torsdag 30 december 2010

Om några timmar är det dags att åka hem till Östersund igen. (Vill inte hem egentligen, men det är nyårsafton imorgon (vilket jag ännu inte har insett) så jag vill nog hem ändå) Ska vänta i Gävle i två timmar så jag hoppas på att Adam (min sovande björn till vän) kan hålla mig sällskap. Daphny sitter redan på tåget, har suttit där i 6 timmar hehe, så när tåget kommer ska jag leta  upp henne och hoppa på henne (kärleksfullt).

/Frida

måndag 27 december 2010

Clara är på äventyr tillsammans med kängurus där på andra sidan jorden, så jag får hålla bloggen uppdaterad så länge.

Dagarna innan jul:

Mamma var ute och hittade en ganska ful gran, men hon var nöjd ändå
Tills hon klippte av toppen




/Frida

torsdag 23 december 2010

Bol är ett ganska fult namn på en by som ligger nära valö, östhammar. 'En timme från Uppsala' brukar jag säga. Där har vi en stuga, eller ja, egentligen ett stort rött gammalt hus. För några år sedan var jag här hela somrarna, hela jularna och varje påsklov. Någon gång mitt i allt började jag hata det. Tror det var när jag började 'missa' saker hemma, vilket jag hade väldigt svårt för. Nu är jag nästan aldrig här, bara några dagar om året, och önskar att jag var här mer. För nu älskar jag att vara här, speciellt på julen. Imorgon är det julafton, vilket innebär Uppsala med kusinerna. På söndag startar mellandags-rean, då åker jag, bror min och Elsa till Stockholm och handlar upp julklappspengarna (julklappspengarna jag hoppas på hehe annars kan jag stanna hemma) wiihoho. God Jul

Detektivbyrån – Camping




/Frida
ps. den där bilden på sidan ska inte vara där, jag skulle bara se hur det såg ut. puss. ds.

onsdag 22 december 2010

Igår när Mamma kom hem hade en koppling börjat läcka och sprutade ut 100-gradigt vatten i hela tvättstugan. När hon öppnade dörren till huset såg hon bara ett vitt moln och brandalarmet tjöt. Hon fick gå in i tvättstugan och stänga av vattnet. Tapeterna på övervåningen har börjat ramla av på grund av all fukt som är i huset. Jag sitter här och funderar på hur det hade varit om det var JAG hade kommit hem först.. skulle vara intressant att se min reaktion. Inte varje dag det är ett stort vitt moln i hela huset

Förra måndagen gick jag, Johanna, Hanna och Frida upp klockan 6 på morgon för att se PC Luciatåg i stora kyrkan. Fina Viktoria Ståhl var Lucia:





























/Frida

tisdag 21 december 2010

Går mest in och ut i affärer, klämmer, släpper taget, grabbar tag i något nytt, drömmer. Finns fasligt många fina butiker med dyra kläder, jag måste nog skaffa mig ett jobb så jag kan få köpa något fint. Om nätterna drömmer jag om en klänning från Malene Birger, jag tror nästan att jag måste köpa den, det börjar liksom gå för långt när man tänker på den hela dagarna och sen drömmer om den hela nätterna.

Böcker, kortspel, vind och en himmel lika grå som den jag är van vid hemma. Men här finns det så många fina gator och trädgårdar och parker så det gör inte så mycket att himlen är grå. Nåt som är lite tråkigt är dock att mina fötter är trasiga av alla skavsår som blivit till stora sår, så jag kan inte ha några skor på mig, förutom tofflor. Måste ha på mig mina strumpor hela tiden, jag som hatar att sova med strumpor på. Hoppas dom bättrar på sig snart.

Idag fyller pappa sextio! Av oss barn fick han en fiskeresa till Norge när vi kommit hem från Australien, och av mamma blev han bjuden till en stor festival utanför Sydney. Jag tror han blev nöjd. Idag ska vi spendera dagen med sånt som pappa tycker om, som att äta på en fin restaurang och dricka öl och lyssna på liveband.

/Clara

måndag 20 december 2010

Erik Enocksson – The Joy Of D.h. Lawrence

Hejhopp. Jag lyssnar på musik, städar och packar. Firar tyst för mig själv att vi får lov imorgon. Känns som att jag inte skulle klara av en till vecka i skolan för att jag är så inställd på att sluta nu. Nu är det bara en natt, en tidig morgon, ett matteprov och en avslutning kvar, sen åker jag ner till Uppsala. Där firar jag jul med mina kusiner, kanske åker till Västerås en dag och träffar Thea och Josse (Kommer att vara tomt utan dig Clara! ! !!), och umgås med Elsa. Fram för allt ser jag framemot att få vara själv och ta tag i mitt liv, för det är precis vad som behövs. Kommer hem till nyår!

I fredags gick jag och Anna genom en snöstorm för att sedan landa i Ingas säng:

































/Frida

söndag 19 december 2010


Idag är det kallt, regnigt och blåsigt. Precis som en jämtlandssommar. Trodde inte att jag skulle åka runt hela världen för att sen hitta en plats så lik den jag lämnade. 

Nu har jag precis kommit hem efter att ha sprungit runt på en shoppinggata med mor och far där jag verkade vara den enda som hade shorts på sig. Jag frös. Misstänker att mitt val av kläder kan ha gjort mig sjuk. Min bror sa att han aldrig skulle sätta på sig mina shorts och undrade var fan jag hade hittat dom, men när jag var inne på Diesel idag sa killen som jobbade där att jag hade snygga shorts. Väljer att lyssna på Diesel-killen. Men är sjukt ful för övrigt, har skavsår över hela fötterna så jag tvingades ha på mig mina ful-sandaler med ful-strumpor och får därmed ful-fötter som alla tittar på när jag går i fina affärer. Jobbigt. Och dessutom är alla mina lite varmare kläder på universitetet där vi ska bo sen, så jag kommer fortsätta att tvingas gå runt såhär, fastän det fortsätter att vara kallt, regna och blåsa. 

/Clara

måndag 13 december 2010

I onsdags samlades alla hemma hos Anna en sista gång innan Clara åker
Det såg ut såhär:









Senare fick Clara sin present av oss

SKRIVER MER SEN OCH LÄGGER UPP MASSA BILDER FÖR JAG M;ÅSTE PLUGGA TRÅKIG ENGELSKA FÖR JAG HADE GLÖTM ATT DET ÄR PROV IMORGON.
måste fixa så att det inte är så stora mellanrum mellan bilderna också

torsdag 9 december 2010

Börjar känna mig sentimental. Sista dagen i skolan idag, sista festen i Östersund i morgon.
På söndag vaknar jag upp med Felix för sista gången för en lång tid.
Det liksom sliter lite i mitt tonårshjärta.

/Clara

tisdag 7 december 2010

Känns bra att börja den här bloggen med ett inlägg från avskedsfesten som var för några veckor sen. För på ett sätt är det väl här allt börjar. Ostmackan del 2, då alla favoriter var samlade. Minns när gästerna kom och läste upp en dikt i hallen, när alla låg på varandra i bubbelpoolen, när det var dans dans dans och den där minuten när vi två stod ute på balkongen och ville dö lite grann.





"En avskedsfest för vår Clara, som emigrerar till andra sidan jorden, Australien närmare bestämt." 
först middag
(hungrig fågel)

sen så kom alla


/Frida