldeles utmärkt till att gå och köpa nudlar, jaga fåglar och prata med två stycken man tycker om. 

/Clara

söndag 27 februari 2011

Bjöd hem vänner på pizza
















/Frida
Idag saknar jag svenska sommarnätter, sås, en pojke som heter Felix, snö, stadsbussarna, tjocka duntäcken, min bästis säng där alltid finns plats för mig att krypa ned, mitt hus, mina närmsta tjejkompisar, att skratta, den samhörigheten man har med vänner man känt i hela sitt liv eller i alla fall halva, skog, storsjön och en brygga en solig sommardag. 
Skulle varit så fint att få somna tillsammans med den där personen jag spenderat nästan alla mina 2010nätter med, att få somna med honom igen, att få vara sådär nära.


/Clara

En vanlig söndag i ett främmande land

Det är söndag och söndag betyder att jag måste sitta hemma och plugga hela dagen. Psykologi dödar mig långsamt och ångesten över alla andra ämnen får mig att vilja begå självmord. Pappa har förbjudit mig att sitta inne hela dagen, så han lämnade 20 dollar till lunch åt mig så jag ska väl ta mig ut senare. Jag borde ju ta bilder på var jag bor så ni får någon slags uppfattning. Det är ganska konstigt att jag ens bor här, granne med alla universitet som ser ut som slott. Och all murgröna på husen. Och att matsalen jag äter middag i ser ut som den på Hogwarts lite.
Ja, det är ganska annorlunda jämfört med hemma. Önskar att mina vänner kunde bo här också, så jag slapp längta hem.

/Clara

lördag 26 februari 2011

Och ibland, som då man läser internskämt man inte längre är en del av och när man kommer på sig själv med att försöka räkna ut hur längesen sist det var man pratade, då känner jag mig ibland så himla ensam. Det gjorde jag idag, men mest för att det inte låg en trygg kropp i min säng när jag behövde den och för att jag inte pussat på honom sen dagen på flygplatsen, när vi sa hejdå. Och ibland, ibland är jag så nära tårarna så himla ofta att jag blir lite rädd för mig själv. För då känner jag mig ännu ledsnare än jag egentligen är. 

/Clara
Jag undrar om det bara är jag, eller om det är Sverige. 


/Clara

Hemmagjorda hamburgare och långkalsonger

Igår på kvällen när jag kom hem till Johanna hade hon och Carro lagat hemmagjorda hamburgare, en middag som var menad även till mig:


Resten av fredagskvällen spenderades i Johannas säng med henne, Anna (och hennes Ben and Jerrys) och med långkalsonger och mjukiströjor.

/Frida

Any way you run, you run before us

Åkte till skolan och stötte på dessa fina vänner i biblioteket

Hade bara en lektion, sen gick jag och träffade Anna inne på ICA









Vi köpte en bull längd och gick hem till Inga. Där åt vi tills vi ville spy (lyckades nämligen få med oss en tårta på vägen dit också)




Sen tittade vi på OC, lyssnade på Beach House och tog tusen bilder på en katt för jag hade mitt nya objektiv, som engentligen inte är nytt, jag har bara inte orkat använda det:











/Frida


Idag saknar jag honom så det känns i hela kroppen. Det gör ont mest överallt



/Clara
Igår åt jag och Alicia finmiddag hos mig med mina föräldrar. Det var en trevlig middag och vår första middag då man pratar engelska (eller egentligen så pratar vi ju engelska under alla middagar på universitetet, men det är inte samma sak, för då pratar jag aldrig). Jag och Alicia gick ut sen och uppför alla trappor till Rooftop bar. Det såg lite ut såhär:

Vi slutade upp på ett annat ställe, efter att ha spenderat alldeles för mycket pengar. 
Så det var min fredagskväll! 

/Clara

För orden kommer inte lika obehindrat som du sa

När klockan är 14.04 på en lördag och himlen är alldeles blå, då borde man sitta i en park med sina vänner och skratta, äta vindruvor och bli kittlad utav gräset.


Men jag ligger bara hemma i min röda soffa, i sällskap utav tjejvärk och ångest från gårdagen. Och jag glömmer bort hur man pratar svenska på riktigt och jag har inte lärt hur man pratar engelska på riktigt än.  Jag sitter fast lite mittemellan allting just nu. 
Men vi har i alla fall bokat hotell i Sydney i April.

/Clara

torsdag 24 februari 2011

Idag har varit en bra dag. Jag åkte till skola och skrev en text om drömmar, sen gick jag och Anna upp till Johanna som bor precis vid skolan. Vid elva åkte vi på Noliamässan för att höra Blondinbella föreläsa. Hon var bra tycker jag, och söt, därför tog jag kort med henne hehe och såg lagomt lycklig ut. Sen har jag köpt lite kläder. Jag tyckte att jag förtjänade det, så jag kunde unna mig två linnen, en skjorta och en bikini. Bikini, trots att det är allt för långt kvar till sommaren. Men den var röd och väldigt fin, så jag kunde inte låta den bara hänga där för att sedan se den ta slut. Ikväll ska jag bara ligga framför tv:n.

/Frida

onsdag 23 februari 2011

Onsdag

Idag har jag varit på bio med mamma. Vi såg Black Swan. Det kröp inuti min kropp när jag såg den, liksom det kröp i Nina. Den var jobbig att se. Så himla mycket ångest. Det var en fin film, men så tung. Blundade till och med under filmen.
Hur kan man vara så vacker som Natalie Portman var i den filmen?
Första gången jag gick på bio fyra på dagen. Men det är så det blir när man är ledig varje onsdag! Ikväll har jag legat i min soffa och tittat på Gynekologen från Askim och skrattat. Bra dag. 
/Clara